Slušate: Mojih 50

Pesma: Generacija 5 - Ti samo budi dovoljno daleko

Mojih 50
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Generacija 5 - Ti samo budi dovoljno daleko
    2. Eva Braun - Sasvim obican dan
    3. Cacadou Look - Sama
    4. K2 - Ajmo u zivot
    5. Jinx - Tamo gdje je sve po mom
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 21. april - 1 - Dodir noći
    2. 21. april - 2 - Dodir noći
    3. 21. april - 3 - Dodir noći
    4. Ašok Murti - Ponedeljak - Mojih 50
    5. 18. april - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Prolećni kolač sa jagodama! Prolećni kolač sa jagodama!

    Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...

    Ideja za ručak: Ćuretina u vinu Ideja za ručak: Ćuretina u vinu

    Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...

  • Zdravlje
    Kako pobediti prolećni umor? Pet jednostavnih saveta Kako pobediti prolećni umor? Pet jednostavnih saveta

    Zašto se često osećamo umorno, iscrpljeno i bez energije, uprkos pozitivnoj atmosferi koju sa sobom nosi dugo očekivano proleće? Ovaj fenomen poznat je kao prolećna malaksalost ili prolećni umor.

    Simptomi nedostatka vitamina C Simptomi nedostatka vitamina C

    Vitamin C je esencijalan za rast i razvoj organizma. Nedostatak ovog vitamina, poznat kao skorbut, nastaje kada telo ne dobija dovoljno vitamina C iz ishrane. Budući da telo ne proizvodi vitamin C, neophodno je unositi ga putem hrane, prvenstveno voća i povrća.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Gde sunce najviše sija? Ovo su najsunčanije prestonice Evrope! Gde sunce najviše sija? Ovo su najsunčanije prestonice Evrope!

    Nova studija rangirala je 46 evropskih prestonica prema broju sunčanih sati koje imaju tokom godine – a ovo je top pet!

    Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce

    U okviru festivala Jardins Abertos, najlepše zelene oaze Lisabona otvoriće svoja vrata svim ljubiteljima prirode tokom četiri vikenda u maju – i to bez ikakve ulaznice. Inicijativa ima za cilj da „podstakne snažnu i pozitivnu vezu s prirodom“, spajajući održivost sa urbanim načinom života.

  • Preporučujemo
    Ofarbajte jaja ove godine uz pomoć sode bikarbone Ofarbajte jaja ove godine uz pomoć sode bikarbone

    Ako još uvek ne znate kojom tehnikom ćete farbati uskršnja jaja, ovaj način će vam se sigurno veoma dopasti. Veoma je lako, a rezultat će vas oduševiti.

    Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica

    Vinske, odnosno voćne mušice, uskoro će se pojaviti u našim domovima. Ako ih primetite kako lete oko kante za smeće ili posude s voćem i povrćem, isprobajte jednostavan trik sa čašom.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.42 117.24 118.06
    CHF 124.84 125.72 126.60
    USD 100.97 101.68 102.39
  • Povezani članci
  • Prolećni kolač sa jagodama!

    Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...




    22-04-2025 | 11:48 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Gal2007


    Sastojci:

    Za patišpanj (kore):


    4 jajeta

    120 g šećera

    1 vanilin šećer

    120 g brašna

    Prstohvat soli


    Za jogurt krem:

    300 ml grčkog jogurta (ili čvrstog jogurta)

    200 ml slatke pavlake

    2 kašike šećera u prahu (ili po ukusu)

    1 kesica želatina (ili 10 g)

    2 kašike vode za želatin


    Za fil:

    200 g svežih jagoda (iseckanih)

    100 g jagoda za dekoraciju

    (po želji: 2-3 kašike džema ili jagodastog preliva)

    Priprema:

    Uključite rernu na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom mikserom dok ne postanu svetla i penasta, oko 5 do 7 minuta. Dodajte brašno i prstohvat soli, pa ga lagano umešajte spatulom, vodeći računa da smesa ostane vazdušasta. Sipajte smesu u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i pecite koru oko 20 do 25 minuta, dok ne porumeni i čačkalica izađe suva. Kada se ohladi, pažljivo je presecite na dva dela ako želite slojeviti kolač.


    Dok se kora hladi, pripremite krem. Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. U posebnoj posudi pomešajte grčki jogurt sa šećerom u prahu. U manjoj činiji pomešajte želatin sa dve kašike hladne vode, ostavite da nabubri, zatim ga lagano zagrejte dok se ne istopi (ne dozvolite da provri). Umešajte otopljeni želatin u jogurt, a zatim lagano dodajte umućenu pavlaku i sve sjedinite u gladak krem.


    Na tacnu stavite prvu koru, premažite je polovinom jogurt krema i rasporedite seckane sveže jagode preko kreme. Po želji dodajte i malo džema ili preliv od jagoda. Poklopite drugom korom, premažite ostatkom krema i dekorišite svežim jagodama. Stavite kolač u frižider da se stegne najmanje 3 do 4 sata, a idealno preko noći.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Ideja za ručak: Ćuretina u vinu Ideja za ručak: Ćuretina u vinu

    Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...

    Uskšnja junetina! Uskšnja junetina!

    Mekana junetina iz rerne sa krompirom savršen je izbor za prazničnu gozbu.

    Salata sa kruškom, rukolom i sirom Salata sa kruškom, rukolom i sirom

    Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.

    Posni pire od pasulja Posni pire od pasulja

    Pire od pasulja savršen je dodatak i jelima od mesa, ali i povrća. Takođe se odlično uklapa uz ribu i idealna je opcija za dane posta...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: