-
Poslednjih 5 pesama
- Riblja čorba - Evo ti za taksi
- Prljavo Kazalište - Mi plešemo
- Milan Bujakovic - Bezbrizno
- Aleksandra Radović - Dok Disem
- Vlado Georgiev - Ako mi lose krene
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoFenomenalno novogodišnje pečenje!
Stižu nam praznici i pravi je trenutak da pripremite ukusno pečenje. Ako ispratite sve korake i naravno ako imate dovoljno strpljenja vaša praznična trpeza će biti fenomenalna...
Neobičan humus sa cveklom i paprikomOvaj humus je savršena kombinacija slatkoće cvekle i pikantnosti ljute paprike, a idealna je opcija ako želite zdravu užinu. Takođe je savršen dodatak jelima od mesa i krompira.
-
ZdravljeVreme za fermentisanu hranu: Kiseli kupus je više od salate i priloga!
Kiseli krastavčići i kiseli kupus možda nisu prva stvar koja vam pada na pamet kada pomislite na zdravu ishranu. Međutim, sve veći broj istraživanja pokazuje da redovno konzumiranje fermentisane hrane može doneti brojne zdravstvene benefite. Ne propustite da u ovom periodu konzumirate zimnicu što više možete...
Kako da prepoznate da unosite previše šećera? Ne ignorišite ovih pet signala!Mnogi ne mogu da zamisle život bez slatkiša, pa često ne razmišljaju o tome da li na taj način unose previše šećera. Šećer je takođe često skriven i u nekim proizvodima za koje vam nikada ne bi palo na pamet da mogu da ga sadrže... Zato je važno obratiti pažnju na signale koje vam šalje vaše telo.
-
PutovanjaOvo su najbolje „zimske bajke“ na svetu!
Ako tražite inspiraciju za putovanje, The Telegraph je upravo objavio listu najboljih „zimskih bajki“ na svetu. Lista je rezultat sve većeg trenda putovanja u hladnije destinacije, što potvrđuju i podaci Google Trends-a, gde je pretraga za „hladnim odmorima“ porasla za čak 300% ove godine.
Najbolji saveti za posmatranje polarne svetlosti na Islandu!Nordijska zemlja je san za ljubitelje polarne svetlosti. Island je jedno od najboljih mesta na svetu za posmatranje aurora borealis (poznate i kao severna svetlost). Na 65° N, na južnoj ivici Arktičkog kruga, možete videti aure gotovo svake noći — i to u toplijim uslovima nego na mnogim drugim lokacijama za posmatranje širom sveta.
-
PreporučujemoPet boja koje nikada ne bi trebalo da koristimo u spavaćoj sobi prema dizajnerima
Vaša spavaća soba je mesto gde se opuštate i odmarate, zbog čega izbor boje zidova igra ključnu ulogu. Iako se u njoj možda ne provodi toliko vremena kao u dnevnoj sobi ili kuhinji, spavaća soba je prostor koji treba da odiše smirenošću i udobnošću.
Kako pravilno da negujemo sobne biljke tokom zime?Sobne biljke nisu imune na izazove koji mogu da ugroze njihov opstanak tokom zime, čak i ako se nalaze u kontrolisanim temperaturnim uslovima. Biljke koje su stalno u zatvorenom prostoru ili one koje unosite unutra da prezime mogu biti pogođene raznim zimskim stres faktorima, uključujući promene temperature između dnevne toplote i večernje hladnoće, suv vazduh i kraće dane koji smanjuju količinu svetlosti koju dobijaju. Da bi vaše biljke uspešno prebrodile hladnije mesece, potrebno je prilagoditi način njihove nege.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.15 116.97 117.79 CHF 124.88 125.76 126.64 USD 112.15 112.94 113.73
-
Dalmatinska pašticada
Jelo koje će svakog gosta oduševiti.
06-02-2024 | 12:23 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, bernjuer
Sastojci:
1 - 1.5 kg junećeg ili goveđeg buta
4 šargarepe
dva crna luka
1/4 korena celera
4 čena belog luka
1 kašičica bibera
1 kašičica soli
200-300 ml crnog vina
5-6 kom suvih šljiva bez koštice
1 kašičica suvog biljnog začina
1 prstohvat peršuna
3-4 kom lovorovog lista
Priprema:
Meso je potrebno prvo dobro očistiti od masnoće, žilica i svih tvrđih delova ako ih ima. Možete skoristiti meso od buta ili plećke. Šargarepu, luk, celer (ne sve) je potrebno iseći na štapića do 3-4 centimetra dužine i u zavisnosti od veličine komada mesa, našpikovati pomoću tankog noža (meso ne treba seći već samo izbušiti nožem). Takođe ubaciti i beli luk - tu mogu cele glavice. Ostatak povrća iseckati u posudu u kojoj će meso da se marinira. Dodati meso u posudu, naliti crno vino i ostatak vode da ceo komad bude potopljen. Ostaviti preko noći.
Nakon što je meso proprženo, odložiti ga sa strane, pa u istu šerpu dodati povrće iz marinade i dinstati koliko je potrebno da omekša. Nakon toga, vratiti komad mesa, uliti sok od marinade i dodati vrele vode dok ne prelije meso. Dodati suve šljive, lovorov list, so i biber. U zavisnosti od veličine i vrste mesa, kuvati uz dodavanje vode oko 2h. Pola sata pre kraja nije potrebno dodavati vodu.
Kad je meso omekšalo, izvaditi ga iz šerpe, iseći pažljivo na tanke kriške, sadržaj šerpe izpasirati štapnim mikserom (može i pasirkom za pire), a zatim u sos vratiti meso, dodati suvi biljni začin po ukusu, malo peršuna, svežeg ili suvog i ostaviti još oko pola sata da upije sokove.
PRIJATNO!
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: