Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Colonia - Njeno ime ne zovi u snu

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Colonia - Njeno ime ne zovi u snu
    2. Crvena jabuka - Ti znaš
    3. Kiki Lesendrić - Noc Kao Iz Sna
    4. Djavoli - Dotakni me usnama
    5. Sergej Ćetković - Ko Li Te Sad Miluje
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 17. oktobar - 1 - Dodir noći
    2. 17. oktobar - 2 - Dodir noći
    3. 17. oktobar - 3 - Dodir noći
    4. Uliks Fehmiu - Četvrtak - Mojih 50
    5. 16. oktobar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Meksička tortilja Meksička tortilja

    Savršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.

    Mekane kiflice sa kremom Mekane kiflice sa kremom

    Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.

  • Zdravlje
    Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska

    Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.

    Sedam zdravstvenih prednosti kupusa! Sedam zdravstvenih prednosti kupusa!

    Ovo uobičajeno lisnato zeleno povrće dolazi u različitim bojama, oblicima i veličinama, a možete da ga koristite za supe, salate, sendviče i još mnogo toga. Jedite ga sirovog ili blago prženog kako biste dobili najviše koristi. Nalazi se i fermentisan u namirnicama koje su dobre za creva, a sjajno je to što je jako povoljna namirnica i što nam je dostupan skoro tokom cele godine.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Putovanje avionom: Evo kako da se nosite sa turbulencijama Putovanje avionom: Evo kako da se nosite sa turbulencijama

    Osećaj nervoze tokom turbulencije je potpuno normalna pojava, čak i za ljude koji lete i po nekoliko puta mesečno. Međutim, postoje i oni koji ne samo da osećaju ogromnu nelagodu tokom leta, nego su nervozni i zabrinuti danima pre putovanja.

    Lisabon je osvojio titulu najbolje kulinarske destinacije Evrope! Lisabon je osvojio titulu najbolje kulinarske destinacije Evrope!

    Lisabon je poznat po svojoj bogatoj kulturi, zadivljujućoj arhitekturi, brdovitom pejzažu i, naravno, hrani. Ako ste ikada posetili portugalsku prestonicu, znate da njene ulice počinju da mirišu na slatku vanilu rano ujutru, dok pekari pripremaju serije peciva, uključujući čuveni pastel da nata.

  • Preporučujemo
    Kako da očistimo tapacirani nameštaj, a da ga ne uništimo? Kako da očistimo tapacirani nameštaj, a da ga ne uništimo?

    Tapacirani nameštaj nije lako očistiti, pa mnogi od nas u pomoć zovu profesionalce. Međutim, važno je znati da postoji način da to uradimo i sami i to bez mnogo muke, a uz priličnu uštedu novca.

    Saveti za čišćenje ketlera uz pomoć sastojka koji svi imamo! Saveti za čišćenje ketlera uz pomoć sastojka koji svi imamo!

    Ako imate ketler u svojoj kući sigurno ste svesni koliko je ovaj uređaj koristan. Međutim, ako ga redovno koristite sigurno znate koliko se naslage kamenca brzo napune u ketleru. Zato je redovno čišćenje jako bitno jer kamenac može da utiče na efikasnost samog uređaja i na vek trajanja.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.20 117.02 117.84
    CHF 123.79 124.66 125.53
    USD 107.16 107.91 108.67
  • Povezani članci
  • Meksička tortilja

    Savršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.




    18-10-2024 | 11:23 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Timolina


    Sastojci:

     

    Za tortilju:


    250 g kukuruznog ili pšeničnog brašna

    150 ml tople vode

    1/2 kašičice soli

    1 kašika maslinovog ulja (opciono)

     

    Sastojci za nadev:

     

    250 g mlevenog mesa (govedina ili piletina)

    1 konzerva crvenog pasulja (oko 240 g)

    1 konzerva kukuruza (oko 200 g)

    1 avokado, izgnječen

    1 crveni luk, sitno iseckan

    3 čena belog luka, sitno iseckana

    1 kašika maslinovog ulja

    1 kašičica kumina

    1 kašičica čili praha (po želji)

    So i biber po ukusu

    Sok od pola limete

    Svež korijander (opciono)

    Priprema:


    Priprema testa:

    U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte maslinovo ulje ako koristite, pa postepeno sipajte toplu vodu dok ne dobijete glatko i mekano testo. Mesite testo 5-10 minuta dok ne postane elastično. Podelite testo na 8-10 malih kuglica. Na površini razvaljajte svaku kuglicu u tanki krug prečnika oko 15 cm. Tortilje treba da budu što tanje. Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi. Pecite tortilje 30-60 sekundi sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđe tačke. Pritiskajte ih lopaticom da ravnomerno ispečete. Poslužite odmah ili ih zamotajte u krpu kako bi ostale tople i meke.


    Priprema nadeva:


    Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckani crveni luk i beli luk, pa pržite dok ne postane mek. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Posolite, pobiberite i dodajte kumin i čili prah, pa mešajte dok se svi ukusi ne sjedine. Sklonite s vatre kada je meso skuvano. Dok se meso kuva, procedite i isperite crveni pasulj i kukuruz iz konzerve. U tiganju lagano zagrejte pasulj i kukuruz na srednjoj vatri, samo da se malo zagreju, pa ih sklonite sa strane. Izgnječite avokado viljuškom i dodajte sok od limete, malo soli i bibera po ukusu. Možete dodati svež korijander za dodatni ukus. Na toplu tortilju stavite sloj izgnječenog avokada, dodajte mleveno meso, zatim crveni pasulj i kukuruz. Preklopite tortilju i poslužite.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Gulaš Gulaš od ćuretine u vinu

    Ako volite začinjena i neobična jela i to "na kašiku" probajte da napravite gulaš sa ćuretinom.

    Pasulj Brzi pasulj sa bukovačama!

    Ova kombinacija ukusa je jako interesantna, a oni koji su probali ovo jelo tvrde da ih je zaista iznenadilo i oduševilo.

    Praziluk čorba Neobična čorba od praziluka!

    Da li ste razmišljali o tome da napravite čorbu od prazlika? Iako je ovo savršeno jelo za hladne i kišne dane, mnogi nikada nisu probali ovaj recept. Ipak, ako ste smeli i volite da eksperimentišete obavezno pripremite ovu jedinstvenu čorbu. Verovatno će postati standardni deo vašeg jelovnika...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: