Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Bajaga - Tamara

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
Zvezde
  • Preminuo Aleksandar Sanja Ilić Preminuo Aleksandar Sanja Ilić

    Aleksandar Sanja Ilić, srpski kompozitor, muzičar i osnivač muzičke formacije "Sanja Ilić i Balkanika", preminuo je u 70. godini, prenosi RTS.

  • Sećanje na Vladu Divljana Sećanje na Vladu Divljana

    Vlada Divljan, jedan od najznačajnijih umetnika sa ovih prostora, napustio nas je pre šest godina.

  • Nagrada za Goranku Matić Nagrada za Goranku Matić

    Goranka Matić, istoričarka umetnosti i fotografkinja, ovogodišnji je dobitnik Nagrade FondacijeTanja Petrović, odluka je članova Upravnog odbora Fondacije. Nagrada se dodeljuje za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima, a uručena joj je 28. februara u Muzeju savremene umetnosti.

  • Održana dodela Zlatnih globusa Održana dodela Zlatnih globusa

    Sinoć je održana svečana 78. dodela Zlatnih globusa, a shodno epidemiološkoj situaciji, prvi put ovakva manifestacija je održana na dve lokacije, Njujorku i Los Anđelesu. Glumica Tina Fej bila je domaćin ceremonije iz Njujorka, a Ejmi Poeler iz Los Anđelesa.

  • Radonjić i Rakočević u predstavi Audijencija Radonjić i Rakočević u predstavi Audijencija

    Komad "Audijencija", koji je svoji premijeru doživeo 1981. godine u Ateljeu 212, a glavne likove igrali su Bora Todorović i Petar Kralj, predstavlja politički satirikon iz doba Čehoslovačke i kulta ličnosti. “Audijencija” iz 1975. prvi je Havelov komad koji oživljavaju Miodrag Radonjić i Nikola Rakočević. Režiju potpisuje višestruko nagrađivani pozorišni reditelj Milan Nešković,a produkciju Scena ASM. Premijera je zakazana za 20. mart u 19h u Akademiji 28, prva repriza je 21.marta, za ograničen broj ljudi uz poštovanje svih epidemiloških mera.

  • Dimitris Papajoanu u aprilu u Novom Sadu Dimitris Papajoanu u aprilu u Novom Sadu

    Novi komad grčkog koreografa Dimitrisa Papajoanua, najavljen za samo otvaranje 18. Beogradskog festivala igre, 20. marta, 2021. godine na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, odlaže se za 14. i 15. april, na istoj sceni.

  • Preminuo Vojkan Borisavljević Preminuo Vojkan Borisavljević

    Vojislav Vojkan Borisavljević, proslavljeni srpski dirigent, kompozitor i aranžer preminuo je u 74. godini, objavio je RTS.

  • Daft Punk: Epilog trodecenijskog muzičkog stvaralaštva Daft Punk: Epilog trodecenijskog muzičkog stvaralaštva

    Proslavljeni pariski duo "Daft Punk" objavio je danas 8-minutni video "Epilogue", a svetski mediji su preneli vest da se nakon 28 godina zajedničkog rada, proslavljeni dvojac razdvojio.

  • Trkulja: Radujem se prvom koncertu posle godinu dana Trkulja: Radujem se prvom koncertu posle godinu dana

    Slobodan Trkulja, priznati umetnik, se danas družio sa medijima i najavio koncert u Kombank dvorani za 13. mart u 19h. Koncertni užitak uz muziku inspirisanu srpskom tradicijom spakovana u moderno ruho.

  • Plovidba u večnost: Noć kada je Đole preplivao Dunav Plovidba u večnost: Noć kada je Đole preplivao Dunav

    Novi Sad se sinoć oprostio od Đorđa Balaševića odajući mu poštu ceremonijom "Noć kada je Đole preplivao Dunav".

  • Tijana i Damir predstavili duet u Beogradu Tijana i Damir predstavili duet u Beogradu

    Duetska pesma Tijane Bogićević i Damira Kedža pod nazivom Hram postigla je izuzetan uspeh u regionu. Tim povodom poznati pevači sreli su sa medijima u Beogradu.

  • Stihovi koji su veći od smrti: Region se oprostio od Đorđa Balaševića Stihovi koji su veći od smrti: Region se oprostio od Đorđa Balaševića

    Odlazak legendarnog kantautora Đorđa Balaševića potresao je ceo region, a vikend za nama bio je u znaku sećanja i opraštanja od jednog od najvećih koji je ovaj region ikada imao. Stanovnici Novog Sada, Beograda, Zagreba, Sarajeva, Splita i mnogih gradova širom bivše Jugoslavije odali su počast Đorđu Balaševiću okupljanjima, paljenjem sveća, pevanjem njegovih pesama, dok su društvene mreže bile preplavljene rečima oproštaja, citiranjem stihova i odlomaka iz njegovog literarnog stvaralaštva. I svaka poruka je u sebi nosila ljubav, poštovanje i ukazivala da Veliki nikada ne odlaze, a da je Balaševićev plodonosan kantautorski opus imao uticaja i značaja u odrastanju mnogih generacija.