-
Poslednjih 5 pesama
- Massimo Savic - Iz Jednog Pogleda
- Vampiri - Ona i ja
- Plavi orkestar - Bolje Biti Pijan, Nego Star
- Bojan Marović - Sve Bih Dao
- Bijelo dugme - Lažeš
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Prolećni kolač sa jagodama!
Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...
-
Zdravlje
Zašto je mladi luk dobar za vas? Ukusno povrće sa velikim zdravstvenim benefitima
Mladi luk je povrće bogato hranljivim materijama koje pruža brojne zdravstvene koristi. Podržava zdravlje očiju, poboljšava varenje, jača srce i kosti, i doprinosi blistavosti kože.
Kako pobediti prolećni umor? Pet jednostavnih saveta
Zašto se često osećamo umorno, iscrpljeno i bez energije, uprkos pozitivnoj atmosferi koju sa sobom nosi dugo očekivano proleće? Ovaj fenomen poznat je kao prolećna malaksalost ili prolećni umor.
-
Putovanja
Lepote Slovenije: Posetite Ljubljanski dvorac
Gotovo da ne postoji osoba koja se ne raduje dolasku toplih dana, a evo i sjajne ideje kako da provedete prolećni odmor...
Gde sunce najviše sija? Ovo su najsunčanije prestonice Evrope!
Nova studija rangirala je 46 evropskih prestonica prema broju sunčanih sati koje imaju tokom godine – a ovo je top pet!
-
Preporučujemo
Kako bez napora očistiti rešetke iz rerne? Jednostavan trik koji zaista funkcioniše
Čišćenje rerne mnogima predstavlja jedan od najneprijatnijih kućnih poslova, naročito kada se radi o tvrdokornoj masnoći koja se lepi za rešetke. Ako vam je dosta mukotrpnog ribanja i želite lakše rešenje, postoji trik koji zahteva minimalan trud, a daje odlične rezultate.
Ofarbajte jaja ove godine uz pomoć sode bikarbone
Ako još uvek ne znate kojom tehnikom ćete farbati uskršnja jaja, ovaj način će vam se sigurno veoma dopasti. Veoma je lako, a rezultat će vas oduševiti.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.43 117.25 118.07 CHF 124.19 125.07 125.95 USD 102.21 102.93 103.66
-
Prženi pirinač sa jajima
Ovo klasično jelo azijske kuhinje kombinuje jednostavne sastojke poput pirinča, jaja i povrća, a uz dodatak soja sosa dobija bogat i aromatičan ukus. Možda vam kombinacija jaja i pirinča deluje čudno ako niste nikada probali ovaj recept, ali imajte na umu da će vas upravo ovakav interesantan spoj namirnica najverovatnije oduševiti.
06-03-2025 | 13:45 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, jobrestful
Sastojci:
140 g pirinča sa dugim zrnom
2 kašike ulja
2 jajeta
1 veza mladog luka
1 kašika soja sosa
50 g graška
50 g kukuruza šećerca
Priprema:
Skuvajte pirinač i ostavite ga da se ohladi – najbolje je koristiti pirinač koji je stajao nekoliko sati u frižideru. U tiganju zagrejte ulje i dodajte umućena jaja. Mešajte dok se ne isprže. Dodajte seckani mladi luk, grašak i kukuruz, pa kratko propržite. Ubacite kuvani pirinač i mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine.
Dodajte soja sos, dobro promešajte i pržite još minut-dva. Poslužite toplo, po želji ukrašeno dodatnim mladim lukom ili semenkama susama.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Prolećni kolač sa jagodama!
Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...
Ideja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: