-
Poslednjih 5 pesama
- Tanja Banjanin - Ja činim sve
- Nina Badrić - Ako odeš ti
- Divlje jagode - Krivo je more
- Marija Šerifović - Pametna I Luda
- Goran Karan - Kada zaspu andjeli
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Rižoto sa pečurkama
Odličan i lagan obrok koji uvek prija. Idealna jer opcija za zdraviji ručak ili večeru, a ako baš vodite računa o zdravlju i težini samo izbacite sir...
Namaz od crnih maslina
Ako želite jednostavan i zdrav namaz, a još uvek niste probali ovaj od crnih maslina iznendićete se koliko ga je lako napraviti, ali i koliko je ukusan.
-
Zdravlje
Kako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu?
Manjak magnezijuma može da ima veliki uticaj na naše zdravlje.
Izbegnite karijes: Osam namirnica koje oštećuju zube
Briga o zubima zahteva pažnju i negu, a određene namirnice mogu značajno doprineti njihovom oštećenju. U nastavku saznajte koje su to namirnice i kako mogu uticati na zdravlje vaših zuba.
-
-
Putovanja
Najskuplje zemlje za putovanje u 2025. godini!
Novo istraživanje rangiralo je prosečne dnevne budžete u 131 zemlji sveta, a ove destinacije su se našle na samom vrhu liste.
Ne volite gužvu na putovanjima? Ove destinacije su pravi izbor za vas
Ako želite da izbegnete gužve na putovanjima, možda bi trebalo da razmislite o poseti manje poznatim, ali jednako zanimljivim evropskim destinacijama koje pružaju priliku za pravi relaksirajući odmor.
-
Preporučujemo
Da li znate zašto bi trebalo da ubacite nekoliko kockica leda u sušilicu?
Mnogima je poznata situacija kada oprana garderoba danima stoji zgužvana u nekom ćošku, čekajući peglanje. Ako ste i vi među onima koji ne vole da peglaju, ovaj jednostavan trik sa ledom mogao bi da vam olakša posao. Sve što vam je potrebno su sušilica, nekoliko kockica leda i izgužvani komad odeće.
Oživite sjaj starog srebrnog nakita!
Srebrni nakit s vremenom može da izgubi svoj prepoznatljiv sjaj i završi zaboravljen u kutiji, čuvan samo kao uspomena. Ipak, uz jednostavno čišćenje, ovaj nakit lako možete vratiti u upotrebu i ponovo nositi kao omiljeni modni detalj. Dobra vest je da je ceo postupak lakši nego što mislite.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.37 117.19 118.01 CHF 121.75 122.61 123.47 USD 107.49 108.25 109.01
-
Recept za domaću vege mućkalicu
Sprema se brže od klasične mućkalice, idealna je za vegane, ali i za sve one koji bi da odmore od mesnih obroka. Da ne zaboravimo da naglasimo i da je fantastičnog ukusa...
13-03-2025 | 12:11 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Yastremska
Sastojci:
4 crvene paprike
2 zelene paprike
3 paradajza
1 velika glavica crnog luka
4 čena belog luka
2 šargarepe
1 tikvica
300 g pečuraka
1 patlidžan
1 ljuta papričica (po želji)
2 kašike paradajz pirea
200 ml vode ili bujona
2 kašike ulja
So, biber, ali izačini po ukusu (origano, bosiljak, peršun)
Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Isecite crveni i beli luk na sitno. Paprike, paradajz, šargarepu, tikvicu, patlidžan i pečurke isecite na kockice. Ljutu papričicu sitno iseckajte (ukoliko koristite).
Na zagrejanom ulju u velikom tiganju propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte šargarepu i paprike, pržite nekoliko minuta dok ne omekšaju.
Zatim dodajte patlidžan i pečurke, pržite dok povrće ne omekša. Dodajte tikvice i paradajz, pržite još nekoliko minuta Dodajte paradajz pire u tiganj sa povrćem i dobro promešajte. Nalijte vodu ili bujon i dodajte začine po ukusu.
Smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri oko 20-30 minuta. Poslužite mućkalicu toplu, uz svež hleb ili kao prilog uz pirinač ili krompir. Ne zaboravite da dekorišite svežim peršunom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Namaz od crnih maslina
Ako želite jednostavan i zdrav namaz, a još uvek niste probali ovaj od crnih maslina iznendićete se koliko ga je lako napraviti, ali i koliko je ukusan.
Proteinske palačinke sa bananom!
Zamenite poznatu poslasticu zdravijom verzijom čiji će vam se ukus sigurno svideti.
Kako da pripremite savršen pirinač koji se ne lepi za šerpu?
Pirinač je jedna od najpopularnijih namirnica na svetu. Svoju popularnost duguje činjenici da je odličan dodatak jelima, a ujedno i sastavni deo mnogih neobičnih jela. Međutim, neki izbegavaju da ga prave jer se često lepi za tiganj, dok drugi imaju problem jer ostane raskuvan i loše strukture.
Mekane pljeskavice od oslića
Savršen izbor za decu koja baš i ne vole ribu, ali isto tako idealna opcija za ručak na poslu ili "brzinsku" večeru kada vam ponestane ideja. Budite sigurni da će vas ove riblje pljeskavice oduševiti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: