Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Merlin - Šta će mi sad ljubav

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Povezani članci
  • Veganske tortilje

    Veganske tortilje će obožavati i veliki gurmani, ali i ljubitelji mesa...




    05-11-2024 | 12:04 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, zi3000

     

    Sastojci:

    2 šolje brašna
    1/2 kašičice soli
    3/4 šolje tople vode
    2 kašike maslinovog ulja


    Za punjenje:

    Različito povrće po izboru paprika, paradajz, luk, šargarepa, tikvice)
    Biljni proteini po izboru (pasulj, sočivo, pečurke)
    Začini po ukusu (npr. čili, kumin, beli luk u prahu)
    Avokado
    Soja sos ili limunov sok za dodatni ukus

    Priprema:

    Pomešajte brašno i so u većoj posudi. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje, pa mešajte dok se ne formira testo. Prebacite testo na blago brašnom posutu površinu i mesite oko 5 minuta dok ne postane glatko. Podelite testo na loptice veličine teniske loptice i razvijte svaku lopticu u tanak krug. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Stavite tortilje na suv tiganj i pecite ih po 1-2 minuta sa svake strane dok ne budu lagano zapečene.


    Dok se tortilje peku, pripremite nadev. Isecite povrće po želji na tanke trake ili kockice i propržite ih na tiganju sa začinima dok ne omekšaju. Na gotove tortilje stavite pripremljeni nadev, avokado i sos po želji.Preklopite tortilje i poslužite ih uz dodatni sos po izboru.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Aromatični krompir sa ruzmarinom Aromatični krompir sa ruzmarinom

    Ovaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.

    Profiterole Profiterole: Omiljena poslastica!

    Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...

    Čorba Čorba sa pečurkama i piletinom

    Možda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.

    Tortilje Meksička tortilja

    Savršenu meksičku tortilju možete i sami da napravite. A ako ispoštujete sve korake, ovo interesantno jelo imaće još bolji ukus od tortilje iz restorana.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: