Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Oliver Dragojević - Tko sam ja da ti sudim

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Oliver Dragojević - Tko sam ja da ti sudim
    2. Oliver Dragojević - Vjeruj mi
    3. Zdravko Čolić - Moja draga
    4. Zdravko Čolić - Sto ti dadoh
    5. Merlin - Skoljka
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Zorana Arunović - Petak - Mojih 50
    2. 5. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 5. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 5. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Zorana Arunović - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Punjeni aromatični paradajz Punjeni aromatični paradajz

    Sjajan jesenji recept koji retko spremamo, a uopšte nije komplikovan. Isprobajte ovo jedinstveno jelo već danas.

    Savršene pogačice sa čvarcima Savršene pogačice sa čvarcima

    Napravite ove izuzetno ukusne pogačice i oduševite porodicu i prijatelje.

  • Zdravlje
    Kako poboljšati zdravlje creva? Kako poboljšati zdravlje creva?

    Zdravlje creva je od suštinskog značaja za celokupno zdravlje organizma, uključujući i zdravlje srca. Nutricionistkinja Viktorija Tejlor razgovara sa stručnjakom za zdravlje creva, dr Megan Rosi.

    Hrana bogata melatoninom za bolji san i zdravlje mitohondrija Hrana bogata melatoninom za bolji san i zdravlje mitohondrija

    Mitohondrij je ćelijska organela eukariotskih ćelija koja služi kao izvor energije i troši se s godinama, zbog čega mnogi stručnjaci preporučuju optimizaciju njegove funkcije nutritivno bogatom hranom, postom, vežbanjem i dodacima ishrani.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Objavljena je lista evropskih plaža na kojima je najmanja gužva! Objavljena je lista evropskih plaža na kojima je najmanja gužva!

    Veliki broj ljudi koji preferira mir i tišinu na odmoru bira septembar kao idealan period za letovanje. Ako posebno volite mirne plaže na kojima nema gužve, onda je ovo tekst za vas.

    Ovo su najbolja mesta za gledanje zalaska Sunca u Evropi Ovo su najbolja mesta za gledanje zalaska Sunca u Evropi

    Stručnjaci za automobile na LeaseCar.uk otkrili su devet sjajnih lokacija širom Evrope za posmatranje zalaska sunca. Zato, ako se odlučite za novu avanturu, obavezno posetite neko od ovih mesta i uživajte.

  • Preporučujemo
    Jednostavan trik koji će sprečiti krompir da brzo proklija Jednostavan trik koji će sprečiti krompir da brzo proklija

    Krompir je osnovna namirnica koju najveći broj nas konzumira više puta sedmično. Kako bismo osigurali da nam ova namirnica uvek bude dostupna, često skladištimo veće količine krompira i dešava se da nam zbog toga proklija.

    Trikovi za meke peškire: Izbegnite greške pri pranju Trikovi za meke peškire: Izbegnite greške pri pranju

    Novi peškiri su obično izuzetno mekani, ali nakon nekoliko pranja mogu postati grubi i neprijatni za upotrebu. Iako se često preporučuju trikovi poput dodavanja belog sirćeta, sode bikarbone ili omekšivača, postoji još jedan faktor koji može doprineti stvrdnjavanju vaših peškira.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.19 117.01 117.83
    CHF 124.04 124.92 125.79
    USD 104.48 105.22 105.95
  • Povezani članci
  • Jednostavan recept za kisele krastavce

    I vi ove jeseni možete da postanete ekspert za pripremu zimnice, samo ako pratite prava uputstva.




    26-10-2023 | 12:02 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Brebca

     

    Evo jednostavnog recepta za kisele krastavce:

    Sastojci:

    - 1 kg svežih krastavaca
    - 2-3 čena belog luka (po želji)
    - dve kašičice mirođije
    - 1 litar vode
    - 3-4 kašičice soli
    - 200 ml alkoholnog sirćeta
    - 1 kašičica šećera (opciono)

     

    Priprema krastavaca: Krastavce dobro operite i uklonite im krajeve. Ako su krastavci veći, možete ih iseći na četvrtine ili ostaviti cele, u zavisnosti od želje.


    Priprema salamure: rastvoriti so u litru vode i po želji dodati šećer. Dobro promešajte dok se so (i šećer) potpuno ne rastvore.


    Pakovanje u tegle: U čiste tegle stavite krastavce, beli luk (narezan) i grančice kopra. Uverite se da su krastavci čvrsto postavljeni, ali ne previše gusti, tako da se rasol može ravnomerno rasporediti.

     

    Dodavanje rastvora: Krastavce preliti pripremljenim rastvorom soli. Uverite se da su svi krastavci potpuno prekriveni rastvorom.


    Dodavanje sirćeta: Dodajte alkoholno sirće u svaku teglu da biste povećali kiselost i produžili rok trajanja krastavaca.


    Zatvaranje tegli: Tegle dobro zatvorite poklopcem.

     

    Fermentacija: Ostavite tegle na sobnoj temperaturi (oko 24°C) nekoliko dana, idealno sedam dana. Za to vreme, krastavci će se ukiseliti.


    Čuvanje: Nakon fermentacije tegle premestiti u frižider. Kiseli krastavci možete jesti odmah, ali su još bolji nakon nekoliko dana u frižideru.


  • Pročitajte i...
    Krastavčići Zašto trudnice žude za kiselim krastavcima?

    Možda se pitate: zašto trudnice žude za kiselim krastavcima? Postoji mnogo razloga za to. Krivicu možete pripisati promenama tokom trudnoće, uključujući hormonske promene i promene u nutritivnim potrebama. Ali može postojati i psihološki element u svemu tome. Na kraju krajeva, kiseli krastavci su klasična trudnička žudnja, i teško je da ne budete pod uticajem toga.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: