-
Poslednjih 5 pesama
- Colonia - Lazu Oci Moje
- Djordje Balašević - Ringišpil
- Crvena jabuka - To Mi Radi
- Sergej Ćetković - 1000 razloga
- Merlin - Ostat će istine dvije
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
Posni pire od pasulja
Pire od pasulja savršen je dodatak i jelima od mesa, ali i povrća. Takođe se odlično uklapa uz ribu i idealna je opcija za dane posta...
-
Zdravlje
Moć prirode: Ovo voće je sjajan saveznik zdravog srca!
Unošenje više voća i povrća može pomoći u snižavanju krvnog pritiska, ali jedno voće se posebno izdvaja po svojim hranljivim svojstvima.
Refluks kiseline: Evo šta bi trebalo da izbegavamo, ali i šta može da nam pomogne
Refluks kiseline ili žgaravica (gorušica) tehnički je poznat kao gastroezofagealni refluks. Ovaj problem nastaje kada je ventil ili sfinkter koji povezuje želudac sa jednjakom oslabljen. U tom slučaju, želudačna kiselina, koja bi trebalo da ostane u želucu, vraća se u jednjak. Kako je kiselina iritantna, sluzokoža jednjaka postaje upaljena, uzrokujući neprijatnost.
-
-
Putovanja
Upoznajte čari Samosa: Savršena destinacija za proleće i leto u Grčkoj
Stigli su topli dani, a s njima i sve češće misli o putovanjima, begu iz svakodnevice i trenucima koje možemo provesti na suncu, negde uz more. Kako temperature rastu, raste i želja da otkrijemo nova mesta – ona koja još nisu preplavljena turistima, ali nude sve ono što tražimo od savršenog odmora. Jedna od takvih destinacija krije se u samom srcu Egejskog mora – ostrvo Samos. Iako ne spada u najpoznatije grčke hitove poput Santorinija ili Mikonosa, Samos važi za pravi skriveni dragulj.
Gradovi koji su turiste najviše razočarali: Skupoća, gužve i manjak autentičnosti
Kompanija Radical Storage, koja se bavi skladištenjem prtljaga, sprovela je istraživanje o tome koje su svetske destinacije bile najveće razočaranje za posetioce. Na osnovu analize više od 97.000 Google recenzija u 100 najposećenijih gradova sveta, otkriveno je gde turisti najčešće ostaju nezadovoljni.
-
Preporučujemo
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
Aceton kao višenamensko sredstvo za čišćenje u domu
Iako je najpoznatiji kao sredstvo za uklanjanje laka za nokte, aceton ima mnogo širu primenu u domaćinstvu. Njegova moć rastvaranja čini ga izuzetno korisnim za čišćenje tvrdokornih mrlja, uklanjanje lepka i skidanje osušene boje. Takođe, može pomoći u saniranju manjih nezgoda, poput istopljene plastike na kuhinjskim površinama. Uz pravilnu upotrebu, aceton može zameniti mnoga komercijalna sredstva za čišćenje i uštedeti vam vreme i novac.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.41 117.23 118.05 CHF 125.31 126.19 127.07 USD 102.45 103.17 103.89
-
Domaće slatko od grožđa
Ukusno slatko od grožđa nezaobilazan je deo zimnice.
28-09-2021 | 15:03 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock-HiddenCatch
Sastojci:
- 2kg belog grožđa
- 2 kg šećera
- 2 l vode
- 1 limun
Priprema: Probrati grozdove, a 2l vode staviti da proključa. Kada proključa, ubaciti grožđe i kuvati 5 minuta da malo omekša, pa procediti i preliti hladnom vodom. Dva kilograma šećera ušpinovati sa dve šolje vode, pa dodati obareno grožđe i kuvati 45-60 min. Mlako slatko sipati u prethodno oprane i pripremljene tegle i zatvoriti, dodati kriške limuna po želji. -
Pročitajte i...
Vreme za fermentisanu hranu: Kiseli kupus je više od salate i priloga!
Kiseli krastavčići i kiseli kupus možda nisu prva stvar koja vam pada na pamet kada pomislite na zdravu ishranu. Međutim, sve veći broj istraživanja pokazuje da redovno konzumiranje fermentisane hrane može doneti brojne zdravstvene benefite. Ne propustite da u ovom periodu konzumirate zimnicu što više možete...
Vreme za pripremu zimnice: Evo kako pravilno da sterilišete tegle
Sterilizacija tegli predstavlja jedan od najvažnijih koraka u procesu pripreme zimnice, jer igra ključnu ulogu u očuvanju hrane na duže vreme. Kvalitetno sterilizovane tegle osiguravaju da vaša zimnica zadrži sve svoje nutritivne vrednosti i aromu, što će vam omogućiti da uživate u ukusima leta čak i u hladnijim mesecima.
Vreme je za zimnicu: Evo kako pravilno da sterilišete tegle
Sterilizacija tegli je ključni korak kada se priprema zimnica kako biste sačuvali hranu duže vreme.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: