-
Poslednjih 5 pesama
- Ana Stanić - Suncan dan
- Haustor - Uzalud pitaš
- Massimo - Zamisli
- EKV - Krug
- Minea - Rano
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoIdeja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
-
ZdravljeSedam čestih simptoma depresije koje mnogi ignorišu
Depresija je jedan od najčešćih mentalnih poremećaja, a mnogi je nikada ne leče. Ako primetite promene u svom raspoloženju, obratite pažnju na simptome i potražite pomoć na vreme.
Najbolja hrana za lepu i negovanu kožu!Ono što jedete može značajno uticati na izgled i osećaj vaše kože, kao i na učestalost određenih kožnih problema. Australijska istraživanja pokazala su da ishrana s niskim glikemijskim indeksom (GI) može da smanji simptome akni i poboljšati kvalitet kože. Savete o ishrani donosi dijetetičarka dr Džoana Mekmilan.
-
PutovanjaOvo su najbolji aerodromi na svetu prema mišljenju putnika
Iako aerodromi mogu da budu stresna i pretrpana mesta sa dugim redovima, neki od njih pružaju izuzetno prijatno iskustvo, posebno tokom presedanja.
Top pet turističkih destinacija u Evropi: Ovo su najposećeniji gradovi!Evropa je u 2024. godini zabeležila preko 747 miliona međunarodnih dolazaka, čime je premašila nivo pre pandemije. Ali koji su to gradovi koji privlače najviše turista? Ova lista može vam poslužiti kao odlična polazna tačka za planiranje putovanja, posebno ako razmišljate o obilasku više destinacija.
-
PreporučujemoPet kreativnih ideja da iskoristite omekšivač za veš
Omekšivač je za većinu ljudi zlatni standard kada je reč o održavanju veša , ali malo ljudi zna da ovaj proizvod ima višestruke mogućnosti upotrebe.
Kako produžiti svežinu hleba: Saveti za duži vek trajanjaPredstavljamo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da produžite vek trajanja vašeg omiljenog hleba i uživate u njegovom ukusu duže. Ono što je najvažnije, nećete dolaziti u iskušenje da bacate hranu ili da jedete preko mere, samo da ne biste morali da je bacite.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 123.13 124.00 124.87 USD 111.62 112.41 113.20
-
Ideja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
29-01-2025 | 11:02 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, myviewpoint
Sastojci:
500g fileta od ćuretine
2 šargarepe, iseckane na kolutove
1 crni luk, iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
250 ml belog vina
200 ml pilećeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Sveži peršun ili ruzmarin za dekoraciju (opciono)
Priprema:Zagrejte maslinovo ulje u velikoj tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani luk i šargarepu, i pržite ih dok luk ne postane staklast, a šargarepa malo omekša. Dodajte beli luk i pržite ga još oko 1 minut. Dodajte komade ćuretine u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Kada meso dobije boju, sipajte vino i pileći bujon preko mesa. Smanjite vatru i kuvajte meso u vinu i bujonu dok ne postane mekano i sočno, oko 20-25 minuta. Pazite da ne prekuvate meso kako ne bi postalo suvo.
Kada je meso kuvano, posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite ćuretinu u vinu toplu, i pospite obrok svežim peršunom ili ruzmarinom za dekoraciju.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Savršene punjene lignje za gurmane
Ako uživate u morskim specijalitetima, a dosta vam je i začinjene i teške hrane koju smo konzumirali tokom praznika ovo je recept baš za vas…
Najsočnija lenja pita!Pripremite čuvenu lenju pitu i uživajte u sjajnom jesenjem desertu koji se savršeno uklapa uz šolju toplog čaja.
Pečeni spanać sa sirom i orasimaAko niste ljubitelj standardne pripreme ovog jela obavezno isprobajte ovaj recept.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: