-
Poslednjih 5 pesama
- Time - Makedonija
- Vlado i Rodja - Draga
- Neki To Vole Vruće - California
- Marko Vukes - Ti, Samo Ti
- Idoli - Devojko mala
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Najopasniji sir na svetu nekada je bio najveći specijalitet
U Ginisovoj knjizi rekorda, sir "casu marzu", kako se naziva na sardinijskom dijalektu, 2009. proglašen je za najopasniji na svetu, a njegova proizvodnja je davno zabranjena. Ipak, on se i danas može pronaći, a oni koji su ga probali tvrde da ima izuzetan i neosporno autentičan ukus.
02-04-2024 | 11:39 | Autor/Izvor: Naxi media, CNN
Foto: Bigstock, Gengis90
Prozvodnja je zabranjena jer je sam proces vrlo neobičan i uključuje sirne mušice, Piophila casei, koje polažu jaja u pukotine koje se formiraju u siru, obično fiore sardo, ostrvski slani pecorino. Crvi se izlegu, probijajući se kroz pastu, vareći proteine u procesu i pretvarajući proizvod u meki kremasti sir. Zatim trgovac sirom otvara vrh – koji crvi gotovo da nisu dotakli – da bi izvukao kašiku kremaste poslastice. Neki lokalni stanovnici vrte sir kroz centrifugu kako bi spojili crve sa sirom. Drugi to vole da rade na staromodan način.
Sir je, kako neki tvrde opasan po zdravlje, jer po proceni može da stvori mikro perforacije u crevima, ali do sada nijedan takav slučaj nije povezan sa casu marzu. Ipak, zabranjena je njegova prodaja u Italiji, ali je istovremeno od 2010. godine priznat i kao kulturno dobro Sardinije i zato je dozvoljeno da se prodaje na njenoj teritoriji. Cena kilograma sira je oko 200 evra.„Najezda crva je čar i užitak ovog sira“, kaže Paolo Solinas, 29-godišnji sardinijski gastronom.
Dodaje i da se neki stanovnici Sardinije zgražavaju na pomisao na casu marzu, ali drugi su odgajani na ovom ukusu i misle da je neprevaziđen, preneo je CNN.
-
Pročitajte i...Naučnici usavršavaju biljne zamene za meso uz pomoć veštačke inteligencije!
Ljubitelji mesa često priznaju da prelazak na biljne alternative nije jednostavan proces. Međutim, zahvaljujući timu inovativnih inženjera sa Univerziteta Stenford, život postaje ukusniji za one koji žele da prigrle održiviju ishranu.
Koliko naši geni utiču na naše postupke i uobičajeno ponašanje?Mnogi od nas veruju da smo gospodari sopstvene sudbine, ali nova istraživanja otkrivaju koliko naše ponašanje zavisi od gena.
Šta 25 godina istraživanja otkriva o starenju mozga?Starenje mozga već decenijama izaziva interesovanje naučnika i javnosti. Sada je istraživački program koji je trajao 25 godina pružio ključne uvide o faktorima koji utiču na kognitivne sposobnosti tokom života.
11 reči koje koristimo svakodnevno, a nekada su bile brendovi!Zamislite uspeh toliko velik da je ime vašeg proizvoda postalo sinonim za celu kategoriju. Ova pojava, iako pokazatelj vrhunske prepoznatljivosti brenda, dolazi sa svojim dobrim i lošim stranama, a mnogi poznati brendovi su se suočili s ovim izazovom.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: