-
Poslednjih 5 pesama
- Viktorija - Ljubav je samo reč
- Neki To Vole Vruće - California
- Toše Proeski - Jedina
- Idoli - Ona To Zna
- Azra - Usne Vrele Visnje
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoMekane cimet rolnice
Predstavljamo recept za mekano pecivo koje je poslednjih godina veoma popularno.
Rižoto sa belim lukomOvo je izuzetno jednostavan, ali i neverovatno ukusan recept za kremasti rižoto s maslinovim uljem i belim lukom…
-
ZdravljeZdrave namirnice koje mogu da ublaže bol
Možda niste znali, ali postoje namirnice koje mogu da ublaže različite vrste bolova. Iako nekad ne možemo da ne posegnemo za standardnim lekovima koji deluju na receptore za bol, postoje i situacije kada zaista možemo da koristimo alternativne varijante.
Vredni saveti za poboljšanje zdravlja srcaNajvažnija promena životnog stila koju možete da sprovedete jeste prestanak pušenja. Ipak, imajte na umu da postoje i druge stvari koje mogu da pomognu da vaše srce ostane zdravo.
-
PutovanjaOvo su najopuštenija mesta na svetu prema novom istraživanju
U istraživanju koje je analiziralo 76 destinacija na osnovu različitih faktora, poput pokrivenosti šumama i gustine naseljenosti, otkrivena su najopuštenija mesta na svetu.
Turističke atrakcije sa nazivima koje je nemoguće izgovoritiNazivi mesta širom sveta često predstavljaju jezičke barijere za posetioce, posebno kada su složeni i dugački. Neka od ovih mesta svakako su vredna posete, ali njihova imena izazivaju glavobolju čak i pri pokušaju da ih napišete na razglednici. A zamislite da se izgubite i morate da tražite put! Ovo su neka od najdužih i najtežih za izgovor … Ujedno nemogućnost izgovor je i razlog zašto ove atrakcije privlače turiste.
-
PreporučujemoRešite se neugodnih mirisa sa daske za sečenje – lako i brzo!
Pre nego što odlučite da bacite dasku za sečenje zbog neprijatnog mirisa belog luka ili neke druge namirnice, pokušajte da ga uklonite pomoću sode bikarbone i sirćeta.
Sedam namirnica koje ne treba da stavljate u frižiderDanas svi imamo frižider kod kuće, ali to ne znači da treba sve namirnice da skladištimo u njemu. Naprotiv, postoje namirnice kojima nikako mesto nije u frižideru.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.14 116.96 117.77 CHF 124.89 125.77 126.65 USD 110.34 111.12 111.90
-
Rižoto sa belim lukom
Ovo je izuzetno jednostavan, ali i neverovatno ukusan recept za kremasti rižoto s maslinovim uljem i belim lukom…
10-12-2024 | 11:26 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Marco Mayer
Sastojci:
200 g pirinča za rižoto3 čena belog luka, sitno seckana
3 kašike maslinovog ulja
700 ml povrtnog ili pilećeg bujona
100 ml belog vina
1 kašika putera (za kremast efekat)
2 kašike narendanog parmezana
Svež bosiljak
So i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno seckan beli luk i pržite ga kratko, dok ne zamiriše i postane zlataste boje. Pazite da ne izgori. Dodajte pirinač u šerpu i lagano ga tostirajte 1-2 minuta, uz mešanje, dok ne postane staklast. Sipajte belo vino i mešajte dok alkohol ne ispari. Ovo će jelu dati dodatnu dubinu ukusa. Počnite da dodajete vrući bujon, kutlaču po kutlaču, uz stalno mešanje. Kada pirinač upije tečnost, dodajte još bujona. Nastavite dok pirinač ne bude skuvan al dente (oko 15-18 minuta). Sklonite šerpu s vatre i umešajte puter i parmezan za kremastu teksturu. Dodajte so i biber po ukusu, pa pospite svež bosiljak i dodajte par kapi maslinovog ulja.PRIJATNO!
-
Pročitajte i...Mekane cimet rolnice
Predstavljamo recept za mekano pecivo koje je poslednjih godina veoma popularno.
Najsočnija ćuretina u vinu!Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.
Domaća supa sa povrćemKada poželite ukusnu i hranljivu supu, domaća verzija sa povrćem je savršen izbor.
Tart sa čokoladom i borovnicamaSočan, mekan i osvežavajući tart sa borovnicama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: