-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Zbog tebe
- Flamingosi - Obala
- Parni Valjak - Ljubavna
- Bijelo dugme - A i ti me iznevjeri
- Vlado Georgiev - Mi nismo mi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoMekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Čokoladne kuglice sa borovnicamaSočne, lagane i ukusne, ove kuglice nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
-
ZdravljeSedam zdravstvenih prednosti kupusa!
Ovo uobičajeno lisnato zeleno povrće dolazi u različitim bojama, oblicima i veličinama, a možete da ga koristite za supe, salate, sendviče i još mnogo toga. Jedite ga sirovog ili blago prženog kako biste dobili najviše koristi. Nalazi se i fermentisan u namirnicama koje su dobre za creva, a sjajno je to što je jako povoljna namirnica i što nam je dostupan skoro tokom cele godine.
Pravilno raspoređen unos vode u toku dana: Evo šta savetuju naučniciIzgleda da većina nas pogrešno konzumira vodu, što može značajno umanjiti njene brojne zdravstvene benefite. Način na koji unosimo vodu tokom dana može imati direktan uticaj na to koliko zapravo koristimo njena blagotvorna svojstva, a mnogi od nas nisu svesni da pogrešne navike ispijanja vode mogu smanjiti njen pozitivan efekat na naše telo.
-
PutovanjaLisabon je osvojio titulu najbolje kulinarske destinacije Evrope!
Lisabon je poznat po svojoj bogatoj kulturi, zadivljujućoj arhitekturi, brdovitom pejzažu i, naravno, hrani. Ako ste ikada posetili portugalsku prestonicu, znate da njene ulice počinju da mirišu na slatku vanilu rano ujutru, dok pekari pripremaju serije peciva, uključujući čuveni pastel da nata.
Brzi voz od Osla do Bergena: Evo kako izgleda ovo predivno putovanje!Za putnike koji planiraju posetu Norveškoj, snalaženje u ovoj prostranoj i zadivljujućoj zemlji može predstavljati izazov. Rešenje? Putovanje vozom. Zimi, mnogi se ukrcavaju na voz kompanije Vy u Oslu i započinju putovanje čuvenom železničkom prugom Bergen (poznatom i kao Bergensbanen), koja se često svrstava među najlepše vožnje vozom na kontinentu. Ova pruga je takođe poznata kao najviša železnica u severnoj Evropi, sa vrhom na visini od 1.237 metara.
-
PreporučujemoSaveti za čišćenje ketlera uz pomoć sastojka koji svi imamo!
Ako imate ketler u svojoj kući sigurno ste svesni koliko je ovaj uređaj koristan. Međutim, ako ga redovno koristite sigurno znate koliko se naslage kamenca brzo napune u ketleru. Zato je redovno čišćenje jako bitno jer kamenac može da utiče na efikasnost samog uređaja i na vek trajanja.
Uz pomoć rolne toalet papira sprečite gužvanje odećePostoje razni trikovi koje možete primeniti kako biste sprečili gužvanje odeće. Uz pravilnu primenu, možda čak potpuno izbegnete potrebu za peglanjem.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.20 117.02 117.84 CHF 123.79 124.66 125.53 USD 107.16 107.91 108.67
-
Brzi pasulj sa bukovačama!
Ova kombinacija ukusa je jako interesantna, a oni koji su probali ovo jelo tvrde da ih je zaista iznenadilo i oduševilo.
07-10-2024 | 11:07 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Timolina
Sastojci:
200 g belog pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
200 g crvenog pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
200 g bukovača
200 g šampinjona
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
pasirani paradajz
1 kašičica aleve paprike
1 lovorov list
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje
Priprema:U tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno seckani crni luk. Dodajte pečurke, sitno iseckan beli luk, i propržite dok pečurke ne puste vodu i ne omekšaju.
Ubacite kuvani pasulj ili pasulj iz konzerve ako želite izuzetno brz ručak, alevu papriku, pasirani paradajz, lovorov list, so i biber po ukusu. Po potrebi dodajte malo vode.
Kuvajte još 10-ak minuta na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje. Sklonite s vatre i ostavite da se malo prohladi pre serviranja.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Gulaš od ćuretine u vinu
Ako volite začinjena i neobična jela i to "na kašiku" probajte da napravite gulaš sa ćuretinom.
Neobična čorba od praziluka!Da li ste razmišljali o tome da napravite čorbu od prazlika? Iako je ovo savršeno jelo za hladne i kišne dane, mnogi nikada nisu probali ovaj recept. Ipak, ako ste smeli i volite da eksperimentišete obavezno pripremite ovu jedinstvenu čorbu. Verovatno će postati standardni deo vašeg jelovnika...
Najsočnija ćuretina u vinu!Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.
Bolonjeze kao iz restorana!Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: