-
Poslednjih 5 pesama
- Petar Grašo - Kada krenu vlakovi
- Goran Karan - Ne salji ladje
- Djordje Balašević - Julia (Jablani)
- Riblja čorba - U dva ce cistaci odneti djubre
- Zdravko Čolić - Pamuk
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGulaš sa junetinom i pečurkama
Kako nam se bliži zima i sve je hladnije napolju, tako i mi sve više žudimo za jačom hranom i poznatim receptima. Gulaš sa pečurkama uvek je sjajna ideja za ručak, a preporuka je da ga poslužite uz testeninu ili krompri pire.
Savršena čokoladna tortaGotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
-
ZdravljeLuk je izuzetno zdrav: Jedite ga što više
Luk je veoma hranljivo povrće koje može imati nekoliko prednosti, uključujući poboljšanje zdravlja srca, bolju regulaciju šećera u krvi i povećanu gustinu kostiju.
HRANA BOGATA CINKOM: Obratite u ovom periodu pažnju na unos ovog minerala!Cink je neophodan mineral za niz važnih funkcija u organizmu, uključujući podršku imunološkom sistemu, pravilnu regeneraciju tkiva i razvoj ćelija. Iako se često lako unosi putem hrane, pojedine grupe ljudi, poput vegetarijanaca, trudnica ili osoba s probavnim poremećajima, mogu imati nedostatak ovog minerala. Ipak, u sezoni prehlada, kada postaje sve hladnije i hladnije, svima nam je neophodno da unosimo hranu bogatu cinkom.
-
PutovanjaTri najčešće greške zbog kojih možete da propustite let
Obavezno pročitajte ovaj tekst ako planirate prvi put da letite avionom ili jednostavno ne letite tako često...
Proverite zašto je ovo najbolji period za posetu Amsterdamu?Idealno je vreme da se iskoristi prijatno vreme, manja gužva i povoljnije cene.
-
PreporučujemoPet često zanemarenih stvari u dnevnoj sobi koje treba redovnije da čistimo!
Tokom radnih dana, većina nas se fokusira na osnovno održavanje reda u domu – vraćamo stvari na svoje mesto, redovno usisavamo i trudimo se da kuhinja ostane čista i uredna. Vikendi su obično rezervisani za temeljno čišćenje, kada posvećujemo više pažnje prostorijama poput dnevne sobe i preostalih delova kuće. Ipak, postavlja se pitanje da li tada zaista obratimo pažnju na sve detalje koje bi trebalo očistiti?
Produžite vek vaše daske za rezanje: Kako negovati i čistiti drvene predmete?Čuvanje drvene daske za rezanje može da bude jednostavno uz pravilnu negu i upotrebu prirodnih sastojaka. Drvo, kao porozan materijal, lako upija tečnosti, što može dovesti do stvaranja mrlja i bakterija. Međutim, uz nekoliko trikova, vaša daska može da ostane u savršenom stanju dugo vremena.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.21 117.03 117.85 CHF 123.69 124.56 125.43 USD 107.06 107.82 108.57
-
Profiterole: Omiljena poslastica!
Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
25-10-2024 | 12:47 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: bigstockphoto/margouillat
Sastojci:
140 ml vode
50 g maslaca
malo soli
100 g oštrog brašna tip 400
1 puding od vanile
250 ml mleka
200 g šlaga
130 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
Priprema:Za krem: Pomešajte prah za puding sa šećerom i malom količinom hladnog mleka. Skuvajte preostalo mleko i sklonite s vatre. U mleko dodajte razmućen prah za puding, kuvajte uz mešanje 1-2 minuta, zatim ohladite. U ohlađeni puding umešajte čvrsto umućen šlag.
Za testo: Stavite vodu, maslac i so u manju posudu i ostavite da provri. Dodajte brašno i kuvajte smesu dok ne postane gusta. Ohladite malo, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Mikserom mešajte smesu dok ne postane glatka.
Stavite kuvano testo u poslastičarski špric, istiskujte gomilice veličine oraha na uljem namazan pleh. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Ohladite pečene profiterole.
U poslastičarski špric s nastavkom za punjenje stavite pripremljen krem od vanile. Ubodite nastavkom svaku profiterolu i utisnite malo kreme. Napunjene profiterole stavite na tanjir za posluživanje.
Za preliv: Zagrejte slatku pavlaku, dodajte izlomljenu čokoladu, mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu i ohladite. Prelijte ovim prelivom profiterole.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Savršena čokoladna torta
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
Čorba sa pečurkama i piletinomMožda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.
Meksička tortiljaSavršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.
Mekane kiflice sa kremomDa li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: