-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Malo pojačaj radio
- Zana - Rukuju se rukuju
- Van Gogh - Neko te ima nocas
- Nevena Božović - Bal
- Knez - Mia bella signorina
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Prženi pirinač sa jajima
Ovo klasično jelo azijske kuhinje kombinuje jednostavne sastojke poput pirinča, jaja i povrća, a uz dodatak soja sosa dobija bogat i aromatičan ukus. Možda vam kombinacija jaja i pirinča deluje čudno ako niste nikada probali ovaj recept, ali imajte na umu da će vas upravo ovakav interesantan spoj namirnica najverovatnije oduševiti.
Kremasti namaz od badema i suncokreta
Ovaj bogati i hranljivi namaz od badema i suncokreta odličan je dodatak doručku ili zdravoj užini. Savršen je za mazanje na tost, palačinke ili kao dodatak smutijima.
-
Zdravlje
Koja je razlika između napada panike i anksioznog napada?
„Napad anksioznosti“ nije formalni medicinski termin. Neki ljudi ga mogu da ga koristr za označavanje emocionalnog i fizičkog odgovora na određene stresore. Napadi panike su epizode intenzivne anksioznosti koje dovode do teških kognitivnih, emocionalnih i fizičkih simptoma.
Kako krastavac poboljšava naše zdravlje i lepotu?
Krastavac je dug, zelen i osvežavajući plod koji često koristimo za salatu, posebno kada dođe lepo vreme. Poreklom je iz Indije, ima blagi, osvežavajući ukus sličan dinji, a ponekad može biti blago gorak.
-
-
Putovanja
Misteriozna mesta koja fasciniraju turiste: Da li biste ih posetili?
Naša planeta krije brojne tajne – od nepreglednih pustinja i veličanstvenih planina do skrivenih morskih dubina koje tek počinjemo da istražujemo.
Najpopularnije destinacije za prolećno putovanje prema Airbnb-u
Airbnb je sastavio listu destinacija koje su zabeležile najveći porast u pretragama u poređenju sa prošlom godinom.
-
Preporučujemo
Jednostavan trik da se brzo rešite duvanskog dima u zatvorenoj prostoriji
Duvanski dim ostavlja snažan miris koji je teško ukloniti, a nekad je potrebna i čitava noć da izvetrite prostoriju. Evo nekih trikova koji će vam pomoći da brzo neutrališete neugodan miris.
Ovo su namirnice koje ne bi trebalo zamrzavamo: Gube ukus i teksturu
Čuvanje hrane u frižideru ili zamrzivaču pomaže u produžavanju njenog roka trajanja, ali nije svaka namirnica pogodna za zamrzavanje. Određene vrste hrane gube na kvalitetu, menjaju teksturu i postaju neprivlačne za konzumaciju nakon odmrzavanja.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.31 117.13 117.95 CHF 120.75 121.60 122.45 USD 107.58 108.34 109.10
-
Prženi pirinač sa jajima
Ovo klasično jelo azijske kuhinje kombinuje jednostavne sastojke poput pirinča, jaja i povrća, a uz dodatak soja sosa dobija bogat i aromatičan ukus. Možda vam kombinacija jaja i pirinča deluje čudno ako niste nikada probali ovaj recept, ali imajte na umu da će vas upravo ovakav interesantan spoj namirnica najverovatnije oduševiti.
06-03-2025 | 13:45 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, jobrestful
Sastojci:
140 g pirinča sa dugim zrnom
2 kašike ulja
2 jajeta
1 veza mladog luka
1 kašika soja sosa
50 g graška
50 g kukuruza šećerca
Priprema:
Skuvajte pirinač i ostavite ga da se ohladi – najbolje je koristiti pirinač koji je stajao nekoliko sati u frižideru. U tiganju zagrejte ulje i dodajte umućena jaja. Mešajte dok se ne isprže. Dodajte seckani mladi luk, grašak i kukuruz, pa kratko propržite. Ubacite kuvani pirinač i mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine.
Dodajte soja sos, dobro promešajte i pržite još minut-dva. Poslužite toplo, po želji ukrašeno dodatnim mladim lukom ili semenkama susama.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Kremasti namaz od badema i suncokreta
Ovaj bogati i hranljivi namaz od badema i suncokreta odličan je dodatak doručku ili zdravoj užini. Savršen je za mazanje na tost, palačinke ili kao dodatak smutijima.
Bulgur pljeskavice
Ove zdrave i ukusne pljeskavice od bulgura savršena su alternativa varijantama sa mesom. Lako se pripremaju, bogate su vlaknima i idealne za lagani obrok.
Torta sa indijskim orahom
Torta sa indijskom orahom odlična je zamena za tradicionalne kolače, a njen neobičan ukus će sasvim sigurno oduševiti vaše goste...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: