-
Poslednjih 5 pesama
- Delca i Sklekovi - Hajde lagano
- Azra - Obrati Paznju Na Poslednju Stvar
- Massimo Savic - Iz Jednog Pogleda
- Generacija 5 - Ti samo budi dovoljno daleko
- Nina Badrić - Dodiri od stakla
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoCepkano svinjsko meso sa povrćem!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan oslić u vinu!Oslić je zdrava, povoljna i uvek dostupna riba. Istina je da ga često pripremamo na isti način, što podrazumeva prženje u dubokom ulju. Ipak, ova riba nudi različite mogućnosti i možete pripremiti sjajna jela koja će vas oduševiti. Jedno od takvih jela je i čuveni oslić u vinu.
-
ZdravljeSezona mandarina: Slatko voće koje štiti srce, kožu i oči
Mandarine su popularno citrusno voće, delom zbog svog jakog, slatkog ukusa. Poznate su po tome što su generalno slađe od pomorandži, što ih čini ukusnom i zdravom opcijom za desert. Kako je sada već polako počela njihova sezona dobro je da se upoznamo sa zdravstvenim benefitima ovog popularnog i pristupačnog voća.
Koliko sna može da bude previše? Evo odgovora doktoraPrekoračenje određenog broja sati sna tokom noći može da ima negativne posledice.
-
PutovanjaMalbork: Posetite najveći zamak na svetu!
Zamak Teutonskog reda u Malborku, poznat i kao Malbork zamak (poljski: Zamek w Malborku, nemački: Ordensburg Marienburg), predstavlja impresivan kompleks iz 13. veka smešten u gradu Malbork, Poljska. To je najveći zamak na svetu po površini i jedno od UNESCO-ve Svetske baštine.
Gde se tačno nalazi najudobniji grad na svetu?Prve asocijacije na odmor obično uključuju sunce, pesak i blistavo plavo more, ali kada leto pređe u jesen, pruža se prilika za potpuno drugačiji tip putovanja: udoban i prijatan odmor.
-
PreporučujemoPrirodni načini za uklanjanje neprijatnih mirisa iz sudopere
Ako iz vaše sudopere dopiru neprijatni mirisi, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da ih uklonite. Ipak, važno je izbegavati korišćenje jakih hemikalija, koje ne samo da mogu biti toksične, već mogu oštetiti vaše cevi. Umesto da posegnete za osveživačima vazduha ili drugim mirisnim sredstvima kako biste privremeno zamaskirali neprijatne mirise, trebalo bi da znate da će se mirisi s vremenom samo pojačati.
Pirinač u kupatilu: Neočekivani trik sa brojnim prednostimaVećina ljudi čuva pirinač u kuhinji, ali jeste li se ikada zapitali koliko može biti koristan u kupatilu? Na prvi pogled, pirinač možda ne deluje kao nešto što bi imalo primenu van kuhinje, ali zapravo može da bude iznenađujuće koristan i u drugim delovima doma.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.23 117.05 117.87 CHF 124.15 125.03 125.91 USD 107.42 108.17 108.93
-
Cepkano svinjsko meso sa povrćem!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
22-10-2024 | 11:31 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, FomaA
Sastojci:1,5 kg svinjskog vrata ili plećke
2 crna luka
3 čena belog luka
2 šargarepe
2 paprike (crvena i zelena)
1 kašičica dimljene paprike
1 kašičica suvog origana
So i biber po ukusu
250 ml paradajz pelata
100 ml supe (ili vode)
Maslinovo ulje
Sveže peršunovo lišće za dekoracijuPriprema:
Svinjsko meso posolite, pobiberite i pospite dimljenom paprikom. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju i kratko propržite meso sa svih strana dok ne dobije zlatnu koricu. Prebacite u veći lonac. U istom tiganju, dodajte crni i beli luk, šargarepu i papriku. Pržite dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz pelat i supu, pa kratko kuvajte dok se ukusi ne sjedine. Prelijte preko mesa. Poklopite lonac i pecite u rerni zagrejanoj na 150°C oko 4 sata, ili dok meso ne postane dovoljno meko da se lako cepka viljuškom. Nakon pečenja, viljuškom iscepkajte meso u vlakna, pomešajte sa povrćem i preostalim sokovima. Poslužite uz prilog po želji i pospite sveže seckanim peršunom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Fenomenalan oslić u vinu!
Oslić je zdrava, povoljna i uvek dostupna riba. Istina je da ga često pripremamo na isti način, što podrazumeva prženje u dubokom ulju. Ipak, ova riba nudi različite mogućnosti i možete pripremiti sjajna jela koja će vas oduševiti. Jedno od takvih jela je i čuveni oslić u vinu.
Meksička tortiljaSavršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.
Mekane kiflice sa kremomDa li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Čokoladne kuglice sa borovnicamaSočne, lagane i ukusne, ove kuglice nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: