Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Generacija 5 - Ti samo budi dovoljno daleko

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Generacija 5 - Ti samo budi dovoljno daleko
    2. Prljavo Kazalište - Iz nekih starih razloga
    3. Toše Proeski - Sve je ovo premalo za kraj
    4. Galija - Poljubi me
    5. Frajle - Ich Liebe Dich
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Zdenko Kolar - Utorak - Mojih 50
    2. 31. mart - 1 - Dodir noći
    3. 31. mart - 2 - Dodir noći
    4. 31. mart - 3 - Dodir noći
    5. Zdenko Kolar - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Rižoto sa pečurkama Rižoto sa pečurkama

    Odličan i lagan obrok koji uvek prija. Idealna jer opcija za zdraviji ručak ili večeru, a ako baš vodite računa o zdravlju i težini samo izbacite sir...

    Namaz od crnih maslina Namaz od crnih maslina

    Ako želite jednostavan i zdrav namaz, a još uvek niste probali ovaj od crnih maslina iznendićete se koliko ga je lako napraviti, ali i koliko je ukusan.

  • Zdravlje
    Kako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu? Kako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu?

    Manjak magnezijuma može da ima veliki uticaj na naše zdravlje.

    Izbegnite karijes: Osam namirnica koje oštećuju zube Izbegnite karijes: Osam namirnica koje oštećuju zube

    Briga o zubima zahteva pažnju i negu, a određene namirnice mogu značajno doprineti njihovom oštećenju. U nastavku saznajte koje su to namirnice i kako mogu uticati na zdravlje vaših zuba.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najskuplje zemlje za putovanje u 2025. godini! Najskuplje zemlje za putovanje u 2025. godini!

    Novo istraživanje rangiralo je prosečne dnevne budžete u 131 zemlji sveta, a ove destinacije su se našle na samom vrhu liste.

    Ne volite gužvu na putovanjima? Ove destinacije su pravi izbor za vas Ne volite gužvu na putovanjima? Ove destinacije su pravi izbor za vas

    Ako želite da izbegnete gužve na putovanjima, možda bi trebalo da razmislite o poseti manje poznatim, ali jednako zanimljivim evropskim destinacijama koje pružaju priliku za pravi relaksirajući odmor.

  • Preporučujemo
    Da li znate zašto bi trebalo da ubacite nekoliko kockica leda u sušilicu? Da li znate zašto bi trebalo da ubacite nekoliko kockica leda u sušilicu?

    Mnogima je poznata situacija kada oprana garderoba danima stoji zgužvana u nekom ćošku, čekajući peglanje. Ako ste i vi među onima koji ne vole da peglaju, ovaj jednostavan trik sa ledom mogao bi da vam olakša posao. Sve što vam je potrebno su sušilica, nekoliko kockica leda i izgužvani komad odeće.

    Oživite sjaj starog srebrnog nakita! Oživite sjaj starog srebrnog nakita!

    Srebrni nakit s vremenom može da izgubi svoj prepoznatljiv sjaj i završi zaboravljen u kutiji, čuvan samo kao uspomena. Ipak, uz jednostavno čišćenje, ovaj nakit lako možete vratiti u upotrebu i ponovo nositi kao omiljeni modni detalj. Dobra vest je da je ceo postupak lakši nego što mislite.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.37 117.19 118.01
    CHF 121.75 122.61 123.47
    USD 107.49 108.25 109.01
  • Povezani članci
  • Rižoto sa pečurkama

    Odličan i lagan obrok koji uvek prija. Idealna jer opcija za zdraviji ručak ili večeru, a ako baš vodite računa o zdravlju i težini samo izbacite sir...




    31-03-2025 | 11:14 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, FSerega

     

    Sastojci:

     

    200 g  pirinča 

    300 g mešanih pečuraka (šampinjoni, bukovače, vrganji ili po izboru)

    1 mali luk

    2 čena belog luka

    100ml belog vina

    1,2l pilećeg ili povrtnog bujona

    50g maslaca

    50g rendanog parmezana

    2 kašike maslinovog ulja

    So i biber po ukusu

    Svež peršun za dekoraciju (opciono)


    Priprema:


    Očistite i isecite pečurke na tanke listiće. U velikoj tiganju zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja i polovinu maslaca. Dodajte pečurke i pržite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko 5-7 minuta. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.

     

    U velikoj šerpi zagrejte preostalu kašiku maslinovog ulja. Dodajte sitno seckani luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte sitno seckani beli luk i pržite još minut. Dodajte pirinač i pržite ga 2-3 minuta dok ne postane proziran sa blago zlatnim ivicama. Sipajte belo vino i mešajte dok vino ne ispari.

     

    Postepeno dodajte bujon, po jednu kutlaču odjednom, stalno mešajući. Dodajte sledeću kutlaču bujona tek kada pirinač upije prethodnu. Ovaj proces traje oko 18-20 minuta, dok pirinač ne postane al dente, odnosno mekan sa blagom čvrstinom u sredini. Kada je pirinač kuvan, sklonite šerpu sa vatre. Dodajte preostali maslac, rendani parmezan i pečurke koje ste prethodno ispržili. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine i rižoto postane kremast. Posolite i pobiberite po ukusu.


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Piletina u pivu Pečena piletina u pivu

    Fantastična ideja za ručak...

    Ovo su namirnice koje ne bi trebalo zamrzavamo: Gube ukus i teksturu Ovo su namirnice koje ne bi trebalo zamrzavamo: Gube ukus i teksturu

    Čuvanje hrane u frižideru ili zamrzivaču pomaže u produžavanju njenog roka trajanja, ali nije svaka namirnica pogodna za zamrzavanje. Određene vrste hrane gube na kvalitetu, menjaju teksturu i postaju neprivlačne za konzumaciju nakon odmrzavanja.

    Aromatični pileći paprikaš Aromatični pileći paprikaš

    Ukoliko ste ljubitelj pikantnijeg ukusa, danas se počastite ovim sjajnim obrokom.

    Tortilje Vege tortilje

    Veganske tortilje koje će obožavati i veliki gurmani, ali i ljubitelji mesa...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: