-
Poslednjih 5 pesama
- Marija Šerifović - U nedelju
- Azra - Lijepe Zene Prolaze Kroz Grad
- Željko Bebek - Zaboravi
- Aleksandra Radović - Ni zadnji ni prvi
- Djordje Balašević - Neki novi klinci
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoPljeskavice od ćuretine i povrća
Mlevenu ćuretinu možete da pronađete u mnogim marketima, a ako niste ranije pripremali pljeskavice od ovog mesa možda se iznenadite... Evo jednog sjajnog recepta...
Bakin recept za grašakAko grašak pripremite na tradicionalan način, baš kao što su to radile naše bake, cela porodica će ga obožavati.
-
ZdravljePet stvari koje lekari izbegavaju kada vladaju prehlade i grip
Sezona prehlade i gripa je zvanično i počela, a sve više vremena provodimo u zatvorenim prostorima, što dodatno podstiče širenje respiratornih infekcija.
Upozorenje stručnjaka: Hrana sa najvećim rizikom od bakterije E. coliStručnjaci za bezbednost hrane otkrivaju koje proizvode treba izbegavati u prodavnici kako biste smanjili rizik od bolesti prenosivih hranom.
-
PutovanjaJedinstveno osiguranje: Kopenhagen garantuje sreću novim stanovnicima!
Preseljenje u inostranstvo može delovati zastrašujuće, ali ako planirate da se preselite u Kopenhagen, imamo sjajnu vest – koja će vam verovatno olakšati brige bar malo.
Četiri ključne stvari koje stjuardese primete kod putnika prilikom ukrcavanjaSigurno ste primetili da vas stjuardese pažljivo odmere prilikom ukrcavanja u avion, a za to postoji nekoliko dobrih razloga.
-
PreporučujemoNikada ne čuvajte mleko u vratima frižidera!
Mleko je na listi osnovnih namirnica u većini domaćinstava, pa je mnogima nezamislivo da ostanu bez istog. Iako ga uglavnom svi čuvamo na polici u vratima frižidera, ovo ipak nije najbolje rešenje.
Ljuske od jaja mogu da postanu sjajno sredstvo za čišćenje!Umesto da bacite ljuske od jaja posle pripreme obroka, možete ih pretvoriti u moćnog saveznika za čišćenje. Ljuske su odlične za uklanjanje tvrdokornih naslaga i mogu da doprinesu prirodnom sjaju površina u vašem domu.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.16 116.98 117.80 CHF 123.93 124.80 125.68 USD 109.43 110.20 110.97
-
Upozorenje stručnjaka: Hrana sa najvećim rizikom od bakterije E. coli
Stručnjaci za bezbednost hrane otkrivaju koje proizvode treba izbegavati u prodavnici kako biste smanjili rizik od bolesti prenosivih hranom.
12-11-2024 | 10:32 | Autor/Izvor: Naxi media, New York Post
Foto: Bigstock, Adisa
Na vrhu liste su zapakovane, prethodno oprane salate. Barbara Kovalčik, direktorka Instituta za bezbednost hrane i sigurnost ishrane na Univerzitetu Džordž Vašington, izjavila je za NBC News da treba izbegavati proizvode na kojima piše da su prethodno oprani — kao što su zelena salata, povrće ili čak isečeno voće — jer mogu postati pogodno tlo za bakterije.
Umesto toga, savetuje da se kupuju cele glavice zelene salate i da ih sami operete vodom, a zatim osušite papirnim ubrusima. „Svaki list koji je pocepan ili oštećen, jednostavno bacim, jer tako bakterije mogu da prodru unutra“, objasnila je, dodajući da takođe izbegava klice i dinje. „Obično skinem i odbacim spoljne listove.“
Dinja sa mrežastom korom može da zarobi bakterije, dodao je Darin Detvajler, profesor politike regulacije hrane na Northeastern univerzitetu.
„To je možda najopasnije voće koje postoji, od svih mogućih,“ rekao je za NBC News. „Dinja ima savršen pH, a spoljašnjost jednostavno ne možete dovoljno očistiti.“
Šafner je objasnio da što se više hrana obrađuje od farme do vašeg stola, to je veći rizik od kontaminacije bakterijama.
„Što više manipulišete hranom, to je više mesta gde stvari mogu krenuti po zlu,“ rekao je. -
Pročitajte i...Pet stvari koje lekari izbegavaju kada vladaju prehlade i grip
Sezona prehlade i gripa je zvanično i počela, a sve više vremena provodimo u zatvorenim prostorima, što dodatno podstiče širenje respiratornih infekcija.
Sve prednosti vitamina CVećina nas već razume koliko je vitamin C važan za naš imuni sistem. Vašem telu je potrebno dovoljno vitamina C dnevno da podrži svoje delovanje kao moćnog antioksidansa, pojačivača enzima, pojačivača apsorpcije gvožđa i još mnogo toga.
Da li je cvekla zaista "kraljica zdravlja"?Cvekla je korenasto povrće poznato kao Beta vulgaris rubra ili crvena cvekla. U današnje vreme, postoje hibridne vrste cvekle sa šarama crvenih i belih pruga. Bez obzira na boju, cvekla ima bogat, zemljani ukus i unosi živopisne nijanse na tanjir. Ali, ipak koliko je zaista zdrava?
Štetne navike koje usporavaju metabolizam i otežavaju mršavljenjeNeke životne navike praktikujemo godinama, pa čak i decenijama, nesvesni da mogu da imaju negativan uticaj na naš metabolizam i značajno otežaju proces gubitka kilograma. Iako naizgled bezazlene, ove navike mogu da uspore metabolizam i smanje efikasnost napora koje ulažemo u postizanje željene težine.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: