-
Poslednjih 5 pesama
- Petar Grašo - Kada krenu vlakovi
- Zana - Dodirni mi kolena
- Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran
- Moby Dick - Pričaj mi o ljubavi
- Smak - Daire
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Najskuplja pica na svetu košta 12.000 dolara: Evo od čega je prave
Tradicionalno, pica nije nastala kao luksuzno i egzotično jelo.
18-09-2023 | 11:16 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, gulyaevstudio
Ipak, jelo je postalo omiljeno mnogim ljudima u različim delovima sveta, prošavši različite transformacije i dobiajući godinama potpuno nove ukuse i oblike.
Mnogi pica majstori širom sveta eksperimentišu s različitim dodacima i ukusima, A jedan od njih je stvorio jedinstvenu i luksuznu picu koja je postala dosad najskuplja na svetu.
Nazvana "Louis XIII", ova pizza košta više od 12.000 dolara i priprema se u Italiji. S potpunim razlogom nosi titulu "najskuplje pice na svetu". Njen jedinstveni recept osmislio je Renato Viola, koji se smatra jednim od najpoznatijih pica majstora na svetu. "Louis XIII" sadrži neke od najređih i egzotičnih sastojaka koje možete zamisliti!Priprema ove posebne pice zahteva tim stručnjaka i pažljivu koordinaciju. Pica ima promjer od 20 centimetara, a priprema se na licu mjesta od strane tima koji uključuje pica šefa Renata Violu, somelijera specijaliziranog za vina, i još jednog kuvara koji priprema sastojke prije nego što se pica sastavi.
Osim posebnog pribora za jelo iz ograničene serije, uz picu se nudi i konjak koji se savršeno slaže s egzotičnim sastojcima i bogatim ukusima. Šef Viola ističe da većina sastojaka potiče iz Francuske i Italije.
Pica je obogaćena sirom Mozzarella di bufala, zatim onim napravljenim od mleka domaćih italijanskih bivola, što joj daje karakterističnu kremastu i sirastu teksturu. Međutim, najskuplji sastojci na ovoj pici su jastozi koji su pripremljeni i pečeni u konjaku. Osim toga, tu su i tri vrste egzotičnog kavijara, mediteranske vrste račića i ružičasta so koja se ručno prikuplja iz reke Murey. Pica može da se naruči u restoranu Agropolio u Salernu, ali zbog posebnih sastojaka i pripreme, koja uključuje odležavanje testa 72 sata unapred, potrebno je obavestiti restoran unapred kako biste mogli da uživate u istančanom ukusu ovog specijaliteta.View this post on Instagram -
Pročitajte i...Unikatni suvenir iz Italije: Da li biste kupili konzervu vazduha sa Jezera Komo?
Povratak sa godišnjeg odmora donosi mnoštvo uspomena, fotografija i raznovrsnih suvenira. Italijanska kompanija "ItalyComunica" nedavno je predstavila jedinstven i neobičan suvenir – konzervu čistog vazduha sa jezera Komo, koja se prodaje po ceni od 9,90 evra po komadu.
Izuzetan prizor: Intenzivne padavine preobrazile SaharuU jugoistočnom delu Maroka, neuobičajene padavine su ponovo oživele jezera i bare, što su lokalni stanovnici – kao i turisti – doživeli kao neverovatan dar.
Objavljena je lista 50 najboljih svetskih barova za 2024. godinu!Jedna od najiščekivanijih lista na globalnoj koktel sceni prepoznaje barove širom sveta po njihovim inovativnim koktelima i nezaboravnoj atmosferi. Ova lista, prvi put objavljena 2009. godine i kreirana od strane medijske kompanije William Reed, postala je godišnji događaj koji stavlja u prvi plan najbolje svetske miksologe i barove, pa ako pridajete pažnju noćnim izlascima kada idete na putovanja dobro zapamtite ova čarobna mesta.
Misija Artemis III: Prada dizajnira odela za povratak ljudi na MesecModna kuća „Prada“ u saradnji s kompanijom „Aksiom spejs“ dizajnirala je svemirska odela koja će koristiti astronauti tokom Nasine misije Artemis 3 na Mesecu, planirane za 2026. godinu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: