Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Flamingosi - Obala

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Flamingosi - Obala
    2. Parni Valjak - Ljubavna
    3. Bijelo dugme - A i ti me iznevjeri
    4. Vlado Georgiev - Mi nismo mi
    5. Moby Dick - Nema nas više
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Uliks Fehmiu - Četvrtak - Mojih 50
    2. 16. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 16. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 16. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Uliks Fehmiu - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Mekane kiflice sa kremom Mekane kiflice sa kremom

    Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.

    Čokoladne kuglice sa borovnicama Čokoladne kuglice sa borovnicama

    Sočne, lagane i ukusne, ove kuglice nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

  • Zdravlje
    Sedam zdravstvenih prednosti kupusa! Sedam zdravstvenih prednosti kupusa!

    Ovo uobičajeno lisnato zeleno povrće dolazi u različitim bojama, oblicima i veličinama, a možete da ga koristite za supe, salate, sendviče i još mnogo toga. Jedite ga sirovog ili blago prženog kako biste dobili najviše koristi. Nalazi se i fermentisan u namirnicama koje su dobre za creva, a sjajno je to što je jako povoljna namirnica i što nam je dostupan skoro tokom cele godine.

    Pravilno raspoređen unos vode u toku dana: Evo šta savetuju naučnici Pravilno raspoređen unos vode u toku dana: Evo šta savetuju naučnici

    Izgleda da većina nas pogrešno konzumira vodu, što može značajno umanjiti njene brojne zdravstvene benefite. Način na koji unosimo vodu tokom dana može imati direktan uticaj na to koliko zapravo koristimo njena blagotvorna svojstva, a mnogi od nas nisu svesni da pogrešne navike ispijanja vode mogu smanjiti njen pozitivan efekat na naše telo.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Lisabon je osvojio titulu najbolje kulinarske destinacije Evrope! Lisabon je osvojio titulu najbolje kulinarske destinacije Evrope!

    Lisabon je poznat po svojoj bogatoj kulturi, zadivljujućoj arhitekturi, brdovitom pejzažu i, naravno, hrani. Ako ste ikada posetili portugalsku prestonicu, znate da njene ulice počinju da mirišu na slatku vanilu rano ujutru, dok pekari pripremaju serije peciva, uključujući čuveni pastel da nata.

    Brzi voz od Osla do Bergena: Evo kako izgleda ovo predivno putovanje! Brzi voz od Osla do Bergena: Evo kako izgleda ovo predivno putovanje!

    Za putnike koji planiraju posetu Norveškoj, snalaženje u ovoj prostranoj i zadivljujućoj zemlji može predstavljati izazov. Rešenje? Putovanje vozom. Zimi, mnogi se ukrcavaju na voz kompanije Vy u Oslu i započinju putovanje čuvenom železničkom prugom Bergen (poznatom i kao Bergensbanen), koja se često svrstava među najlepše vožnje vozom na kontinentu. Ova pruga je takođe poznata kao najviša železnica u severnoj Evropi, sa vrhom na visini od 1.237 metara.

  • Preporučujemo
    Saveti za čišćenje ketlera uz pomoć sastojka koji svi imamo! Saveti za čišćenje ketlera uz pomoć sastojka koji svi imamo!

    Ako imate ketler u svojoj kući sigurno ste svesni koliko je ovaj uređaj koristan. Međutim, ako ga redovno koristite sigurno znate koliko se naslage kamenca brzo napune u ketleru. Zato je redovno čišćenje jako bitno jer kamenac može da utiče na efikasnost samog uređaja i na vek trajanja.

    Uz pomoć rolne toalet papira sprečite gužvanje odeće Uz pomoć rolne toalet papira sprečite gužvanje odeće

    Postoje razni trikovi koje možete primeniti kako biste sprečili gužvanje odeće. Uz pravilnu primenu, možda čak potpuno izbegnete potrebu za peglanjem.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.20 117.02 117.84
    CHF 123.79 124.66 125.53
    USD 107.16 107.91 108.67
  • Povezani članci
  • Kolač sa kokosom i čokoladom!

    Ljubitelji kokosa će obožavati ovaj kolač, a oni koji to nisu mogu da naprave izuzetak i ipak isprobaju ovaj desert.




    11-10-2024 | 11:13 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Grandbrothers

     

    Sastojci:

    200g tamne čokolade (najmanje 70% kakaa), izlomljene na komadiće

    200g putera

    200g šećera

    5 jaja

    150g brašna

    80g kokosovog brašna

    1 kašičica praška za pecivo

    Prstohvat soli

    kokosovo brašno ili voće za posipanje

    Priprema:

    Zagrejte rernu na 180°C. Pripremite okrugli kalup za pečenje ( oko 22 cm) tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje. U posudi na pari otopite tamnu čokoladu i puter, povremeno miješajući dok ne postane glatko. U drugoj posudi, umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Umutite smesu čokolade i putera u smesu jaja i šećera dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.


    Izlijte smesu u pripremljeni kalup za pečenje i poravnajte je. Pecite tortu u prethodno zagrijanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu torte ne izađe čista. Izvadite tortu iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi u kalupu prije nego što je izvadite.

     

    Kada se torta ohladi, izvadite je iz kalupa, pospite je kokosovim brašnom ili voćem po želji.

     

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Kiflice Mekane kiflice sa kremom

    Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.

    Kuglice Čokoladne kuglice sa borovnicama

    Sočne, lagane i ukusne, ove kuglice nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

    Celer Fenomenalan potaž od celera!

    Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.

    Gulaš Gulaš od ćuretine u vinu

    Ako volite začinjena i neobična jela i to "na kašiku" probajte da napravite gulaš sa ćuretinom.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: