-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Žena bez imena
- Bijelo dugme - Evo zakleću se
- Sergej Ćetković - Dva minuta
- Parni Valjak - Godine prolaze
- Zana - Vojna pošta
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Recept za sočne tulumbe
ti. Savršene su za posebne prilike, slave ili kada želite da obradujete goste nečim slatkim i neodoljivim. Iako priprema može delovati zahtevno, uz ovaj recept, uspeh je zagarantovan!
-
Zdravlje
Namirnice koje smanjuju nadutost i ubrzavaju put ka idealnoj kilaži
Možda već neko vreme pokušavate da izgubite višak kilograma, ali rezultati izostaju. Topliji dani su savršeni da u jelovnik ubacite lagane i osvežavajuće namirnice koje ubrzavaju metabolizam, smanjuju nadutost i pomažu da se osećate i izgledate bolje. Dodatni plus? Ove namirnice su idealne za visoke temperature – osvežiće vas i prijati organizmu.
Simptomi koji ukazuju na nedovoljan unos preteina
Protein je jedan od glavnih gradivnih blokova tela. Igra ključnu ulogu u strukturi i funkciji mišića, kože, enzima i hormona. Neki znaci i simptomi nedostatka proteina uključuju edem, gubitak kose, povećanu glad i teže infekcije, između ostalog. Ovo može da utiče na skoro sve aspekte funkcionisanja tela i dovesti do različitih zdravstvenih problema. Tekst navodi 8 simptoma niskog unosa ili nedostatka proteina.
-
Putovanja
Ovi evropski gradovi su najprikladniji za pešačenje – prema mišljenju lokalnog stanovništva
Redakcija magazina Time Out sprovela je istraživanje, ispitavši lokalno stanovništvo iz gradova širom sveta o tome koliko je lako kretati se njihovim gradovima peške – možete li da pogodite koji je najbolji u Evropi?
Lepote Slovenije: Posetite Ljubljanski dvorac
Gotovo da ne postoji osoba koja se ne raduje dolasku toplih dana, a evo i sjajne ideje kako da provedete prolećni odmor...
-
Preporučujemo
Prirodni načini farbanja uskršnjih jaja: Inspiracija iz vaše kuhinje
Uskrs je vreme kada domovi ožive bojama, mirisima i toplinom porodičnih okupljanja. Jedan od najlepših običaja koji sa sobom nosi prazničnu atmosferu jeste farbanje jaja.I dok se u savremenim domaćinstvima sve češće poseže za fabričkim bojama i gotovim setovima za ukrašavanje, postoji nešto posebno, gotovo čarobno, u vraćanju prirodi i tradicionalnim metodama.
Sjajan i prirodan način da se rešite korova u svojoj bašti
Baštenski korov je problematičan ne samo zato što kvari izgled bašte, već i zato što se takmiči sa kultivisanim biljkama, krade sunčevu svetlost, vodu i hranljive materije iz zemlje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.42 117.24 118.06 CHF 123.45 124.32 125.19 USD 102.67 103.40 104.12
-
Ovo su namirnice koje ne bi trebalo zamrzavamo: Gube ukus i teksturu
Čuvanje hrane u frižideru ili zamrzivaču pomaže u produžavanju njenog roka trajanja, ali nije svaka namirnica pogodna za zamrzavanje. Određene vrste hrane gube na kvalitetu, menjaju teksturu i postaju neprivlačne za konzumaciju nakon odmrzavanja.
27-02-2025 | 11:31 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Yastremska
Povrće poput krastavaca, tikvica i zelene salate sadrži visok procenat vode, zbog čega gubi čvrstinu i postaje kašasto nakon zamrzavanja. Slično se dešava i s nekim vrstama voća, kao što su jagode, grožđe i agrumi, koji nakon odmrzavanja postaju mekani i vodenasti.
Kada je reč o mlečnim proizvodima, jogurt, kisela pavlaka i sveži sir menjaju konzistenciju prilikom zamrzavanja. Ipak, tvrdi sirevi, poput parmezana, bolje podnose niske temperature i zadržavaju svoj kvalitet. Sveži sir, iako promeni teksturu, i dalje se može koristiti u jelima poput pita, gde ta promena nije toliko primetna.
Jaja u ljusci nisu pogodna za zamrzavanje jer može doći do pucanja ljuske zbog širenja tečnosti. Ako želite da ih zamrznete, najbolje je da ih prethodno razbijete, lagano umutite i čuvate u hermetički zatvorenoj posudi.
Pržena hrana, poput pohovanog mesa, gubi hrskavost nakon zamrzavanja i postaje mekana i vlažna. Takođe, sirov krompir nije pogodan za zamrzavanje jer postaje vodenast i menja boju u sivo-smeđu nijansu. S druge strane, industrijski pripremljeni zamrznuti pomfrit zadržava bolju teksturu jer je prethodno obrađen. Ako ipak želite da zamrznete svež krompir, neophodno je prethodno ga blanširati, ali ni tada ne možete očekivati istu konzistenciju kao kod komercijalnog zamrznutog proizvoda.
Kako biste sačuvali kvalitet hrane, važno je znati koje namirnice nisu pogodne za zamrzavanje i kako ih pravilno skladištiti. -
Pročitajte i...
Ne bacajte kuhinjske krpe čim se isprljaju – uz ovaj trik biće kao nove!
Kuhinjske krpe često upijaju masnoću i neugodne mirise, naročito ako ih koristimo u blizini šporeta.Umesto da ih bacate čim se isprljaju, isprobajte ove proverene kućne trikove – vaše krpe će zablistati kao nove!
Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?
Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: