-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Posoljeni Zrak
- Sergej Ćetković - Zbog nas
- Prljavo Kazalište - 17 ti je godina tek
- Aleksandra Radović - Proslo Me Je
- Bijelo dugme - Bitanga I Princeza
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
-
Zdravlje
13 načina da se izborite sa žudnjom za šećerom
Da li često konzumirate slatka peciiva za doručak i primećujete li da baš ta navika može da vas natera da posegnete za još nečim slatkim dva sata kasnije? Da li uzmete čokoladicu kako biste prebrodili popodnevni pad energije – a zatim posegnete za kolom da biste se oporavili od tog „pada nakon pada“?
Moć prirode: Ovo voće je sjajan saveznik zdravog srca!
Unošenje više voća i povrća može pomoći u snižavanju krvnog pritiska, ali jedno voće se posebno izdvaja po svojim hranljivim svojstvima.
-
-
Putovanja
Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce
U okviru festivala Jardins Abertos, najlepše zelene oaze Lisabona otvoriće svoja vrata svim ljubiteljima prirode tokom četiri vikenda u maju – i to bez ikakve ulaznice. Inicijativa ima za cilj da „podstakne snažnu i pozitivnu vezu s prirodom“, spajajući održivost sa urbanim načinom života.
Upoznajte čari Samosa: Savršena destinacija za proleće i leto u Grčkoj
Stigli su topli dani, a s njima i sve češće misli o putovanjima, begu iz svakodnevice i trenucima koje možemo provesti na suncu, negde uz more. Kako temperature rastu, raste i želja da otkrijemo nova mesta – ona koja još nisu preplavljena turistima, ali nude sve ono što tražimo od savršenog odmora. Jedna od takvih destinacija krije se u samom srcu Egejskog mora – ostrvo Samos. Iako ne spada u najpoznatije grčke hitove poput Santorinija ili Mikonosa, Samos važi za pravi skriveni dragulj.
-
Preporučujemo
Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica
Vinske, odnosno voćne mušice, uskoro će se pojaviti u našim domovima. Ako ih primetite kako lete oko kante za smeće ili posude s voćem i povrćem, isprobajte jednostavan trik sa čašom.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.41 117.23 118.05 CHF 125.31 126.19 127.07 USD 102.45 103.17 103.89
-
Fenomenalno novogodišnje pečenje!
Stižu nam praznici i pravi je trenutak da pripremite ukusno pečenje. Ako ispratite sve korake i naravno ako imate dovoljno strpljenja vaša praznična trpeza će biti fenomenalna...
20-12-2024 | 13:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Milkos
Sastojci:
- 4-5 kg prasetine
- 300 g svinjske masti
- 1 kašika supena biljnog začina - Kotanyi
- 1 kašika supena soli
- 3 dcl vode
- 2 dcl piva
- malo biljne soli sa biberom
- malo začina italijanska mešavina
- malo beli luk u granulama
- malo bosiljka
- malo mente
- malo mirođijePriprema: Kožicu zasecati uzduž i popreko do kosti. Dobro utrljati deo smeše začina. Okrenuti meso i zaseći izmedju rebara, na svako drugo rebro i isto utrljati ostatak začina. Tako pripremljeno uviti u alu-foliju i najlon i ostaviti da odstoji minimum 2 sata. Zagrejati pećnicu na 180 stepeni i staviti meso okrenuto na kožicu da se peče – Posle 10 minuta smanjiti temperaturu na 160 stepeni i peći 20 minuta. Prevrnuti meso, preliti sa malo vode i piva i peći 25 minuta. Posle 25 minuta ponovo preliti masnoćom u kojoj se peče i dodati još malo vode. Nakon 15 minuta izvaditi iz rerne i prevrnuti da se ispeče deo kod rebara. Peći još 15 minuta i izvaditi iz rerne. Sačekati da se ohladi, seći i servirati uz krompir i salatu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Punjeni rolat od mlevenog mesa
Rolat od mesa nekada smo češće pripremali, a sada se čini da je ovaj recept manje popularan. Recept koji predstavljamo može da bude sjajan izbor za praznični ručak.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: