-
Poslednjih 5 pesama
- Bebi Dol - Bez srca
- Dobrovoljno Pevacko Drustvo - Cekaj Me
- Bajaga - Ako treba da je kraj
- Aleksandra Radović - Kao So U Moru
- Zdravko Čolić - Okano
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoMarkiza: Savršena poslastica!
Markiza je savršena poslastica za hladnije dane. Parče ove torte, šolja toplog čaja i dobra knjiiga će vam posebno prijati u ovom periodu... Takođe, ovo je desert koji nijednog gosta neće ostaviti ravnodušnim...
Brzi kolač od lešnikaJednostavne i brze poslastice su nekad najukusnije, a čini se da je isti slučaj i sa ovim sjajnim lešnik kockama...
-
ZdravljeHRANA BOGATA CINKOM: Obratite u ovom periodu pažnju na unos ovog minerala!
Cink je neophodan mineral za niz važnih funkcija u organizmu, uključujući podršku imunološkom sistemu, pravilnu regeneraciju tkiva i razvoj ćelija. Iako se često lako unosi putem hrane, pojedine grupe ljudi, poput vegetarijanaca, trudnica ili osoba s probavnim poremećajima, mogu imati nedostatak ovog minerala. Ipak, u sezoni prehlada, kada postaje sve hladnije i hladnije, svima nam je neophodno da unosimo hranu bogatu cinkom.
Sezona prehlada: Trikovi da brzo otpušite nosKada sluz ne može da iscuri iz šupljine zbog začepljenja, sinusi nabubre i u njima se stvara pritisak.
-
PutovanjaNajromantičnija destinacija sveta u 2024. godini
Prema World Travel Awardsu, Bali je proglašen za najromantičnije odredište u 2024. godini. Ovo prestižno priznanje dolazi nakon što je Fodor Travel Guide nedavno svrstao Bali na listu destinacija koje treba izbegavati u 2025. godini, što dodatno ističe kontrast u percepciji ove destinacije.
Najpopularnije destinacije za putovanja tokom praznika prema Skyscanner-uPlatforma za rezervaciju letova, Skyscanner, otkrila je koje su destinacije najviše rezervisane za putovanja u periodu od 20. do 31. decembra. Dok se mnogi spremaju za put ka rodnim gradovima povodom Božića, drugi se odlučuju za daleke i egzotične destinacije.
-
PreporučujemoSjajni kućni trikovi: Pastu za zube možete da koristite za čišćenje različitih predmeta
Pasta za zube za mnoge od nas je samo pasta zube i retko ko uopšte pomisli da može da je koristi u domaćinstvu za čišćenje određenih predmeta, pa čak i nameštaja... Imajte na umu da pasta za zube može da bude veoma korisna, a evo i za šta sve možete da je iskoristite...
Trik sa čačkalicom: Kako da ulje ostane sveže tokom prženja?Prženje hrane, bilo da ste iskusna domaćica ili početnik u kuhinji, ponekad može da bude pravi izazov. Dva najčešća problema koja se javljaju odnose se na trenutak procene da li je ulje dovoljno zagrejano i kako sprečiti da ulje potamni tokom prženja. Iako deluje kao da su to sitnice, ovi problemi mogu da utiču na ukus i kvalitet pripremljenih jela. Srećom, postoji jednostavan trik koji rešava oba problema – potrebna vam je samo čačkalica.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.13 116.95 117.77 CHF 123.48 124.35 125.22 USD 111.39 112.17 112.96
-
Fenomenalno novogodišnje pečenje!
Stižu nam praznici i pravi je trenutak da pripremite ukusno pečenje. Ako ispratite sve korake i naravno ako imate dovoljno strpljenja vaša praznična trpeza će biti fenomenalna...
20-12-2024 | 13:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Milkos
Sastojci:
- 4-5 kg prasetine
- 300 g svinjske masti
- 1 kašika supena biljnog začina - Kotanyi
- 1 kašika supena soli
- 3 dcl vode
- 2 dcl piva
- malo biljne soli sa biberom
- malo začina italijanska mešavina
- malo beli luk u granulama
- malo bosiljka
- malo mente
- malo mirođijePriprema: Kožicu zasecati uzduž i popreko do kosti. Dobro utrljati deo smeše začina. Okrenuti meso i zaseći izmedju rebara, na svako drugo rebro i isto utrljati ostatak začina. Tako pripremljeno uviti u alu-foliju i najlon i ostaviti da odstoji minimum 2 sata. Zagrejati pećnicu na 180 stepeni i staviti meso okrenuto na kožicu da se peče – Posle 10 minuta smanjiti temperaturu na 160 stepeni i peći 20 minuta. Prevrnuti meso, preliti sa malo vode i piva i peći 25 minuta. Posle 25 minuta ponovo preliti masnoćom u kojoj se peče i dodati još malo vode. Nakon 15 minuta izvaditi iz rerne i prevrnuti da se ispeče deo kod rebara. Peći još 15 minuta i izvaditi iz rerne. Sačekati da se ohladi, seći i servirati uz krompir i salatu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Punjeni rolat od mlevenog mesa
Rolat od mesa nekada smo češće pripremali, a sada se čini da je ovaj recept manje popularan. Recept koji predstavljamo može da bude sjajan izbor za praznični ručak.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: