Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Oliver Dragojević - Moj Lipi Andjele

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Oliver Dragojević - Moj Lipi Andjele
    2. Josipa Lisac - Na na
    3. Leontina - Crno pa se ne vidi
    4. Valentino - Samo sklopi okice
    5. Željko Samardžić - Nisi Ti
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 1. april - 1 - Dodir noći
    2. 1. april - 2 - Dodir noći
    3. 1. april - 3 - Dodir noći
    4. Zdenko Kolar - Utorak - Mojih 50
    5. 31. mart - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Domaća supa od junetine i piletine! Domaća supa od junetine i piletine!

    Sigurni smo da svi volite pileću i juneću domaću supu, ali da li ste probali da kombinujete ove dve vrsta mesa?

    Rižoto sa pečurkama Rižoto sa pečurkama

    Odličan i lagan obrok koji uvek prija. Idealna jer opcija za zdraviji ručak ili večeru, a ako baš vodite računa o zdravlju i težini samo izbacite sir...

  • Zdravlje
    Šta naša stopala mogu da nam Šta naša stopala mogu da nam "kažu" o našem zdravlju?

    Bol i otok u stopalima obično nisu razlog za ozbiljnu zabrinutost, posebno ako su prolazni i rezultat naporne fizičke aktivnosti, ali postoje ipak postoje stvari na koje treba da obratite pažnju.

    Kako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu? Kako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu?

    Manjak magnezijuma može da ima veliki uticaj na naše zdravlje.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najlepša mesta u Južnoj Americi prema izboru Time Out-a Najlepša mesta u Južnoj Americi prema izboru Time Out-a

    Izgubljeni grad Inka u Peruu, prostrane slane ravnice i impozantan glečer predstavljaju ovaj kontinent na našem nedavno ažuriranom spisku.

    Najskuplje zemlje za putovanje u 2025. godini! Najskuplje zemlje za putovanje u 2025. godini!

    Novo istraživanje rangiralo je prosečne dnevne budžete u 131 zemlji sveta, a ove destinacije su se našle na samom vrhu liste.

  • Preporučujemo
    Kada bi trebalo da bacite kuhinjski sunđer? Kada bi trebalo da bacite kuhinjski sunđer?

    Nakon što kuhinjskim sunđerom operete lonce, šerpe i druge sudove koje svakodnevno koristite, verovatno samo odložite sunđer i više ne razmišljate o tome. Međutim, da li ste se ikada pitali kada je zaista krajnje vreme da ih bacite?

    Da li znate zašto bi trebalo da ubacite nekoliko kockica leda u sušilicu? Da li znate zašto bi trebalo da ubacite nekoliko kockica leda u sušilicu?

    Mnogima je poznata situacija kada oprana garderoba danima stoji zgužvana u nekom ćošku, čekajući peglanje. Ako ste i vi među onima koji ne vole da peglaju, ovaj jednostavan trik sa ledom mogao bi da vam olakša posao. Sve što vam je potrebno su sušilica, nekoliko kockica leda i izgužvani komad odeće.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.37 117.19 118.01
    CHF 121.99 122.85 123.71
    USD 107.86 108.62 109.38
  • Povezani članci
  • Slavimo Međunarodni dan kafe!

    Bilo da preferirate domaću kafu, čisti espresso, americano, latte ili kapućino; hladnu, bez kofeina, instant ili filtriranu – Dan kafe je svakako sjajna prilika da uživate u ovom divnom napitku.




    01-10-2024 | 11:49 | Autor/Izvor: Naxi media, Days of the year

    Foto: Bigstockphoto-manera


    Iako se neki neće usaglasiti sa ovim stavom, većina ljudi ipak misli da kafa ima izvanredan ukus. Osim toga, mnogi su svesni činjenice da kafa može da nam pruži potrebnu dozu energije. Uostalom, zato većina ljudi započne jutro šoljom kafe, zar ne?


    Međutim, ono što mnogi možda ne znaju je da blagodeti kafe prevazilaze samo podizanje nivoa energije zahvaljujući kofeinu.


    Kafa može da pomogne i u sagorevanju masti jer je dokazano da ubrzava metabolizam čak do 11 procenata. Ne samo to, već je praktično napitak bez kalorija, bar kada se pije crna, bez dodatog mleka ili šećera.


    Takođe, kafa sadrži brojne esencijalne sastojke, uključujući niacin, magnezijum (vitamin B3), kalijum, mangan, pantotensku kiselinu (vitamin B5) i riboflavin (vitamin B2). A ako to nije dovoljno, kafa se smatra najvećim izvorom antioksidanasa u ishrani zapadnog sveta.


    Kafa je takođe pokazala značajan uticaj na fizičku sposobnost. Pored toga, studija objavljena od strane Harvarda pokazuje da kafa može pomoći u borbi protiv depresije, kao i u podizanju opšteg raspoloženja i osećaja sreće.


    Istorija Međunarodnog dana kafe


    Međunarodni dan kafe je savršena prilika da se osvrnemo na dugu istoriju ovog napitka. Bilo da je zovu „Joe“, „Java“, „Dirt“, „Brew“, „Cuppa“ ili „Daily Grind“, kafa nam dolazi sa bogatom istorijom.


    Smatra se da su svojstva zrna kafe prvi put otkrivena u Etiopiji. Zrno kafe je zapravo seme koje se nalazi unutar ploda kafe, poznatog i kao bobica ili trešnja. Legenda kaže da je pastir iz 9. veka primetio kako su koze postale živahnije nakon što su jele plodove kafe, pa je odlučio da eksperimentiše.


    Kafa je prvi put postala popularna u arapskom svetu, verovatno oko 15. veka, a zatim se proširila na Aziju, Italiju, Evropu i Amerike – sve do šolje kafe koju sada držite u ruci!


    Ipak, tek pre oko 50 godina, treći talas kafeterija počeo je da se pojavljuje na sceni. Ove specijalne kafeterije su se fokusirale na kvalitetnu kafu – od zrna do prženja i individualnog procesa kuvanja. Tako je kultura kafe evoluirala u nešto posebno.


    Koren Međunarodnog dana kafe može se pratiti do 1983. godine, kada je održan događaj u Japanu iniciran od strane Asocijacije svih japanskih kafedžija. Međunarodna organizacija za kafu u Kini je proslavljala sopstvenu verziju dana kafe još od 1997. godine, a ovaj praznik je postao godišnja tradicija u aprilu 2001. godine.


    U Sjedinjenim Američkim Državama, ovaj dan, ponekad nazvan „Nacionalni dan kafe“ ili jednostavno „Dan kafe“, privlači pažnju od 2005. godine. Međutim, prvi put je termin „Međunarodni dan kafe“ upotrebljen u reklami 2009. godine za najavu Festivala kafe u Nju Orleansu. Tajvan je svoju prvu proslavu ovog dana imao iste godine.


    Međunarodni dan kafe je zvanično priznat 2015. godine od strane Međunarodne organizacije za kafu. Ovaj dan je promovisan u Milanu, kako bi se podigla svest o teškom položaju uzgajivača kafe i promovisala fer trgovina.


    S obzirom na to da ne postoji jedno telo koje upravlja ovim praznikom, neke zemlje proslavljaju Međunarodni dan kafe na različite datume. Najčešći su 29. septembar i 1. oktobar, ali je posebno interesantno da u nekim zemljama proslava kreće od aprila do avgusta. Dobra vest je da se kafa slavi širom sveta, tokom više meseci u godini!


    Dakle, kada danas uživajte posebno u svojoj šolji kafe, udahnite njen miris, osetite njen bogat i pun ukus i setite se njene priče – ali pre svega, uživajte!

  • Pročitajte i...
    Neočekivan uticaj video igara na inteligenciju dece, pokazuje istraživanje Neočekivan uticaj video igara na inteligenciju dece, pokazuje istraživanje

    straživači su otkrili da deca koja provode više vremena igrajući video igre pokazuju bolje rezultate na testovima inteligencije, što delimično dovodi u pitanje uvreženo mišljenje da su igrice štetne za mlade umove.

    Teatar Danas slavimo svetski dan pozorišta

    Na današnji dan, već duže od šest decenija, obeležavamo Svetski dan pozorišta.

    Nocebo efekat: Možemo li sebe da nateramo da se osećamo loše? Nocebo efekat: Možemo li sebe da nateramo da se osećamo loše?

    Skoro svi su čuli za placebo efekat — kada ljudi osete povoljne efekte od leka koji uopšte nema uticaj na određeno stanje. Međutim, malo ko zna za njegovu suprotnost, takozvani nocebo efekat. U ovom slučaju, osobe koje uzimaju lek, bilo pravi ili placebo, doživljavaju neželjene, negativne efekte. Medical News Today razgovarao je sa stručnjacima o osnovama ovog fenomena i o tome šta se može učiniti kako bi se njegov uticaj na lečenje i klinička ispitivanja sveo na minimum.

    Zašto pećinski pauci ostaju slepi? Novo istraživanje otkriva razloge Zašto pećinski pauci ostaju slepi? Novo istraživanje otkriva razloge

    Mnogi pauci vrste Tegenaria pagana naseljavaju pećine i imaju slab vid, dok drugi žive u osvetljenijim područjima. Ova razlika privukla je pažnju naučnika koji istražuju kako geni utiču na razvoj vida kod ove vrste, među kojima je i dr Efrat Gaviš-Regev iz Prirodnjačke zbirke Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: