-
Poslednjih 5 pesama
- Djordje Balašević - Ringišpil
- Željko Joksimović - Nisam Te Zbog Lepote Voleo
- Crvena jabuka - Ne govori više
- Ana Stanić - Poslednji Dani Leta
- Neki To Vole Vruće - Kakva noć
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoAromatični pire od celera
Možda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeNaučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozga
Iako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
Da li je sok od celera zaista zdrav? Evo šta sve treba da znate!Sok od celera sadrži brojne hranljive materije koje donose zdravstvene beneficije, uključujući antioksidanse i protivupalne spojeve. Bogat je hranljivim materijama, a konzumacija ovog napitka može da ima mnoge koristi za zdravlje.
-
PutovanjaNajbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!
Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
Firenca najavljuje desetogodišnji plan borbe protiv prekomernog turizmaGradonačelnica Firence, Sara Funaro, predstavila je deset tačaka plana za suzbijanje problema prekomernog turizma.
-
PreporučujemoCimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenje
Cimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
Praktična primena sredstva za uklanjanje laka za nokte u vašem domuDa li ste znali da sredstvo za uklanjanje laka za nokte može da ima višestruku primenu u vašem domu nego? Ovaj uobičajeni kućni proizvod, koji gotovo uvek imamo pri ruci, može da vam pomogne u različitim situacijama zahvaljujući acetonu – glavnom sastojku koji efikasno uklanja brojne mrlje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Veganske tortilje
Veganske tortilje će obožavati i veliki gurmani, ali i ljubitelji mesa...
05-11-2024 | 12:04 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, zi3000
Sastojci:
2 šolje brašna
1/2 kašičice soli
3/4 šolje tople vode
2 kašike maslinovog ulja
Za punjenje:Različito povrće po izboru paprika, paradajz, luk, šargarepa, tikvice)
Biljni proteini po izboru (pasulj, sočivo, pečurke)
Začini po ukusu (npr. čili, kumin, beli luk u prahu)
Avokado
Soja sos ili limunov sok za dodatni ukusPriprema:
Pomešajte brašno i so u većoj posudi. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje, pa mešajte dok se ne formira testo. Prebacite testo na blago brašnom posutu površinu i mesite oko 5 minuta dok ne postane glatko. Podelite testo na loptice veličine teniske loptice i razvijte svaku lopticu u tanak krug. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Stavite tortilje na suv tiganj i pecite ih po 1-2 minuta sa svake strane dok ne budu lagano zapečene.
Dok se tortilje peku, pripremite nadev. Isecite povrće po želji na tanke trake ili kockice i propržite ih na tiganju sa začinima dok ne omekšaju. Na gotove tortilje stavite pripremljeni nadev, avokado i sos po želji.Preklopite tortilje i poslužite ih uz dodatni sos po izboru.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Aromatični krompir sa ruzmarinom
Ovaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.
Profiterole: Omiljena poslastica!Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
Čorba sa pečurkama i piletinomMožda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.
Meksička tortiljaSavršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: