Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Sergej Ćetković - Zbog nas

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Sergej Ćetković - Zbog nas
    2. Vlado Georgiev - Zbogom ljubavi
    3. Tony Cetinski - Vojnik Pod Zvijezdama
    4. EKV - Par godina za nas
    5. Djordje Balašević - Ringišpil
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Neša Galija - Sreda - Mojih 50
    2. 19. novembar - 1 - Dodir noći
    3. 19. novembar - 2 - Dodir noći
    4. 19. novembar - 3 - Dodir noći
    5. Neša Galija - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Aromatični pire od celera Aromatični pire od celera

    Možda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.

    Domaće RAFAELO kuglice! Domaće RAFAELO kuglice!

    Ovo je izuzetno jednostavan recept, a obradovaće sve ljubitelje kokosa.

  • Zdravlje
    Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozga Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozga

    Iako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.

    Da li je sok od celera zaista zdrav? Evo šta sve treba da znate! Da li je sok od celera zaista zdrav? Evo šta sve treba da znate!

    Sok od celera sadrži brojne hranljive materije koje donose zdravstvene beneficije, uključujući antioksidanse i protivupalne spojeve. Bogat je hranljivim materijama, a konzumacija ovog napitka može da ima mnoge koristi za zdravlje.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone! Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!

    Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!

    Firenca najavljuje desetogodišnji plan borbe protiv prekomernog turizma Firenca najavljuje desetogodišnji plan borbe protiv prekomernog turizma

    Gradonačelnica Firence, Sara Funaro, predstavila je deset tačaka plana za suzbijanje problema prekomernog turizma.

  • Preporučujemo
    Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenje Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenje

    Cimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.

    Praktična primena sredstva za uklanjanje laka za nokte u vašem domu Praktična primena sredstva za uklanjanje laka za nokte u vašem domu

    Da li ste znali da sredstvo za uklanjanje laka za nokte može da ima višestruku primenu u vašem domu nego? Ovaj uobičajeni kućni proizvod, koji gotovo uvek imamo pri ruci, može da vam pomogne u različitim situacijama zahvaljujući acetonu – glavnom sastojku koji efikasno uklanja brojne mrlje.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.18 117.00 117.81
    CHF 124.68 125.56 126.44
    USD 110.15 110.93 111.70
  • Povezani članci
  • Jednostavan recept za kisele krastavce

    I vi ove jeseni možete da postanete ekspert za pripremu zimnice, samo ako pratite prava uputstva.




    08-11-2024 | 13:08 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Brebca

     

    Evo jednostavnog recepta za kisele krastavce:

    Sastojci:

    - 1 kg svežih krastavaca
    - 2-3 čena belog luka (po želji)
    - dve kašičice mirođije
    - 1 litar vode
    - 3-4 kašičice soli
    - 200 ml alkoholnog sirćeta
    - 1 kašičica šećera (opciono)

     

    Priprema krastavaca: Krastavce dobro operite i uklonite im krajeve. Ako su krastavci veći, možete ih iseći na četvrtine ili ostaviti cele, u zavisnosti od želje.


    Priprema salamure: rastvoriti so u litru vode i po želji dodati šećer. Dobro promešajte dok se so (i šećer) potpuno ne rastvore.


    Pakovanje u tegle: U čiste tegle stavite krastavce, beli luk (narezan) i grančice kopra. Uverite se da su krastavci čvrsto postavljeni, ali ne previše gusti, tako da se rasol može ravnomerno rasporediti.

     

    Dodavanje rastvora: Krastavce preliti pripremljenim rastvorom soli. Uverite se da su svi krastavci potpuno prekriveni rastvorom.


    Dodavanje sirćeta: Dodajte alkoholno sirće u svaku teglu da biste povećali kiselost i produžili rok trajanja krastavaca.


    Zatvaranje tegli: Tegle dobro zatvorite poklopcem.

     

    Fermentacija: Ostavite tegle na sobnoj temperaturi (oko 24°C) nekoliko dana, idealno sedam dana. Za to vreme, krastavci će se ukiseliti.


    Čuvanje: Nakon fermentacije tegle premestiti u frižider. Kiseli krastavci možete jesti odmah, ali su još bolji nakon nekoliko dana u frižideru.

  • Pročitajte i...
    Krastavčići Zašto trudnice žude za kiselim krastavcima?

    Možda se pitate: zašto trudnice žude za kiselim krastavcima? Postoji mnogo razloga za to. Krivicu možete pripisati promenama tokom trudnoće, uključujući hormonske promene i promene u nutritivnim potrebama. Ali može postojati i psihološki element u svemu tome. Na kraju krajeva, kiseli krastavci su klasična trudnička žudnja, i teško je da ne budete pod uticajem toga.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: