Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Magazin - Gutljaj vina

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Magazin - Gutljaj vina
    2. Elektricni Orgazam - Bejbe, ti nisi tu
    3. Jelena Tomašević - Radio svira za nas
    4. Generacija 5 - Dolazim Za 5 Minuta
    5. Bajaga - Muzika na struju
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Matija Ilić - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 11. april - 1 - Dodir noći
    3. 11. april - 2 - Dodir noći
    4. 11. april - 3 - Dodir noći
    5. Tatjana Kecman - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Posni pire od pasulja Posni pire od pasulja

    Pire od pasulja savršen je dodatak i jelima od mesa, ali i povrća. Takođe se odlično uklapa uz ribu i idealna je opcija za dane posta...

    Salata sa junetinom i cveklom Salata sa junetinom i cveklom

    Lagano, zdravo i ukusno – ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.

  • Zdravlje
    Refluks kiseline: Evo šta bi trebalo da izbegavamo, ali i šta može da nam pomogne Refluks kiseline: Evo šta bi trebalo da izbegavamo, ali i šta može da nam pomogne

    Refluks kiseline ili žgaravica (gorušica) tehnički je poznat kao gastroezofagealni refluks. Ovaj problem nastaje kada je ventil ili sfinkter koji povezuje želudac sa jednjakom oslabljen. U tom slučaju, želudačna kiselina, koja bi trebalo da ostane u želucu, vraća se u jednjak. Kako je kiselina iritantna, sluzokoža jednjaka postaje upaljena, uzrokujući neprijatnost.

    Namirnice koje povećavaju anksioznost: Evo šta bi trebalo izbegavati Namirnice koje povećavaju anksioznost: Evo šta bi trebalo izbegavati

    Naše mentalno zdravlje ne zavisi samo od stresa, svakodnevnih obaveza i životnog stila – ishrana igra važnu, a često zanemarenu ulogu. Ono što unosimo u organizam može značajno uticati na naše raspoloženje, nivo energije, pa čak i na pojavu ili pogoršanje simptoma anksioznosti i depresije. Određene namirnice, iako možda deluju bezopasno ili čak korisno, zapravo mogu narušiti hemijsku ravnotežu u telu i doprineti lošem psihičkom stanju. U nastavku teksta predstavljamo koje to svakodnevne namirnice mogu pojačati osećaj nervoze, uznemirenosti ili neraspoloženja – i kako ih možemo pametno zameniti.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Španska ostrva uvode drastična pravila za turističke apartmane Španska ostrva uvode drastična pravila za turističke apartmane

    Za izdavanje nekretnine turistima biće potrebna saglasnost 60% komšija – a posledice za kršenje pravila biće ozbiljne.

    Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji

    U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.

  • Preporučujemo
    Aceton kao višenamensko sredstvo za čišćenje u domu Aceton kao višenamensko sredstvo za čišćenje u domu

    Iako je najpoznatiji kao sredstvo za uklanjanje laka za nokte, aceton ima mnogo širu primenu u domaćinstvu. Njegova moć rastvaranja čini ga izuzetno korisnim za čišćenje tvrdokornih mrlja, uklanjanje lepka i skidanje osušene boje. Takođe, može pomoći u saniranju manjih nezgoda, poput istopljene plastike na kuhinjskim površinama. Uz pravilnu upotrebu, aceton može zameniti mnoga komercijalna sredstva za čišćenje i uštedeti vam vreme i novac.

    Čarolija mirisnih zavesa: Trik koji osvežava vaš dom i do mesec dana Čarolija mirisnih zavesa: Trik koji osvežava vaš dom i do mesec dana

    Postoji jednostavan trik koji će doprineti da vaš dom odiše prijatnim mirisima jako dugo. Za ovaj trik vam je potrebno jako malo vremena, a rezultat će biti zavese koje zadržavaju svežinu i prijatan miris čak i do mesec dana.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.40 117.22 118.05
    CHF 125.53 126.42 127.30
    USD 102.49 103.21 103.93
  • Povezani članci
  • Ako vas muče alergije konzumirajte hranu koja može da ublaži simptome

    Cink je apsolutno neophodan za zdrav imuni sistem jer proizvodnja i funkcija imunih ćelija i hormona vezanih za imuni sistem zavise od adekvatnog nivoa cinka, kaže nutricionista.




    22-03-2024 | 10:15 | Autor/Izvor: Naxi media, Mirror

    Foto: Bigstock, weyo


    Proleće je mnogima omiljeno godišnje doba, ali nažalost izlazak i boravak na otvorenom nije uvek prijatno iskustvo za one koji pate od alergija. Većina ljudi u ovo doba godine pati od alergijskog rinitisa ili alergije na polen, što može izazvati kijanje, zapušen nos, suzenje očiju i svrab u grlu. Stanje obično počinje u detinjstvu ili pubertetu, ali se kod nekih razvija kasnije u životu. „Najbolji način da se nosite sa alergijama je podrška imunološkom sistemu“, kaže nutricionistkinja Peni Krouter, koja je podelila svoje preporuke o ishrani za ljude osetljive na polen. Evo šta ona savetuje:

    1. Antioksidansi: „Antioksidansi su esencijalne hranljive materije za zaštitu imuniteta“, kaže ona, jer uništavaju destruktivne supstance zvane slobodni radikali, koji svakodnevno napadaju naše ćelijske membrane usled stresa i zagađivača kojima smo izloženi. „Zdrave ćelijske membrane su ključne za imunitet jer čine zaštitnu barijeru protiv spoljnih napadača“, objašnjava. Najbolji izvori antioksidanata u ishrani su voće i povrće, dodaje ona, a najvažniji nutrijenti koji su nam potrebni su vitamini A, C i E, a minerali cink i selen su najvažniji antioksidativni nutrijenti. Isto tako, postoje mnogi biljni antioksidansi, kao što je npr. katehin iz zelenog čaja ili kurkumin iz kurkume.

    2. Vitamin A i C: „Vitamin A jača delikatne spoljašnje membrane nosa, grla, digestivnog trakta i pluća, koji su prva linija odbrane od spoljašnjih napada“, kaže Krauter. Nedostatak vitamina A ili retinola povećava rizik od infekcije, a najviše ga ima u mlečnim proizvodima, jetri i masnoj ribi. „Vitamin C je glavni nutrijent za podršku imunitetu, pa je preporučljivo jesti što više paprika, kupusa, crne ribizle, graška, jagoda, limuna, kivija, pomorandže, grejpfruta i paradajza“, kaže ona. „Bioflavonoidi; takođe poznati kao vitamini P; su moćni antioksidansi koji se prirodno javljaju tamo gde se nalazi vitamin C i pomažu u zaštiti od oštećenja ćelija, parazita i bakterija. Takođe pomažu u održavanju dobre cirkulacije krvi u plućnom tkivu i podržavaju zdravu imunološku funkciju, i najviše ih ima u paprici, bobičastom voću i citrusima“.

    3. Cink: „Cink je apsolutno neophodan za zdrav imuni sistem jer proizvodnja i funkcija imunih ćelija i hormona vezanih za imuni sistem zavise od adekvatnog nivoa cinka. Loš osećaj ukusa ili mirisa, smanjen apetit, česte infekcije i belo fleke na noktima mogu da budu znaci nedostatka cinka", objasnila je ona. „Cinka nema u izobilju u hrani, osim u mesu poput jagnjetine i morskih plodova. Najbolji vegetarijanski izvori cinka su pekan orasi, ovas, raž, sušeni grašak i mleveno seme bundeve.

    4. Folna kiselina i B12: Folna kiselina je potrebna za hranjenje imunih ćelija koje uništavaju bakterije i za održavanje adekvatnog nivoa limfocita. B12 se uglavnom nalazi u hrani životinjskog porekla; meso, jaja, sir i sardine.


    5. Vitamin D i Omega 3:
    „Vitamin D je od vitalnog značaja za funkciju imuniteta, a telu je potrebna sunčeva svetlost da bi ga proizvelo. Izvori hrane bogati ovim vitaminom i omega 3 su puter, sir, masna riba, semenke, losos, tunjevina, skuša i hladno ceđena ulja kao što su laneno i konopljino ulje. Najbolji izvori omega 6 masti su suncokretovo i susamovo seme.

    "Crevna flora takođe ima značajan uticaj na imunitet jer takozvane 'prijateljske' bakterije koje naseljavaju creva proizvode supstance koje uravnotežuju imunološku funkciju. Zato jedite puno običnog jogurta koji sadrži korisne bakterije i zapamtite da je šećer idealna hrana za bujanje kvasnih organizama u crevima, što želite da izbegnete.Takođe, šećer blokira unos vitamina C, pa pazite na njegov unos!, napominje nutricionista i savetuje da vodite računa o zdravlju jetre jer sadrži specijalizovane imune ćelije koje filtriraju i razgrađuju bakterije i alergene. „Jedan od načina da se smanji pritisak na njih je smanjenje konzumacije alkohola. Dobra hrana za jetru su šargarepa i cvekla“, rekla je ona za Mirror.

  • Pročitajte i...
    Refluks Refluks kiseline: Evo šta bi trebalo da izbegavamo, ali i šta može da nam pomogne

    Refluks kiseline ili žgaravica (gorušica) tehnički je poznat kao gastroezofagealni refluks. Ovaj problem nastaje kada je ventil ili sfinkter koji povezuje želudac sa jednjakom oslabljen. U tom slučaju, želudačna kiselina, koja bi trebalo da ostane u želucu, vraća se u jednjak. Kako je kiselina iritantna, sluzokoža jednjaka postaje upaljena, uzrokujući neprijatnost.

    Namirnice koje povećavaju anksioznost: Evo šta bi trebalo izbegavati Namirnice koje povećavaju anksioznost: Evo šta bi trebalo izbegavati

    Naše mentalno zdravlje ne zavisi samo od stresa, svakodnevnih obaveza i životnog stila – ishrana igra važnu, a često zanemarenu ulogu. Ono što unosimo u organizam može značajno uticati na naše raspoloženje, nivo energije, pa čak i na pojavu ili pogoršanje simptoma anksioznosti i depresije. Određene namirnice, iako možda deluju bezopasno ili čak korisno, zapravo mogu narušiti hemijsku ravnotežu u telu i doprineti lošem psihičkom stanju. U nastavku teksta predstavljamo koje to svakodnevne namirnice mogu pojačati osećaj nervoze, uznemirenosti ili neraspoloženja – i kako ih možemo pametno zameniti.

    Šta se dešava s vašim telom kada ne unosite dovoljno vode? Šta se dešava s vašim telom kada ne unosite dovoljno vode?

    Ako vas ovo što ćete pročitati ne natera da posegnete za čašom vode, ne znamo šta hoće. Ispostavilo se da gotovo dve trećine ljudi ne pije dovoljno vode, a sve one šoljice čaja i piva koje konzumiramo zapravo čine više štete nego koristi.

    Pet znakova da unosite previše šećera Pet znakova da unosite previše šećera

    Teško je zamisliti život bez šećera. Ali koliko je previše? Američko udruženje za srce preporučuje da žene ne unose više od šest kašičica šećera dnevno, dok je za muškarce granica devet kašičica. To znači najviše 25–36 grama ili oko 100–150 kalorija šećera dnevno. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) savetuje da se unos ograniči na 50 grama, a idealno ne više od 25 grama dnevno.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: