-
Poslednjih 5 pesama
- Massimo - Jugo
- Valentino - Samo sklopi okice
- Boris Rezak - Pokora
- Oliver Mandić - Zbog tebe bih tucao kamen
- Bijelo dugme - Ako ima Boga
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Starinska štrudla sa makom
Jesenji dani bude u svima nama posebnu vrstu nostalgije. Štrudla sa makom definitivno je "kraljica" starinskih kolača i skoro da ne postoji osoba koja je ne voli... Ako se već niste izveštili u pripremi ovog recepta, obavezno sačuvajte ovaj recept.
23-09-2024 | 13:05 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock-Creative Family
Sastojci:
2.5 dl mleka
suvi kvasac
jaje
4 supene kašike šećera
pola kašičice soli
500 g brašna
400 g mlevenog maka
pola šolje vrelog mleka
4 supene kašike šećera
400 g maka
kesica vanilin šećera
šećer u prahuPriprema:
Zamesiti testo od mleka, kvasca, brašna, šećera, soli i jaja. Ostaviti da odstoji 30-ak minuta. U mak dodati šećer, vanilin šećer i preliti vrelim mlekom. Sve promešati. Testo podeliti na dva dela, razviti oklagijom, premazati polovinom fila od maka, urolati i staviti u podmazan pleh. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći dok ne porumeni. Ohlađenu štrudlu iseći i posuti šećerom u prahu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Aromatični krompir sa ruzmarinom
Ovaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.
Savršena čokoladna tortaGotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: