-
Poslednjih 5 pesama
- Marija Šerifović - Dolazi Ljubav
- Zdravko Čolić - Zbog tebe
- Flamingosi - Obala
- Parni Valjak - Ljubavna
- Bijelo dugme - A i ti me iznevjeri
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoMekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Čokoladne kuglice sa borovnicamaSočne, lagane i ukusne, ove kuglice nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
-
ZdravljeSedam zdravstvenih prednosti kupusa!
Ovo uobičajeno lisnato zeleno povrće dolazi u različitim bojama, oblicima i veličinama, a možete da ga koristite za supe, salate, sendviče i još mnogo toga. Jedite ga sirovog ili blago prženog kako biste dobili najviše koristi. Nalazi se i fermentisan u namirnicama koje su dobre za creva, a sjajno je to što je jako povoljna namirnica i što nam je dostupan skoro tokom cele godine.
Pravilno raspoređen unos vode u toku dana: Evo šta savetuju naučniciIzgleda da većina nas pogrešno konzumira vodu, što može značajno umanjiti njene brojne zdravstvene benefite. Način na koji unosimo vodu tokom dana može imati direktan uticaj na to koliko zapravo koristimo njena blagotvorna svojstva, a mnogi od nas nisu svesni da pogrešne navike ispijanja vode mogu smanjiti njen pozitivan efekat na naše telo.
-
PutovanjaLisabon je osvojio titulu najbolje kulinarske destinacije Evrope!
Lisabon je poznat po svojoj bogatoj kulturi, zadivljujućoj arhitekturi, brdovitom pejzažu i, naravno, hrani. Ako ste ikada posetili portugalsku prestonicu, znate da njene ulice počinju da mirišu na slatku vanilu rano ujutru, dok pekari pripremaju serije peciva, uključujući čuveni pastel da nata.
Brzi voz od Osla do Bergena: Evo kako izgleda ovo predivno putovanje!Za putnike koji planiraju posetu Norveškoj, snalaženje u ovoj prostranoj i zadivljujućoj zemlji može predstavljati izazov. Rešenje? Putovanje vozom. Zimi, mnogi se ukrcavaju na voz kompanije Vy u Oslu i započinju putovanje čuvenom železničkom prugom Bergen (poznatom i kao Bergensbanen), koja se često svrstava među najlepše vožnje vozom na kontinentu. Ova pruga je takođe poznata kao najviša železnica u severnoj Evropi, sa vrhom na visini od 1.237 metara.
-
PreporučujemoSaveti za čišćenje ketlera uz pomoć sastojka koji svi imamo!
Ako imate ketler u svojoj kući sigurno ste svesni koliko je ovaj uređaj koristan. Međutim, ako ga redovno koristite sigurno znate koliko se naslage kamenca brzo napune u ketleru. Zato je redovno čišćenje jako bitno jer kamenac može da utiče na efikasnost samog uređaja i na vek trajanja.
Uz pomoć rolne toalet papira sprečite gužvanje odećePostoje razni trikovi koje možete primeniti kako biste sprečili gužvanje odeće. Uz pravilnu primenu, možda čak potpuno izbegnete potrebu za peglanjem.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.20 117.02 117.84 CHF 123.79 124.66 125.53 USD 107.16 107.91 108.67
-
Fenomenalan potaž od celera!
Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
15-10-2024 | 10:58 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Louno
Sastojci:1 glavica celera (otprilike 500 g)
1 veći krompir
1 crni luk
2 čena belog luka
1 l povrtnog bujona
200 ml mleka ili pavlake za kuvanje
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje ili puter (za prženje)
Svež peršun (za dekoraciju)
Priprema:Ogulite i iseckajte celer, krompir, crni i beli luk. Na malo maslinovog ulja ili putera, propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i kratko propržite. Dodajte celer i krompir, pa nastavite da pržite još nekoliko minuta. Prelijte povrće bujonom i kuvajte na srednjoj temperaturi dok celer i krompir ne omekšaju, otprilike 20-25 minuta. Kada je povrće kuvano, sklonite lonac sa vatre i izmiksajte sve u kremastu teksturu štapnim mikserom ili blenderom. Vratite supu na laganu vatru, dodajte mleko ili pavlaku za kuvanje, so i biber po ukusu. Kratko prokuvajte, uz povremeno mešanje. Potaž poslužite topao, ukrašen svežim peršunom i po želji, nekoliko kapi maslinovog ulja.
PRIJATNO!
-
Pročitajte i...Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Čokoladne kuglice sa borovnicamaSočne, lagane i ukusne, ove kuglice nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Kolač sa kokosom i čokoladom!Ljubitelji kokosa će obožavati ovaj kolač, a oni koji to nisu mogu da naprave izuzetak i ipak isprobaju ovaj desert.
Gulaš od ćuretine u vinuAko volite začinjena i neobična jela i to "na kašiku" probajte da napravite gulaš sa ćuretinom.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: