-
Poslednjih 5 pesama
- Tony Cetinski - Krik
- Merlin - Ostat će istine dvije
- Idoli - Cokolada
- Vlado Georgiev - Žena bez imena
- Zdravko Čolić - Mastilo i voda
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoNeobična čorba od praziluka!
Da li ste razmišljali o tome da napravite čorbu od prazlika? Iako je ovo savršeno jelo za hladne i kišne dane, mnogi nikada nisu probali ovaj recept. Ipak, ako ste smeli i volite da eksperimentišete obavezno pripremite ovu jedinstvenu čorbu. Verovatno će postati standardni deo vašeg jelovnika...
Najsočnija ćuretina u vinu!Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.
-
ZdravljeSve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje
Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.
Tri znakа prekomernog umora: Glavobolje, gubitak pamćenja i drugi simptomiIako je sasvim normalno da osećamo umor, stručnjaci upozoravaju na sve češću pojavu "prekomernog umora".
-
PutovanjaCelebrity Cruises je upravo najavio krstarenje od 110 noći, svoje najduže do sada!
Celebrity Cruises će 2026. godine krenuti na svoje najduže krstarenje ikada, od Kanade pa sve do Azije, sa više od 50 destinacija širom više kontinenata.
Vodič kroz Laponiju: Mnogo više od polarne svetlosti!Laponija, najveći i najseverniji region Finske, često je sinonim za auroru borealis, ali ova zimska zemlja čuda nudi mnogo više od samog posmatranja severne svetlosti. Ovaj region, prostirući se na skoro 40.000 kvadratnih milja, dom je autentičnog arktičkog iskustva, uključujući posete farmama irvasa, vožnje saonicama, skijanje i uživanje u tradicionalnim finskim saunama.
-
PreporučujemoKako da ubrzamo sušenje odeće u zatvorenom prostoru bez neprijatnih mirisa?
Kako se hladniji i vlažniji dani približavaju, mnogi se suočavaju sa izazovom sušenja veša u zatvorenom prostoru bez upotrebe sušilice, što često može biti dugotrajan proces.
Evo kako da efikasno očistite utičnice, štekere i druge površine koje su vremenom požutele!Utičnice i drugi beli predmeti u domu, koji su vremenom izgubili sjaj i požuteli, ne moraju da završe u smeću. Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka za čišćenje, možete ih efikasno osvežiti i vratiti im prvobitni izgled, čineći da ponovo izgledaju kao novi.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.19 117.01 117.83 CHF 123.78 124.65 125.53 USD 105.36 106.10 106.85
-
Neobična čorba od praziluka!
Da li ste razmišljali o tome da napravite čorbu od prazlika? Iako je ovo savršeno jelo za hladne i kišne dane, mnogi nikada nisu probali ovaj recept. Ipak, ako ste smeli i volite da eksperimentišete obavezno pripremite ovu jedinstvenu čorbu. Verovatno će postati standardni deo vašeg jelovnika...
04-10-2024 | 13:04 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Maren Winter
Sastojci:2 veća praziluka
2 krompira
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1,5 l pilećeg ili povrtnog bujona
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Kašika pavlake (po želji)
Svež peršun za dekoraciju
Priprema:Očistite praziluk, iseckajte ga na kolutove i dobro operite da biste uklonili svu nečistoću. Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni luk i šargarepu dok ne omekšaju, zatim dodajte praziluk i nastavite da pržite još nekoliko minuta dok ne postane staklast. Dodajte krompir, iseckan na kockice, i sitno seckani beli luk. Prelijte sve bujonom, poklopite i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 25 minuta dok povrće potpuno ne omekša. Kada je povrće kuvano, sklonite sa vatre i usitnite čorbu štapnim mikserom dok ne postignete kremastu teksturu. Vratite čorbu na vatru, dodajte so, biber po ukusu i kašiku pavlake, ako želite kremastiji ukus. Pre služenja, pospite svežim peršunom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Najsočnija ćuretina u vinu!
Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.
Bolonjeze kao iz restorana!Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
Starinska štrudla sa makomJesenji dani bude u svima nama posebnu vrstu nostalgije. Štrudla sa makom definitivno je "kraljica" starinskih kolača i skoro da ne postoji osoba koja je ne voli... Ako se već niste izveštili u pripremi ovog recepta, obavezno sačuvajte ovaj recept.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: