-
Poslednjih 5 pesama
- Piloti - Neverna si
- Neki To Vole Vruće - Kakva noć
- Djordje Balašević - Jaroslava (Princezo javi se)
- Željko Joksimović - Ljubavi
- Valentino - Volim te još
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Testenina sa tikvicama i slaninom
Ako nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
25-04-2024 | 11:12 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Nadianb
Sastojci:
300g testenine po izboru (npr. špageti)
2 srednje tikvice
150g slanine
2 čena belog luka
Maslinovo ulje
So i biber po ukusu
bosiljak
Parmezan (opciono, za posipanje)
Priprema:Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju u posoljenoj vodi dok ne bude al dente. Ocedite i ostavite sa strane. Operite tikvice, odstranite krajeve i narendajte ih na krupnijem rendetu. Isecite slaninu na sitne kockice. U velikom tiganju zagrejte malo maslinovog ulja. Dodajte naseckani beli luk i propržite ga dok ne zamiriše. Dodajte kockice slanine u tiganj i pržite dok ne postane hrskava. Nakon toga, dodajte narendane tikvice u tiganj. Pržite ih oko 5-7 minuta dok ne omekšaju i dobiju malo boje. Dodajte kuvanu testeninu u tiganj sa tikvicama i slaninom, pa dodajte bosiljak. Promešajte sve sastojke kako bi se sjedinili. Posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite testeninu sa tikvicama i slaninom, posipite po želji parmezan.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Ruska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
Gvakamole sosOvaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
Zdrava salata sa sirom i jagodamaOva salata je savršena kombinacija slatkog i slanog, sa dodatkom hrskavih orašastih plodova za dodatnu teksturu.
Omiljeni kolač: TrilećeZa ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: