-
Poslednjih 5 pesama
- Hari Mata Hari - Stara Ljubavi
- Galija - Na tvojim usnama
- Djordje Balašević - Ja luzer
- Tose I Antonija - Volim Osmjeh Tvoj
- Tony Cetinski - Od Milion Zena
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoSavršeni čokoladni popsi!
Priprema ovih kolača je izuzetno jednostavna, a deca će im se u sezoni praznika posebno obradovati. Takođe, ovi jednostavni kolačići mogu da budu sjajan pokolon ako idete u goste, a neretko su i deo rođendanskog slavljeničkog stola.
Oslić u paradajz sosuNeobična priprema svima poznate ribe možda će vam postati omiljena nakon što isprobate ovaj recept.
-
ZdravljeRefluks kiseline: Evo šta bi trebalo da izbegavamo, ali i šta može da nam pomogne
Refluks kiseline ili žgaravica (gorušica) tehnički je poznat kao gastroezofagealni refluks. Ovaj problem nastaje kada je ventil ili sfinkter koji povezuje želudac sa jednjakom oslabljen. U tom slučaju, želudačna kiselina, koja bi trebalo da ostane u želucu, vraća se u jednjak. Kako je kiselina iritantna, sluzokoža jednjaka postaje upaljena, uzrokujući neprijatnost.
Panika ili anksioznost? Ovo su ključne razlike„Napad anksioznosti“ nije formalni medicinski izraz, ali ga neki koriste da opišu emocionalnu i fizičku reakciju na specifične stresne situacije. S druge strane, napadi panike su epizode intenzivnog straha koje prate izraženi kognitivni, emocionalni i fizički simptomi.
-
PutovanjaNajbolja mesta za proslavu Nove godine u Italiji!
Italija je zemlja gde se istorija, lepota i praznični duh sjedinjuju, posebno tokom dočeka Nove godine. Svaki grad nudi jedinstvenu proslavu – od veličanstvenog Rima do romantične Venecije. Bez obzira na to da li želite vesela okupljanja, spektakularan vatromet ili mirnu noć pod zvezdama, ovo su neka od najboljih mesta za doček Nove godine u Italiji
Deset najboljih stvari koje morate da doživite u BečuBeč, ili „Wien“ na nemačkom, prestonica je Austrije, bogata kulturom, impresivnom baroknom arhitekturom i svetski poznatom muzičkom baštinom koju su stvarali velikani poput Mocarta i Betovena. Otkrijte kako lokalci preporučuju da istražite ovaj grad, spoj tradicije i savremenosti.
-
PreporučujemoFantastičan trik za čiste prozore bez kondenzacije!
Zimi se često suočavamo s kondenzacijom na prozorima, što može da prouzrokuje vlagu i pojavu buđi. Ovi problemi ne samo da narušavaju izgled doma, već mogu da izazovu u druge zdravstvene tegobe poput iritacije očiju, kože, zapušenog nosa i otežanog disanja.
Ne bacajte koru od jabuke: Evo za šta sve možete da je iskoristiteKora od jabuke može da vam bude izuzetno korisna, iako vam to verovatno nikada nije palo na pamet.. Setite se ovog teksta sledeći put kada rešite da je odstranite…
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.14 116.96 117.77 CHF 123.95 124.82 125.69 USD 110.41 111.18 111.96
-
Oslić u paradajz sosu
Neobična priprema svima poznate ribe možda će vam postati omiljena nakon što isprobate ovaj recept.
13-12-2024 | 13:03 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Vladimir Mironov
Sastojci:
4 fileta oslića (oko 150-200g svaki)
3 kašike maslinovog ulja
1 luk, sitno iseckan
4 čena belog luka, sitno iseckana
4 paradajza isečena na kolutove
2 šolje suvog belog vina
1 kašika svežeg peršuna, sitno seckanog
Svež bosiljak
So i biber po ukusu
Krugovi limuna za posluživanjePriprema:
Filete oslića osušite kuhinjskim papirom i posolite i pobiberite sa obe strane. U velikom tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckani luk i dinstajte dok ne omekša, oko 3-4 minuta. Dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte još minut dok ne zamiriše. Ulijte belo vino i bujon u tiganj i pustite da provri.
Pažljivo stavite filete oslića u tiganj, tako da budu potpuno potopljeni u tečnosti. Pokrijte tiganj, dodajte paradajz i ostavite ribu da se kuva oko 20 minuta, ili dok ne bude skuvana i lako se raspada viljuškom.
Povećajte temperaturu na srednje-jaku i pustite sos da lagano krčka i redukuje se, oko 5 minuta. Dodajte seckani peršun i začinite dodatnom solju i biberom po potrebi. Prelijte sos preko fileta oslića i poslužite toplo uz krugove limuna i kuvani krompir po želji.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Najsočnija ćuretina u vinu!
Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.
Domaća supa sa povrćemKada poželite ukusnu i hranljivu supu, domaća verzija sa povrćem je savršen izbor.
Riblje pljeskavice sa povrćemIsprobajte ove sjajne riblje pljeskavice, imajući u vidu da se baš pripremaju baš brzo i lako i da su idealno rešenje ako želite da pojedete nešto zdravo. Ove riblje pljeskavice obožavaju i deca, pa im možete uvek ponuditi kao opciju za užinu...
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: