Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Toše Proeski - Da l' si sretnija

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Toše Proeski - Da l' si sretnija
    2. Plavi orkestar - Sačuvaj zadnji ples za mene
    3. Flamingosi - Sa tobom bilo gde
    4. Danijela - Da je sladje zaspati
    5. Bijelo dugme - Nakon svih ovih godina
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 5. mart - 1 - Dodir noći
    2. 5. mart - 2 - Dodir noći
    3. 5. mart - 3 - Dodir noći
    4. Jelena Tomašević - Sreda - Mojih 50
    5. 4. mart - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Prženi pirinač sa jajima Prženi pirinač sa jajima

    Ovo klasično jelo azijske kuhinje kombinuje jednostavne sastojke poput pirinča, jaja i povrća, a uz dodatak soja sosa dobija bogat i aromatičan ukus. Možda vam kombinacija jaja i pirinča deluje čudno ako niste nikada probali ovaj recept, ali imajte na umu da će vas upravo ovakav interesantan spoj namirnica najverovatnije oduševiti.

    Kremasti namaz od badema i suncokreta Kremasti namaz od badema i suncokreta

    Ovaj bogati i hranljivi namaz od badema i suncokreta odličan je dodatak doručku ili zdravoj užini. Savršen je za mazanje na tost, palačinke ili kao dodatak smutijima.

  • Zdravlje
    Koja je razlika između napada panike i anksioznog napada? Koja je razlika između napada panike i anksioznog napada?

    „Napad anksioznosti“ nije formalni medicinski termin. Neki ljudi ga mogu da ga koristr za označavanje emocionalnog i fizičkog odgovora na određene stresore. Napadi panike su epizode ​​intenzivne anksioznosti koje dovode do teških kognitivnih, emocionalnih i fizičkih simptoma.

    Kako krastavac poboljšava naše zdravlje i lepotu? Kako krastavac poboljšava naše zdravlje i lepotu?

    Krastavac je dug, zelen i osvežavajući plod koji često koristimo za salatu, posebno kada dođe lepo vreme. Poreklom je iz Indije, ima blagi, osvežavajući ukus sličan dinji, a ponekad može biti blago gorak.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Misteriozna mesta koja fasciniraju turiste: Da li biste ih posetili? Misteriozna mesta koja fasciniraju turiste: Da li biste ih posetili?

    Naša planeta krije brojne tajne – od nepreglednih pustinja i veličanstvenih planina do skrivenih morskih dubina koje tek počinjemo da istražujemo.

    Najpopularnije destinacije za prolećno putovanje prema Airbnb-u Najpopularnije destinacije za prolećno putovanje prema Airbnb-u

    Airbnb je sastavio listu destinacija koje su zabeležile najveći porast u pretragama u poređenju sa prošlom godinom.

  • Preporučujemo
    Jednostavan trik da se brzo rešite duvanskog dima u zatvorenoj prostoriji Jednostavan trik da se brzo rešite duvanskog dima u zatvorenoj prostoriji

    Duvanski dim ostavlja snažan miris koji je teško ukloniti, a nekad je potrebna i čitava noć da izvetrite prostoriju. Evo nekih trikova koji će vam pomoći da brzo neutrališete neugodan miris.

    Ovo su namirnice koje ne bi trebalo zamrzavamo: Gube ukus i teksturu Ovo su namirnice koje ne bi trebalo zamrzavamo: Gube ukus i teksturu

    Čuvanje hrane u frižideru ili zamrzivaču pomaže u produžavanju njenog roka trajanja, ali nije svaka namirnica pogodna za zamrzavanje. Određene vrste hrane gube na kvalitetu, menjaju teksturu i postaju neprivlačne za konzumaciju nakon odmrzavanja.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.31 117.13 117.95
    CHF 120.75 121.60 122.45
    USD 107.58 108.34 109.10
  • Povezani članci
  • Kako krastavac poboljšava naše zdravlje i lepotu?

    Krastavac je dug, zelen i osvežavajući plod koji često koristimo za salatu, posebno kada dođe lepo vreme. Poreklom je iz Indije, ima blagi, osvežavajući ukus sličan dinji, a ponekad može biti blago gorak.




    05-03-2025 | 11:39 | Autor/Izvor: Naxi media, WebMD

    Foto: Bigstock, Anna Denisova


    Nutritivne vrednosti

    Pola šolje (oko 100 g) sirovog, iseckanog ili naseckanog krastavca sadrži samo 19 kalorija. Krastavac je bogat vodom (oko 95%), a sadrži i manje količine vitamina K i vitamina A, kao i lignane – biljne jedinjenja sa potencijalnim zdravstvenim koristima.


    Jedan srednje veliki, neoljušteni krastavac (oko 300 g) sadrži:

    Kalorije: 30
    Masti: 0 g
    Ugljeni hidrati: 6 g
    Proteini: 1 g
    Vlakna: 1 g
    Vitamin C: 6% preporučenog dnevnog unosa (PDU)
    Vitamin K: 40% PDU
    Magnezijum: 5% PDU
    Kalijum: 7% PDU

    Zdravstvene prednosti krastavca

    Zahvaljujući visokom sadržaju vode, krastavac pomaže u hidrataciji organizma, dok vlakna doprinose zdravoj probavi i sprečavaju zatvor.


    Vitamin K je važan za zgrušavanje krvi i zdravlje kostiju.
    Vitamin A poboljšava vid, jača imunitet i podržava rad srca, pluća i bubrega.
    Lignani mogu smanjiti rizik od osteoporoze, srčanih bolesti i nekih vrsta raka.
    Antioksidansi, poput beta-karotena, pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, koji mogu oštetiti ćelije i doprineti razvoju bolesti.

    Krastavci mogu imati i spoljašnje benefite – stavljanje kriški na kožu može ublažiti opekotine od sunca, smanjiti otok i osvežiti kožu, zbog čega se često koriste za smanjenje podočnjaka i natečenosti.


    Mogući rizici konzumacije


    Krastavac je generalno bezbedan za konzumaciju, ali treba obratiti pažnju na pesticide koji se koriste tokom uzgoja. Pre konzumacije, preporučuje se temeljno pranje pod mlazom tople vode ili guljenje kore.


    Krastavci prirodno imaju voštanu zaštitu na kori, ali nakon berbe proizvođači često dodaju sintetički vosak radi duže svežine. Iako nije štetan, vosak može zadržati prljavštinu i pesticide, pa je pranje ili guljenje dobra praksa. Međutim, u kori se nalazi najveći deo hranljivih sastojaka, pa je bolje birati organske krastavce i temeljno ih oprati.


    Kako pripremiti i čuvati krastavce


    Krastavci se najčešće peru, seku i dodaju u salate. Da biste sprečili prekomerno ispuštanje vode u salati, možete ih prethodno potopiti u blago posoljenu vodu.


    Pri kupovini, izbegavajte krastavce koji su žuti, mekani, naborani ili imaju udubljenja – to su znaci prezrelosti i lošeg kvaliteta. Najbolje su čvrste, sjajne i tamnozelene plodove bez vidljivih oštećenja.


    Čuvajte neoljuštene krastavce u frižideru, u pregradi za povrće. Ako imaju voštanu prevlaku, koristite ih u roku od nedelju dana. Ako su bez voska, konzumirajte ih ranije. Ne ostavljajte ih dugo na sobnoj temperaturi, jer brzo gube čvrstinu i postaju meki.

  • Pročitajte i...
    Napad panike Koja je razlika između napada panike i anksioznog napada?

    „Napad anksioznosti“ nije formalni medicinski termin. Neki ljudi ga mogu da ga koristr za označavanje emocionalnog i fizičkog odgovora na određene stresore. Napadi panike su epizode ​​intenzivne anksioznosti koje dovode do teških kognitivnih, emocionalnih i fizičkih simptoma.

    Uloga esencijalnih aminokiselina u telu: Koje su najvažnije? Uloga esencijalnih aminokiselina u telu: Koje su najvažnije?

    Esencijalne aminokiseline su organska jedinjenja neophodna za pravilno funkcionisanje organizma. Njihov glavni izvor su određene namirnice.

    Maslinovo ulje Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak?

    Veliko istraživanje, predstavljeno na sastanku Američkog društva za ishranu u Bostonu, otkrilo je da su učesnici koji su konzumirali više od pola kašike maslinovog ulja dnevno smanjili rizik od smrti usled demencije za 28 procenata u poređenju sa onima koji nikada ili retko koriste maslinovo ulje.

    Kako odrediti najbolje vreme za spavanje? Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?

    Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: