-
Poslednjih 5 pesama
- Regina - Izgledala Je Malo Cudno
- Tony Cetinski - Tebi Sve Dugujem
- Aleksandra Radović - S Tobom Zauvek
- Djordje Balašević - Pa dobro gde si ti
- Gibonni - Dvije duše
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Posni pire od pasulja
Pire od pasulja savršen je dodatak i jelima od mesa, ali i povrća. Takođe se odlično uklapa uz ribu i idealna je opcija za dane posta...
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno – ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
-
Zdravlje
Refluks kiseline: Evo šta bi trebalo da izbegavamo, ali i šta može da nam pomogne
Refluks kiseline ili žgaravica (gorušica) tehnički je poznat kao gastroezofagealni refluks. Ovaj problem nastaje kada je ventil ili sfinkter koji povezuje želudac sa jednjakom oslabljen. U tom slučaju, želudačna kiselina, koja bi trebalo da ostane u želucu, vraća se u jednjak. Kako je kiselina iritantna, sluzokoža jednjaka postaje upaljena, uzrokujući neprijatnost.
Namirnice koje povećavaju anksioznost: Evo šta bi trebalo izbegavati
Naše mentalno zdravlje ne zavisi samo od stresa, svakodnevnih obaveza i životnog stila – ishrana igra važnu, a često zanemarenu ulogu. Ono što unosimo u organizam može značajno uticati na naše raspoloženje, nivo energije, pa čak i na pojavu ili pogoršanje simptoma anksioznosti i depresije. Određene namirnice, iako možda deluju bezopasno ili čak korisno, zapravo mogu narušiti hemijsku ravnotežu u telu i doprineti lošem psihičkom stanju. U nastavku teksta predstavljamo koje to svakodnevne namirnice mogu pojačati osećaj nervoze, uznemirenosti ili neraspoloženja – i kako ih možemo pametno zameniti.
-
-
Putovanja
Španska ostrva uvode drastična pravila za turističke apartmane
Za izdavanje nekretnine turistima biće potrebna saglasnost 60% komšija – a posledice za kršenje pravila biće ozbiljne.
Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji
U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
-
Preporučujemo
Aceton kao višenamensko sredstvo za čišćenje u domu
Iako je najpoznatiji kao sredstvo za uklanjanje laka za nokte, aceton ima mnogo širu primenu u domaćinstvu. Njegova moć rastvaranja čini ga izuzetno korisnim za čišćenje tvrdokornih mrlja, uklanjanje lepka i skidanje osušene boje. Takođe, može pomoći u saniranju manjih nezgoda, poput istopljene plastike na kuhinjskim površinama. Uz pravilnu upotrebu, aceton može zameniti mnoga komercijalna sredstva za čišćenje i uštedeti vam vreme i novac.
Čarolija mirisnih zavesa: Trik koji osvežava vaš dom i do mesec dana
Postoji jednostavan trik koji će doprineti da vaš dom odiše prijatnim mirisima jako dugo. Za ovaj trik vam je potrebno jako malo vremena, a rezultat će biti zavese koje zadržavaju svežinu i prijatan miris čak i do mesec dana.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.05 CHF 125.53 126.42 127.30 USD 102.49 103.21 103.93
-
Da li je slanina zdrav izbor za obrok ili bi trebalo da je izbegavamo?
Obično se definiše kao hrana za dušu, odnosno hrana kojom možemo povremeno da se počastimo, ali retko uključujemo u svakodnevnu ishranu. Iznenađujuće je što mnogi ne znaju da je slanina zapravo zdrava, posebno ona pripremljena na starinski način bez industrijskih aditiva. Ne verujete? Nauka to potvrđuje! Prepuna je proteina i vitamina, a gotovo da ne sadrži ugljene hidrate. Iako se često posmatra kao ekstravagancija, ona može da postane nezamenljiv deo zdravog života.
17-12-2024 | 11:14 | Autor/Izvor: Naxi media, Elite Daily
Foto: Bigstock, Yastremska
Razlozi zbog kojih treba da jedete slaninu:
Paleo ishrana uključuje slaninu
Paleo dijeta možda deluje kao najnoviji trend, ali ona zapravo nije nova. Zasniva se na načinu ishrane ranih ljudi, pre nego što su prerađene namirnice postale deo svakodnevice.
To znači povrće, voće i meso. Da su ljudi nekada imali priliku da jedu slaninu, sigurno bi to radili.
Jednostavna je za pripremu
Slanina je san svakog lenjivca – lako se sprema, a pritom je ukusna i zdrava. Možete je čak pripremiti u mikrotalasnoj!
Možete je jesti uz svaki obrok
Slanina za doručak? Naravno. Za ručak? Da, molim. Za večeru? Zašto da ne?! Ona se uklapa u svako doba dana i uz skoro svako jelo.
Čak i loša slanina je dobra
Čak i kad je previše žilava ili malo prepečena, i dalje nije loš izbor, posebno ako je kombinujete sa drugim zdravim
Postoji slanina za svakoga
Ne jedete svinjetinu? Postoji ćureća slanina. Čak i pačja! Slanina je univerzalni jezik hrane.
Bogat je izvor proteina
Protein je ključan za energiju, kao i za zdravlje kose, noktiju i kože. Slanina obiluje ovim važnim nutrijentom.
Savršen spoj ukusa
Slanina je istovremeno slana i slatka, što je retka kombinacija ukusa koja zadovoljava sva čula.
Ne sadrži ugljene hidrate
Ugljeni hidrati su često krivi za povećanje telesne težine. S druge strane, slanina je puna zdravih masti koje pomažu u održavanju energije.
Pomaže kod mamurluka
Masna slanina uz šolju kafe može biti idealan lek za težak mamurluk.
Dugo vas drži sitima
Zahvaljujući zasićenim mastima, slanina vas duže drži sitima od obroka bogatih ugljenim hidratima.
Prepuna je vitamina
Slanina sadrži značajne količine vitamina B kompleksa i cinka, koji su ključni za imuni sistem.
Ne bojte se masnoće!
Malo masnoće nije uvek loša stvar, posebno kada dolazi uz ukusnu, sočnu slaninu. -
Pročitajte i...
Refluks kiseline: Evo šta bi trebalo da izbegavamo, ali i šta može da nam pomogne
Refluks kiseline ili žgaravica (gorušica) tehnički je poznat kao gastroezofagealni refluks. Ovaj problem nastaje kada je ventil ili sfinkter koji povezuje želudac sa jednjakom oslabljen. U tom slučaju, želudačna kiselina, koja bi trebalo da ostane u želucu, vraća se u jednjak. Kako je kiselina iritantna, sluzokoža jednjaka postaje upaljena, uzrokujući neprijatnost.
Namirnice koje povećavaju anksioznost: Evo šta bi trebalo izbegavati
Naše mentalno zdravlje ne zavisi samo od stresa, svakodnevnih obaveza i životnog stila – ishrana igra važnu, a često zanemarenu ulogu. Ono što unosimo u organizam može značajno uticati na naše raspoloženje, nivo energije, pa čak i na pojavu ili pogoršanje simptoma anksioznosti i depresije. Određene namirnice, iako možda deluju bezopasno ili čak korisno, zapravo mogu narušiti hemijsku ravnotežu u telu i doprineti lošem psihičkom stanju. U nastavku teksta predstavljamo koje to svakodnevne namirnice mogu pojačati osećaj nervoze, uznemirenosti ili neraspoloženja – i kako ih možemo pametno zameniti.
Šta se dešava s vašim telom kada ne unosite dovoljno vode?
Ako vas ovo što ćete pročitati ne natera da posegnete za čašom vode, ne znamo šta hoće. Ispostavilo se da gotovo dve trećine ljudi ne pije dovoljno vode, a sve one šoljice čaja i piva koje konzumiramo zapravo čine više štete nego koristi.
Pet znakova da unosite previše šećera
Teško je zamisliti život bez šećera. Ali koliko je previše? Američko udruženje za srce preporučuje da žene ne unose više od šest kašičica šećera dnevno, dok je za muškarce granica devet kašičica. To znači najviše 25–36 grama ili oko 100–150 kalorija šećera dnevno. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) savetuje da se unos ograniči na 50 grama, a idealno ne više od 25 grama dnevno.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: