Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Goca Tržan - Haljina

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Goca Tržan - Haljina
    2. Merlin - Šta ti značim ja
    3. Zana - Jabuke i vino
    4. Neverne Bebe - Uzmi boje
    5. Galija - Da me nisi
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 21. novembar - 1 - Dodir noći
    2. 21. novembar - 2 - Dodir noći
    3. 21. novembar - 3 - Dodir noći
    4. Neša Galija - Četvrtak - Mojih 50
    5. 20. novembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Rolat sa džemom od šljiva Rolat sa džemom od šljiva

    Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.

    Ruska salata sa piletinom i kukuruzom Ruska salata sa piletinom i kukuruzom

    Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.

  • Zdravlje
    Konzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije Konzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije

    Demencija se pokazuje veoma otpornom na lečenje medikamentima, ali možda se tajni sastojci koji podstiču zdravlje mozga već kriju u našoj ishrani.

    Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu

    Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.

  • Putovanja
    Najbolje destinacije za putovanja u 2025. godini! Najbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!

    Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.

    Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone! Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!

    Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!

  • Preporučujemo
    Efikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima! Efikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima!

    Nakon dužeg nošenja, džemperi često postaju grubi na koži, gube mekoću, a ponekad se i skupljaju. Međutim, to ne znači da je vreme da ih bacite. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš omiljeni džemper vratiti u prvobitno stanje, čineći ga ponovo mekanim i prijatnim za nošenje.

    Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu

    Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.18 117.00 117.82
    CHF 125.10 125.98 126.86
    USD 110.96 111.75 112.53
  • Povezani članci
  • Rižoto sa pečurkama

    Odličan i lagan obrok koji svima prija u toplim, letnjim danima koji su pred nama...




    11-06-2024 | 13:53 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, FSerega

     

    Sastojci:

     

    200 g  pirinča 

    300 g mešanih pečuraka (šampinjoni, bukovače, vrganji ili po izboru)

    1 mali luk

    2 čena belog luka

    100ml belog vina

    1,2l pilećeg ili povrtnog bujona

    50g maslaca

    50g rendanog parmezana

    2 kašike maslinovog ulja

    So i biber po ukusu

    Svež peršun za dekoraciju (opciono)


    Priprema:


    Očistite i isecite pečurke na tanke listiće. U velikoj tiganju zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja i polovinu maslaca. Dodajte pečurke i pržite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko 5-7 minuta. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.

     

    U velikoj šerpi zagrejte preostalu kašiku maslinovog ulja. Dodajte sitno seckani luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte sitno seckani beli luk i pržite još minut. Dodajte pirinač i pržite ga 2-3 minuta dok ne postane proziran sa blago zlatnim ivicama. Sipajte belo vino i mešajte dok vino ne ispari.

     

    Postepeno dodajte bujon, po jednu kutlaču odjednom, stalno mešajući. Dodajte sledeću kutlaču bujona tek kada pirinač upije prethodnu. Ovaj proces traje oko 18-20 minuta, dok pirinač ne postane al dente, odnosno mekan sa blagom čvrstinom u sredini. Kada je pirinač kuvan, sklonite šerpu sa vatre. Dodajte preostali maslac, rendani parmezan i pečurke koje ste prethodno ispržili. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine i rižoto postane kremast. Posolite i pobiberite po ukusu.


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Rolat sa džemom od šljiva Rolat sa džemom od šljiva

    Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.

    Aromatični krompir sa ruzmarinom Aromatični krompir sa ruzmarinom

    Ovaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.

    Veganske tortilje Veganske tortilje

    Veganske tortilje će obožavati i veliki gurmani, ali i ljubitelji mesa...

    Profiterole Profiterole: Omiljena poslastica!

    Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: