-
Poslednjih 5 pesama
- Denis & Denis - Soba 23
- Djordje Balašević - Svirajte mi jesen stiže
- Parni Valjak - Neda
- Kaliopi & Zeljko Samardzic - Znam
- Aleksandra Radović - Ziveo Kraj
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoFenomenalno novogodišnje pečenje!
Stižu nam praznici i pravi je trenutak da pripremite ukusno pečenje. Ako ispratite sve korake i naravno ako imate dovoljno strpljenja vaša praznična trpeza će biti fenomenalna...
Neobičan humus sa cveklom i paprikomOvaj humus je savršena kombinacija slatkoće cvekle i pikantnosti ljute paprike, a idealna je opcija ako želite zdravu užinu. Takođe je savršen dodatak jelima od mesa i krompira.
-
ZdravljeVreme za fermentisanu hranu: Kiseli kupus je više od salate i priloga!
Kiseli krastavčići i kiseli kupus možda nisu prva stvar koja vam pada na pamet kada pomislite na zdravu ishranu. Međutim, sve veći broj istraživanja pokazuje da redovno konzumiranje fermentisane hrane može doneti brojne zdravstvene benefite. Ne propustite da u ovom periodu konzumirate zimnicu što više možete...
Kako da prepoznate da unosite previše šećera? Ne ignorišite ovih pet signala!Mnogi ne mogu da zamisle život bez slatkiša, pa često ne razmišljaju o tome da li na taj način unose previše šećera. Šećer je takođe često skriven i u nekim proizvodima za koje vam nikada ne bi palo na pamet da mogu da ga sadrže... Zato je važno obratiti pažnju na signale koje vam šalje vaše telo.
-
PutovanjaOvo su najbolje „zimske bajke“ na svetu!
Ako tražite inspiraciju za putovanje, The Telegraph je upravo objavio listu najboljih „zimskih bajki“ na svetu. Lista je rezultat sve većeg trenda putovanja u hladnije destinacije, što potvrđuju i podaci Google Trends-a, gde je pretraga za „hladnim odmorima“ porasla za čak 300% ove godine.
Najbolji saveti za posmatranje polarne svetlosti na Islandu!Nordijska zemlja je san za ljubitelje polarne svetlosti. Island je jedno od najboljih mesta na svetu za posmatranje aurora borealis (poznate i kao severna svetlost). Na 65° N, na južnoj ivici Arktičkog kruga, možete videti aure gotovo svake noći — i to u toplijim uslovima nego na mnogim drugim lokacijama za posmatranje širom sveta.
-
PreporučujemoPet boja koje nikada ne bi trebalo da koristimo u spavaćoj sobi prema dizajnerima
Vaša spavaća soba je mesto gde se opuštate i odmarate, zbog čega izbor boje zidova igra ključnu ulogu. Iako se u njoj možda ne provodi toliko vremena kao u dnevnoj sobi ili kuhinji, spavaća soba je prostor koji treba da odiše smirenošću i udobnošću.
Kako pravilno da negujemo sobne biljke tokom zime?Sobne biljke nisu imune na izazove koji mogu da ugroze njihov opstanak tokom zime, čak i ako se nalaze u kontrolisanim temperaturnim uslovima. Biljke koje su stalno u zatvorenom prostoru ili one koje unosite unutra da prezime mogu biti pogođene raznim zimskim stres faktorima, uključujući promene temperature između dnevne toplote i večernje hladnoće, suv vazduh i kraće dane koji smanjuju količinu svetlosti koju dobijaju. Da bi vaše biljke uspešno prebrodile hladnije mesece, potrebno je prilagoditi način njihove nege.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.15 116.97 117.79 CHF 124.88 125.76 126.64 USD 112.15 112.94 113.73
-
Nugat torta
Donosimo vam recept za tortu koja je sigurno favorit na dečijim rođendanima.
08-02-2024 | 11:47 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, OlyaSolodenko
Sastojci:Kore:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- 100 ml ulja
Za prelivanje 300 ml mleka
Fil:
- 600ml mleka
- 120 g gustina
- 200 g šećera
- 150 g čokolade
- 100 g mlevenih ili blendiranih, pečenih lešnika
- 100 g lešnik napolitanki
- 250 g maslaca
- 200 ml slatke pavlake
- 300 g nutele ili bilo kojeg nugat (tamnog) dela eurokremaPriprema:
Prvo napravite fil i sačekajte da se ohladi. Pomešajte gustin i šećer, pa nalijte malo hladnog mleka, a ostatak ostavite da provri. Izmešajte gustin i šećer s mlekom, pa zakuvajte u kipuće mleko. Mešajte dok se ne zgusne, sklonite sa vatre, dodajte čokoladu,.pa mešajte dok se ne otopi. Prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.
Dok se fil hladi napravite kore. Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. Ulupajte belanca penasto, postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrstu penu. Dodajte zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu. Na kraju je potrebno dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti.
Obložite okrugli pleh od 26 cm papirom za pečenje, pa istresite masu za koru i stavite da se peče između 20 i 25 minuta, zavisno od rerne. Postupak ponovite još jednom.
Ohladite kore i vodoravno ih presecite tako da se dobiju 4.Ulupajte maslac i slatku pavlaku i mikserom razbijte ohlađen fil. Dodajte filu pola maslaca, pa umutite, zatim dodajte i drugu polovinu, pa umutite. Masi dodati i slatku pavlaku i mutiti, a zatim isto uraditi i sa eurokremom. Na kraju dodajte lešnik i samlevene napolitanke i sve promešajte.
Obruč postavite na tacnu, pa prvu koru poprskajte mlekom i nanesite trećinu fila. Tako radite do kraja.PRIJATNO!
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: