-
Poslednjih 5 pesama
- Tony Cetinski - Ko da je sudbina htjela
- Zana - Nisam, Nisam
- Cacadou Look - Tako Lako
- Regina - Ljubav
- Denis & Denis - Soba 23
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem torta sa bananama i malinama
Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...
-
Zdravlje
Šta se dešava s vašim telom kada ne unosite dovoljno vode?
Ako vas ovo što ćete pročitati ne natera da posegnete za čašom vode, ne znamo šta hoće. Ispostavilo se da gotovo dve trećine ljudi ne pije dovoljno vode, a sve one šoljice čaja i piva koje konzumiramo zapravo čine više štete nego koristi.
Pet znakova da unosite previše šećera
Teško je zamisliti život bez šećera. Ali koliko je previše? Američko udruženje za srce preporučuje da žene ne unose više od šest kašičica šećera dnevno, dok je za muškarce granica devet kašičica. To znači najviše 25–36 grama ili oko 100–150 kalorija šećera dnevno. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) savetuje da se unos ograniči na 50 grama, a idealno ne više od 25 grama dnevno.
-
Putovanja
Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji
U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
Najglamurozniji gradovi Evrope prema novoj studiji
Pilates studiji, spa centri i saloni lepote – ovi gradovi ih imaju u izobilju!
-
Preporučujemo
Brzo i efikasno: Očistite tepih za deset minuta uz ove savete
Mnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta, ne shvatajući da postoji niz jednostavnih, efikasnih rešenja koja su lako dostupna. Umesto da troše vreme i novac na profesionalne usluge, često se zanemaruju praktični kućni trikovi i sredstva koja mogu jednako uspešno ukloniti čak i najtvrdokornije mrlje.
Kada je pravo vreme da zamenimo stare peškire?
Mnogi veruju da peškiri mogu da traju decenijama, jer se redovno peru na visokim temperaturama. Iako postoje načini da im produžite vek, četiri jasna znaka ukazuju na to da je vreme za zamenu.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 125.50 126.39 127.27 USD 102.74 103.46 104.19
-
Jednostavan recept za kisele krastavce
I vi ove jeseni možete da postanete ekspert za pripremu zimnice, samo ako pratite prava uputstva.
08-11-2024 | 13:08 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Brebca
Evo jednostavnog recepta za kisele krastavce:
Sastojci:
- 1 kg svežih krastavaca
- 2-3 čena belog luka (po želji)
- dve kašičice mirođije
- 1 litar vode
- 3-4 kašičice soli
- 200 ml alkoholnog sirćeta
- 1 kašičica šećera (opciono)Priprema krastavaca: Krastavce dobro operite i uklonite im krajeve. Ako su krastavci veći, možete ih iseći na četvrtine ili ostaviti cele, u zavisnosti od želje.
Priprema salamure: rastvoriti so u litru vode i po želji dodati šećer. Dobro promešajte dok se so (i šećer) potpuno ne rastvore.
Pakovanje u tegle: U čiste tegle stavite krastavce, beli luk (narezan) i grančice kopra. Uverite se da su krastavci čvrsto postavljeni, ali ne previše gusti, tako da se rasol može ravnomerno rasporediti.Dodavanje rastvora: Krastavce preliti pripremljenim rastvorom soli. Uverite se da su svi krastavci potpuno prekriveni rastvorom.
Dodavanje sirćeta: Dodajte alkoholno sirće u svaku teglu da biste povećali kiselost i produžili rok trajanja krastavaca.
Zatvaranje tegli: Tegle dobro zatvorite poklopcem.Fermentacija: Ostavite tegle na sobnoj temperaturi (oko 24°C) nekoliko dana, idealno sedam dana. Za to vreme, krastavci će se ukiseliti.
Čuvanje: Nakon fermentacije tegle premestiti u frižider. Kiseli krastavci možete jesti odmah, ali su još bolji nakon nekoliko dana u frižideru. -
Pročitajte i...
Zašto trudnice žude za kiselim krastavcima?
Možda se pitate: zašto trudnice žude za kiselim krastavcima? Postoji mnogo razloga za to. Krivicu možete pripisati promenama tokom trudnoće, uključujući hormonske promene i promene u nutritivnim potrebama. Ali može postojati i psihološki element u svemu tome. Na kraju krajeva, kiseli krastavci su klasična trudnička žudnja, i teško je da ne budete pod uticajem toga.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: