-
Poslednjih 5 pesama
- Azra - Balkan
- Riblja čorba - Jedino moje
- Toše Proeski - Sve je ovo premalo za kraj
- Valentino - U vrelini noci
- Karolina Gočeva - Kad volis
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoFenomenalan oslić u vinu!
Oslić je zdrava, povoljna i uvek dostupna riba. Istina je da ga često pripremamo na isti način, što podrazumeva prženje u dubokom ulju. Ipak, ova riba nudi različite mogućnosti i možete pripremiti sjajna jela koja će vas oduševiti. Jedno od takvih jela je i čuveni oslić u vinu.
Meksička tortiljaSavršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.
-
ZdravljeKoliko sna može da bude previše? Evo odgovora doktora
Prekoračenje određenog broja sati sna tokom noći može da ima negativne posledice.
Korisni saveti za prevenciju visokog pritiskaVeća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
-
PutovanjaGde se tačno nalazi najudobniji grad na svetu?
Prve asocijacije na odmor obično uključuju sunce, pesak i blistavo plavo more, ali kada leto pređe u jesen, pruža se prilika za potpuno drugačiji tip putovanja: udoban i prijatan odmor.
Putovanje avionom: Evo kako da se nosite sa turbulencijamaOsećaj nervoze tokom turbulencije je potpuno normalna pojava, čak i za ljude koji lete i po nekoliko puta mesečno. Međutim, postoje i oni koji ne samo da osećaju ogromnu nelagodu tokom leta, nego su nervozni i zabrinuti danima pre putovanja.
-
PreporučujemoPirinač u kupatilu: Neočekivani trik sa brojnim prednostima
Većina ljudi čuva pirinač u kuhinji, ali jeste li se ikada zapitali koliko može biti koristan u kupatilu? Na prvi pogled, pirinač možda ne deluje kao nešto što bi imalo primenu van kuhinje, ali zapravo može da bude iznenađujuće koristan i u drugim delovima doma.
Kako da očistimo tapacirani nameštaj, a da ga ne uništimo?Tapacirani nameštaj nije lako očistiti, pa mnogi od nas u pomoć zovu profesionalce. Međutim, važno je znati da postoji način da to uradimo i sami i to bez mnogo muke, a uz priličnu uštedu novca.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.21 117.03 117.85 CHF 123.69 124.56 125.44 USD 106.99 107.74 108.49
-
Fenomenalan oslić u vinu!
Oslić je zdrava, povoljna i uvek dostupna riba. Istina je da ga često pripremamo na isti način, što podrazumeva prženje u dubokom ulju. Ipak, ova riba nudi različite mogućnosti i možete pripremiti sjajna jela koja će vas oduševiti. Jedno od takvih jela je i čuveni oslić u vinu.
21-10-2024 | 10:55 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Farhad Ibrahimzade
Sastojci:
4 fileta oslića (oko 150-200g svaki)
2 kašike maslinovog ulja
1 luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 šolja suvog belog vina
1 šolja ribljeg ili bujona od povrća
1 kašika svežeg peršuna, sitno seckanog
So i biber po ukusu
Krugovi limuna za posluživanjePriprema:
Filete oslića osušite kuhinjskim papirom i posolite i pobiberite sa obe strane. U velikom tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckani luk i dinstajte dok ne omekša, oko 3-4 minuta. Dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte još minut dok ne zamiriše. Ulijte belo vino i bujon u tiganj i pustite da provri.
Pažljivo stavite filete oslića u tiganj, tako da budu potpuno potopljeni u tečnosti. Pokrijte tiganj i ostavite ribu da se kuva oko 8-10 minuta, ili dok ne bude skuvana i lako se raspada viljuškom.
Kada je riba gotova, pažljivo je prebacite na tanjire za serviranje.
Povećajte temperaturu na srednje-jaku i pustite sos da lagano krčka i redukuje se, oko 5 minuta. Dodajte seckani peršun i začinite dodatnom solju i biberom po potrebi.Prelijte sos preko fileta oslića i poslužite toplo uz krugove limuna.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Meksička tortilja
Savršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.
Mekane kiflice sa kremomDa li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Čokoladne kuglice sa borovnicamaSočne, lagane i ukusne, ove kuglice nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Fenomenalan potaž od celera!Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: