-
Poslednjih 5 pesama
- Nina Badrić - Ono Kad
- Sladjana i Dado - Princeza
- Knez - Pricaj Sa Mnom
- Petar Grašo - Kada krenu vlakovi
- Zana - Dodirni mi kolena
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Recept za domaću vege mućkalicu
Sprema se brže od klasične mućkalice, idealna je za vegane, ali i za sve one koji bi da odmore od mesnih obroka. Da ne zaboravimo da naglasimo da je fantastičnog ukusa i da će vam sasvim sigurno prijati na ovim vrućinama.
10-07-2024 | 11:51 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Yastremska
Sastojci:
4 crvene paprike
2 zelene paprike
3 paradajza
1 velika glavica crnog luka
4 čena belog luka
2 šargarepe
1 tikvica
300 g pečuraka
1 patlidžan
1 ljuta papričica (po želji)
2 kašike paradajz pirea
200 ml vode ili bujona
2 kašike ulja
So, biber, ali izačini po ukusu (origano, bosiljak, peršun)
Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Isecite crveni i beli luk na sitno. Paprike, paradajz, šargarepu, tikvicu, patlidžan i pečurke isecite na kockice. Ljutu papričicu sitno iseckajte (ukoliko koristite).
Na zagrejanom ulju u velikom tiganju propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte šargarepu i paprike, pržite nekoliko minuta dok ne omekšaju.
Zatim dodajte patlidžan i pečurke, pržite dok povrće ne omekša. Dodajte tikvice i paradajz, pržite još nekoliko minuta Dodajte paradajz pire u tiganj sa povrćem i dobro promešajte. Nalijte vodu ili bujon i dodajte začine po ukusu.
Smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri oko 20-30 minuta. Poslužite mućkalicu toplu, uz svež hleb ili kao prilog uz pirinač ili krompir. Ne zaboravite da dekorišite svežim peršunom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Ruska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
Najukusnije faširane šnicleFaširane šnicle su klasično jelo koje je jednostavno za pripremu i savršeno za porodične obroke. Naravno veoma je važno da ih pravilno začinite...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: