-
Poslednjih 5 pesama
- Oktobar 1864 - Crni ples
- EKV - Oci Boje Meda
- Elektricni Orgazam - Da si tako jaka
- Miladin Sobic - Kad bi dosla Marija
- Djordje Marjanovic - Ko Nekad U Osam
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Taste Atlas ponovo objavio listu najboljih srpskih jela!
Popularni gastronomski portal Taste Atlas nedavno je objavio listu najboljih srpskih jela na osnovu ocena svojih korisnika. Na listi se nalazi čak 72 specijaliteta, među kojima su neka možda neočekivana za one koji nisu dobro upoznati sa bogatom srpskom kuhinjom. Inače, poznato je da Taste Atlas često testira mišljenje korisnika i da isto tako često objavljuje liste najboljih jela...
18-10-2024 | 13:27 | Autor/Izvor: Naxi media, Taste Atlas
Foto: Bigstock, Baloncici
Na samom vrhu liste našle su se pazarske mantije.
Kako navodi Taste Atlas, pazarske mantije su tradicionalno jelo iz Novog Pazara, koje podseća na bosanski burek po ukusu, ali se razlikuje po obliku. Ove male kuglice od testa, koje se ređaju i peku zajedno u tepsiji, čine ovo jelo jedinstvenim. Testo se razvuče, premaže puterom, a zatim puni mlevenom junetinom, začinjeno solju, biberom i lukom, uz malo ulja. Nakon punjenja, testo se oblikuje u loptice, ređa u tepsiju i peče, obično u tradicionalnim pećima koje daju karakterističan ukus i miris mantijama.
Mantije se tradicionalno poslužuju sa jogurtom, koji se preliva preko njih dok su još tople, čime se upotpunjuje njihov bogat ukus.Leskovački domaći ajvar se našao na drugom mestu. Ovo je tradicionalni srpski namaz. Ovaj ajvar se pravi isključivo od lokalnih sorti crvene paprike. Paprika se peče na otvorenoj vatri, zatim se čisti, melje, suši i polako prži ručno.
Na trećem mestu je užička komplet lepinja, koja je proglašena i za najbolji doručak. Reč "komplet" se slobodno može prevesti kao "lepinja sa sve", a tradicionalno se povezuje sa Užicem i Zlatiborom. Veruje se da je komplet lepinja nastala negde pre Drugog svetskog rata, a naziv je zvanično registrovao Dragan Lazić, sadašnji vlasnik pekare "Kod Šuljage" u Užicu.Evo prvih 15 jela sa liste koja su proglašena najboljim srpskim specijalitetima prema Taste Atlas-u:
Pazarske mantije
Leskovački ajvar
Komplet lepinja
Leskovački roštilj
Petrovački kulen
Leskovački voz
Užička pršuta
Sarma
Pljeskavica
Burek sa sirom
Bela čorba
Pirotska peglana kobasica
Krofne
Pasulj
Urnebes.
Portal Taste Atlas je inače poznat po tome što se bavi istraživanjem i promocijom tradicionalnih jela širom sveta, a njihove liste su sastavljene na osnovu iskustava i ocena korisnika. Ova lista srpskih jela ističe bogatstvo i raznovrsnost lokalne kuhinje, a ceo spisak možete da pročitate OVDE. -
Pročitajte i...Poznati gradovi i specifični psihološki poremećaji za koje verovatno niste čuli!
Svi su čuli za Stokholmski sindrom, gde taoci razvijaju emocionalnu povezanost sa svojim otmičarima. Ali, koliko vas zna za njegove dve suprotnosti? Lima sindrom je stanje u kojem otmičari počinju da saosećaju sa taocima, dok je Londonski sindrom karakterističan po tome što se taoci sukobljavaju sa otmičarima, često sa tragičnim ishodom.
Tajanstvene senke otkrivaju kako je Zemlja povezana sa SuncemJoš od davnina, Sunce je nam je darovalo svetlost i toplotu, i oduvek je izvor života. Njegovi zraci podstiču rast biljaka, donose proleće, a zatim bogate žetve.
Novopazarske mantije proglašene za najbolje pecivo na svetu!Novopazarske mantije zauzele su prvo mesto na listi deset najboljih peciva na svetu prema izboru gastro vodiča "Taste Atlas".
Jedinstveno osiguranje: Kopenhagen garantuje sreću novim stanovnicima!Preseljenje u inostranstvo može delovati zastrašujuće, ali ako planirate da se preselite u Kopenhagen, imamo sjajnu vest – koja će vam verovatno olakšati brige bar malo.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: