Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Željko Samardžić - Ljubavnik

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Željko Samardžić - Ljubavnik
    2. Djordje Balašević - Ringišpil
    3. Oliver Dragojević - Nedostaješ mi ti
    4. Frajle - Ich Liebe Dich
    5. Azra - Balkan
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 3. decembar - 1 - Dodir noći
    2. 3. decembar - 2 - Dodir noći
    3. 3. decembar - 3 - Dodir noći
    4. Vlado Georgiev - Utorak - Mojih 50
    5. 2. decembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Tart sa čokoladom i borovnicama Tart sa čokoladom i borovnicama

    Sočan, mekan i osvežavajući tart sa borovnicama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu.

    Starinska pita sa prazilukom Starinska pita sa prazilukom

    Pita sa prazilikom možda vam ne deluje kao sjajna ideja ako je još uvek niste probali. Ako se ipak odlučite da isprobate ovaj recept možda se prijatno iznenadite.

  • Zdravlje
    Da li je bezbedno da jedemo jaja svaki dan? Da li je bezbedno da jedemo jaja svaki dan?

    Ako jedete više od jednog jajeta dnevno, možda bi trebalo da razmislite o tome da smanjite količinu.

    Pet navika koje lekari izbegavaju tokom sezone prehlade i gripa Pet navika koje lekari izbegavaju tokom sezone prehlade i gripa

    Sezona prehlade i gripa uskoro će biti na vrhuncu. Boravak u zatvorenim prostorijama, gde se ljudi sve više zadržavaju, stvara idealne uslove za širenje respiratornih infekcija.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najbolje evropske prestonice za ljubitelje umetnosti! Najbolje evropske prestonice za ljubitelje umetnosti!

    Nedavna studija otkrila je 20 najboljih evropskih prestonica za ljubitelje umetnosti.

    Burdž Azizi: Adrenalinska zona na novom neboderu u Dubaiju Burdž Azizi: Adrenalinska zona na novom neboderu u Dubaiju

    Burdž Azizi trenutno je jedan od najiščekivanijih velikih projekata u Dubaiju i obuhvataće sve, od najvišeg hotelskog apartmana na svetu do noćnog kluba u oblacima.

  • Preporučujemo
    Prirodni načini za neutralisanje neprijatnih mirisa u domu Prirodni načini za neutralisanje neprijatnih mirisa u domu

    Postoji mnogo praktičnih i prirodnih metoda koje vam mogu pomoći da osvežite svoj dom i uklonite neprijatne mirise koristeći sastojke koje verovatno već imate kod kuće. Ove tehnike nisu samo efikasne i bezbedne, već su i povoljne, pa ćete uz malo truda uživati u svežem i prijatnom ambijentu.

    Zašto so nije idealno rešenje za uklanjanje leda i koje zamene su adekvatne? Zašto so nije idealno rešenje za uklanjanje leda i koje zamene su adekvatne?

    Zimi mnogi ljudi posipaju so po dvorištima, parking mestima i prilazima, smatrajući da je so najbolje rešenje za ovaj problem, Ipak so može da ošteti površine. Srećom, postoji odlična alternativa koja nije toliko štetna.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.15 116.97 117.79
    CHF 124.61 125.49 126.37
    USD 110.45 111.23 112.01
  • Povezani članci
  • Tart sa čokoladom i borovnicama

    Sočan, mekan i osvežavajući tart sa borovnicama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu.




    04-12-2024 | 11:52 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Yastremska


    Sastojci:


    Za koru:

    200 g brašna
    100 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
    50 g šećera u prahu
    Prstohvat soli
    1 jaje


    Za fil:

    200 g tamne čokolade (iseckane na komadiće)
    200 ml slatke pavlake
    300 g borovnica (svežih ili zamrznutih)
    2 kašike šećera


    Priprema:


    Zagrejte rernu na 180°C. U posudi pomešajte brašno, šećer u prahu i prstohvat soli. Dodajte maslac iseckan na kockice i mešajte prstima dok smesa ne postane mrvičasta. Dodajte jaje i brzo umesite testo. Umotajte ga u providnu foliju i ostavite u frižideru 30 minuta.


    Nakon što se testo ohladilo, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini i obložite dno i stranice kalupa za tart (oko 24 cm prečnika). Izbockajte dno viljuškom i stavite u rernu da se peče 15-20 minuta ili dok ne postane lagano zlatno smeđe. Dok se kora peče, pripremite fil. Stavite slatku pavlaku u posudu i zagrejte ga na laganoj vatri. Kad provri, sklonite sa vatre i dodajte iseckanu čokoladu. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa postane glatka. Kada je kora pečena, izvadite je iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Zatim rasporedite borovnice po dnu kore.


    Prelijte čokoladnu smesu preko borovnica i poravnajte površinu. Stavite tart u frižider da se potpuno stegne, barem 2-3 sata ili preko noći. Pre posluživanja ukrasite tart dodatnim borovnicama.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Starinska pita sa prazilukom

    Pita sa prazilikom možda vam ne deluje kao sjajna ideja ako je još uvek niste probali. Ako se ipak odlučite da isprobate ovaj recept možda se prijatno iznenadite.

    Veganska pasta sa brokolijem Veganska pasta sa brokolijem

    Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.

    Kremaste šnenokle! Kremaste šnenokle!

    Šnenokle su desert koji nas podseća na detinjstvo. Kremaste i ukusne mogu momentalno da nas oraspolože, posebno u ovim hladnim danima...

    Rižoto Rižoto sa piletinom i povrćem

    Ovo jelo je prilično jednostavno napraviti, a dobra stvar je da sa receptom uvek možete eksperimentisati i ubacivati začine po sopstvenom ukusu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: