-
Poslednjih 5 pesama
- Atomsko Sklonište - Treba Imat Dusu
- Nevena Božović - Cujem Da Dolazis U Grad
- Film - Zamisli život u ritmu muzike za ples
- Aleksandra Radović - Cuvaj moje srce
- Bijelo dugme - Napile se ulice
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRolat sa džemom od šljiva
Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.
Ruska salata sa piletinom i kukuruzomIsprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
-
ZdravljeKonzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije
Demencija se pokazuje veoma otpornom na lečenje medikamentima, ali možda se tajni sastojci koji podstiču zdravlje mozga već kriju u našoj ishrani.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuUz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoEfikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima!
Nakon dužeg nošenja, džemperi često postaju grubi na koži, gube mekoću, a ponekad se i skupljaju. Međutim, to ne znači da je vreme da ih bacite. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš omiljeni džemper vratiti u prvobitno stanje, čineći ga ponovo mekanim i prijatnim za nošenje.
Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domuAko želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 125.10 125.98 126.86 USD 110.96 111.75 112.53
-
Mekane cimet rolnice
Predstavljamo recept za mekano pecivo koje je poslednjih godina veoma popularno.
15-11-2023 | 12:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Zhmurchak
Sastojci:130ml toplog mleka
20 g svežeg kvasca (može i kesica suvog ali lepše je sa svežim)
15 g šećera
500 g brašna, tip 500
pola kašičice soli
1 puna kašičica praška za pecivo
170 g jogurta
1 jaje
Nadev:100 g istopljenog putera
130 g smeđeg šećera (može i običan)
3 kašičice cimetaPreliv:
120 g krem sira
120 g prah šećera
50 g omekšalog putera
1 kašičica arome vanile
Priprema:
U mlakom mleku rastvorite kvasac, dodajte šećer, i ostavite da odstoji nekoliko minuta. U drugoj posudi kombinujte sve preostale sastojke, dodajte mleko s kvascem, i umesite testo. Možete koristiti mikser sa nastavkom za testo ili rukom, sve dok testo ne postane glatko. Pokrijte posudu i ostavite testo da odmara jedan sat na sobnoj temperaturi. Nakon odmora, razvucite testo na površini posutoj brašnom u pravougaonih dimenzija otprilike 45x35cm. Sve sastojke za nadev samo pomešati. Premažite nadev preko celog testa, dosežući do ivica. Zatim urolajte testo dužu stranu i isecite ga na 12 jednaki delova. Stavite isečene rolnice u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite ih da odmore još 20 minuta. Nakon toga pecite ih na 190 stepeni oko 25 minuta. Ako vaša rerna ima opciju za pečenje sa gornjim i donjim grejačem, iskoristite je. Nakon pečenja, umutite preliv i obilato ga rasporedite preko rolnica. Poslužite ih dok su još mlake.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Ruska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
Najukusnije faširane šnicleFaširane šnicle su klasično jelo koje je jednostavno za pripremu i savršeno za porodične obroke. Naravno veoma je važno da ih pravilno začinite...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: