-
Poslednjih 5 pesama
- Severina - Prijateljice
- Zdravko Čolić - Noć mi te duguje
- Dejan Cukić - Stranac u Beogradu
- Željko Samardžić - Ljubavnik
- Valentino - Pričaj mi o njoj
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Posni pire od pasulja
Pire od pasulja savršen je dodatak i jelima od mesa, ali i povrća. Takođe se odlično uklapa uz ribu i idealna je opcija za dane posta...
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno – ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
-
Zdravlje
Refluks kiseline: Evo šta bi trebalo da izbegavamo, ali i šta može da nam pomogne
Refluks kiseline ili žgaravica (gorušica) tehnički je poznat kao gastroezofagealni refluks. Ovaj problem nastaje kada je ventil ili sfinkter koji povezuje želudac sa jednjakom oslabljen. U tom slučaju, želudačna kiselina, koja bi trebalo da ostane u želucu, vraća se u jednjak. Kako je kiselina iritantna, sluzokoža jednjaka postaje upaljena, uzrokujući neprijatnost.
Namirnice koje povećavaju anksioznost: Evo šta bi trebalo izbegavati
Naše mentalno zdravlje ne zavisi samo od stresa, svakodnevnih obaveza i životnog stila – ishrana igra važnu, a često zanemarenu ulogu. Ono što unosimo u organizam može značajno uticati na naše raspoloženje, nivo energije, pa čak i na pojavu ili pogoršanje simptoma anksioznosti i depresije. Određene namirnice, iako možda deluju bezopasno ili čak korisno, zapravo mogu narušiti hemijsku ravnotežu u telu i doprineti lošem psihičkom stanju. U nastavku teksta predstavljamo koje to svakodnevne namirnice mogu pojačati osećaj nervoze, uznemirenosti ili neraspoloženja – i kako ih možemo pametno zameniti.
-
-
Putovanja
Gradovi koji su turiste najviše razočarali: Skupoća, gužve i manjak autentičnosti
Kompanija Radical Storage, koja se bavi skladištenjem prtljaga, sprovela je istraživanje o tome koje su svetske destinacije bile najveće razočaranje za posetioce. Na osnovu analize više od 97.000 Google recenzija u 100 najposećenijih gradova sveta, otkriveno je gde turisti najčešće ostaju nezadovoljni.
Španska ostrva uvode drastična pravila za turističke apartmane
Za izdavanje nekretnine turistima biće potrebna saglasnost 60% komšija – a posledice za kršenje pravila biće ozbiljne.
-
Preporučujemo
Aceton kao višenamensko sredstvo za čišćenje u domu
Iako je najpoznatiji kao sredstvo za uklanjanje laka za nokte, aceton ima mnogo širu primenu u domaćinstvu. Njegova moć rastvaranja čini ga izuzetno korisnim za čišćenje tvrdokornih mrlja, uklanjanje lepka i skidanje osušene boje. Takođe, može pomoći u saniranju manjih nezgoda, poput istopljene plastike na kuhinjskim površinama. Uz pravilnu upotrebu, aceton može zameniti mnoga komercijalna sredstva za čišćenje i uštedeti vam vreme i novac.
Čarolija mirisnih zavesa: Trik koji osvežava vaš dom i do mesec dana
Postoji jednostavan trik koji će doprineti da vaš dom odiše prijatnim mirisima jako dugo. Za ovaj trik vam je potrebno jako malo vremena, a rezultat će biti zavese koje zadržavaju svežinu i prijatan miris čak i do mesec dana.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.05 CHF 125.53 126.42 127.30 USD 102.49 103.21 103.93
-
Posni pire od pasulja
Pire od pasulja savršen je dodatak i jelima od mesa, ali i povrća. Takođe se odlično uklapa uz ribu i idealna je opcija za dane posta...
15-04-2025 | 11:00 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, AndreySt
Sastojci:
500 g pasulja tetovca1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 lovorov list
1 kašičica aleve paprike
2 dl ulja (najbolje suncokretovog)
2 kašičce limunovog sokaSo, po ukusu
Sitno seckani peršunov list, za posipanje
Priprema:
Pasulj očistiti, oprati i potopiti u hladnu vodu preko noći. Sutradan procediti, naliti svežom vodom i staviti da provri. Kada voda provri, prosuti je i naliti pasulj ponovo toplom vodom. Dodati sitno seckan crni luk, beli luk i lovorov list. Kuvati dok pasulj ne omekša potpuno. Kada je kuvan, procediti ga (malo tečnosti sačuvati ako želite mekšu teksturu) i pasulj izgnječiti viljuškom, varjačom ili propasirati. U posebnoj posudi zagrejati ulje, dodati alevu papriku i odmah dodati pasirani pasulj. Mešati dok se sve lepo ne sjedini i dodati malo limunovog soka. Posoliti po ukusu i skinuti sa vatre. Posuti seckanim peršunom i poslužiti toplo ili hladno.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Krem torta sa bananama i malinama
Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...
Aromatični rižoto sa škampima
Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.
Kremasta čorba od celera
Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može d avam postane omiljena...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: