-
Poslednjih 5 pesama
- Merlin - Šta će mi sad ljubav
- Prljavo Kazalište - 17 ti je godina tek
- Marija Šerifović - U nedelju
- Azra - Lijepe Zene Prolaze Kroz Grad
- Željko Bebek - Zaboravi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoPljeskavice od ćuretine i povrća
Mlevenu ćuretinu možete da pronađete u mnogim marketima, a ako niste ranije pripremali pljeskavice od ovog mesa možda se iznenadite... Evo jednog sjajnog recepta...
Bakin recept za grašakAko grašak pripremite na tradicionalan način, baš kao što su to radile naše bake, cela porodica će ga obožavati.
-
ZdravljePet stvari koje lekari izbegavaju kada vladaju prehlade i grip
Sezona prehlade i gripa je zvanično i počela, a sve više vremena provodimo u zatvorenim prostorima, što dodatno podstiče širenje respiratornih infekcija.
Upozorenje stručnjaka: Hrana sa najvećim rizikom od bakterije E. coliStručnjaci za bezbednost hrane otkrivaju koje proizvode treba izbegavati u prodavnici kako biste smanjili rizik od bolesti prenosivih hranom.
-
PutovanjaJedinstveno osiguranje: Kopenhagen garantuje sreću novim stanovnicima!
Preseljenje u inostranstvo može delovati zastrašujuće, ali ako planirate da se preselite u Kopenhagen, imamo sjajnu vest – koja će vam verovatno olakšati brige bar malo.
Četiri ključne stvari koje stjuardese primete kod putnika prilikom ukrcavanjaSigurno ste primetili da vas stjuardese pažljivo odmere prilikom ukrcavanja u avion, a za to postoji nekoliko dobrih razloga.
-
PreporučujemoNikada ne čuvajte mleko u vratima frižidera!
Mleko je na listi osnovnih namirnica u većini domaćinstava, pa je mnogima nezamislivo da ostanu bez istog. Iako ga uglavnom svi čuvamo na polici u vratima frižidera, ovo ipak nije najbolje rešenje.
Ljuske od jaja mogu da postanu sjajno sredstvo za čišćenje!Umesto da bacite ljuske od jaja posle pripreme obroka, možete ih pretvoriti u moćnog saveznika za čišćenje. Ljuske su odlične za uklanjanje tvrdokornih naslaga i mogu da doprinesu prirodnom sjaju površina u vašem domu.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.16 116.98 117.80 CHF 123.93 124.80 125.68 USD 109.43 110.20 110.97
-
Veganske tortilje
Veganske tortilje će obožavati i veliki gurmani, ali i ljubitelji mesa...
05-11-2024 | 12:04 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, zi3000
Sastojci:
2 šolje brašna
1/2 kašičice soli
3/4 šolje tople vode
2 kašike maslinovog ulja
Za punjenje:Različito povrće po izboru paprika, paradajz, luk, šargarepa, tikvice)
Biljni proteini po izboru (pasulj, sočivo, pečurke)
Začini po ukusu (npr. čili, kumin, beli luk u prahu)
Avokado
Soja sos ili limunov sok za dodatni ukusPriprema:
Pomešajte brašno i so u većoj posudi. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje, pa mešajte dok se ne formira testo. Prebacite testo na blago brašnom posutu površinu i mesite oko 5 minuta dok ne postane glatko. Podelite testo na loptice veličine teniske loptice i razvijte svaku lopticu u tanak krug. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Stavite tortilje na suv tiganj i pecite ih po 1-2 minuta sa svake strane dok ne budu lagano zapečene.
Dok se tortilje peku, pripremite nadev. Isecite povrće po želji na tanke trake ili kockice i propržite ih na tiganju sa začinima dok ne omekšaju. Na gotove tortilje stavite pripremljeni nadev, avokado i sos po želji.Preklopite tortilje i poslužite ih uz dodatni sos po izboru.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Aromatični krompir sa ruzmarinom
Ovaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.
Profiterole: Omiljena poslastica!Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
Čorba sa pečurkama i piletinomMožda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.
Meksička tortiljaSavršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: