-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Šta mi radiš
- Petar Grašo - Kada krenu vlakovi
- Boris Rezak - Vjeruj Mi Na Rijec
- Vanna - Ako je vredelo ista
- Psihomodo Pop - Ja volim samo sebe
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaća supa od junetine i piletine!
Sigurni smo da svi volite pileću i juneću domaću supu, ali da li ste probali da kombinujete ove dve vrsta mesa?
Rižoto sa pečurkama
Odličan i lagan obrok koji uvek prija. Idealna jer opcija za zdraviji ručak ili večeru, a ako baš vodite računa o zdravlju i težini samo izbacite sir...
-
Zdravlje
Šta naša stopala mogu da nam "kažu" o našem zdravlju?
Bol i otok u stopalima obično nisu razlog za ozbiljnu zabrinutost, posebno ako su prolazni i rezultat naporne fizičke aktivnosti, ali postoje ipak postoje stvari na koje treba da obratite pažnju.
Kako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu?
Manjak magnezijuma može da ima veliki uticaj na naše zdravlje.
-
Putovanja
Najlepša mesta u Južnoj Americi prema izboru Time Out-a
Izgubljeni grad Inka u Peruu, prostrane slane ravnice i impozantan glečer predstavljaju ovaj kontinent na našem nedavno ažuriranom spisku.
Najskuplje zemlje za putovanje u 2025. godini!
Novo istraživanje rangiralo je prosečne dnevne budžete u 131 zemlji sveta, a ove destinacije su se našle na samom vrhu liste.
-
Preporučujemo
Kada bi trebalo da bacite kuhinjski sunđer?
Nakon što kuhinjskim sunđerom operete lonce, šerpe i druge sudove koje svakodnevno koristite, verovatno samo odložite sunđer i više ne razmišljate o tome. Međutim, da li ste se ikada pitali kada je zaista krajnje vreme da ih bacite?
Da li znate zašto bi trebalo da ubacite nekoliko kockica leda u sušilicu?
Mnogima je poznata situacija kada oprana garderoba danima stoji zgužvana u nekom ćošku, čekajući peglanje. Ako ste i vi među onima koji ne vole da peglaju, ovaj jednostavan trik sa ledom mogao bi da vam olakša posao. Sve što vam je potrebno su sušilica, nekoliko kockica leda i izgužvani komad odeće.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.37 117.19 118.01 CHF 121.99 122.85 123.71 USD 107.86 108.62 109.38
-
Profiterole: Desert koji se ne odbija
Ovo su kolačići koji se ne odbijaju, pa proverite koliko su samo ukusni, kremasti i sočni...
31-01-2025 | 13:37 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: bigstockphoto/margouillat
Sastojci:
140 ml vode
50 g maslaca
malo soli
100 g oštrog brašna tip 400
1 puding od vanile
250 ml mleka
200 g šlaga
130 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
Priprema:Za krem: Pomešajte prah za puding sa šećerom i malom količinom hladnog mleka. Skuvajte preostalo mleko i sklonite s vatre. U mleko dodajte razmućen prah za puding, kuvajte uz mešanje 1-2 minuta, zatim ohladite. U ohlađeni puding umešajte čvrsto umućen šlag.
Za testo: Stavite vodu, maslac i so u manju posudu i ostavite da provri. Dodajte brašno i kuvajte smesu dok ne postane gusta. Ohladite malo, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Mikserom mešajte smesu dok ne postane glatka.
Stavite kuvano testo u poslastičarski špric, istiskujte gomilice veličine oraha na uljem namazan pleh. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Ohladite pečene profiterole.
U poslastičarski špric s nastavkom za punjenje stavite pripremljen krem od vanile. Ubodite nastavkom svaku profiterolu i utisnite malo kreme. Napunjene profiterole stavite na tanjir za posluživanje.
Za preliv: Zagrejte slatku pavlaku, dodajte izlomljenu čokoladu, mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu i ohladite. Prelijte ovim prelivom profiterole.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Profiterole: Omiljena poslastica!
Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
Starinska štrudla sa makom
Jesenji dani bude u svima nama posebnu vrstu nostalgije. Štrudla sa makom definitivno je "kraljica" starinskih kolača i skoro da ne postoji osoba koja je ne voli... Ako se već niste izveštili u pripremi ovog recepta, obavezno sačuvajte ovaj recept.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: