-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Da Mi Je Do Nje
- Sergej Ćetković - Kofer
- Prljavo Kazalište - 17 ti je godina tek
- Tony Cetinski - Opet Si Pobijedila
- Zana - Dodirni mi kolena
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Proja sa šampinjonima
Ako vam je dosadila klasična proja isprobajte ovaj recept. Verujemo da će se mnogi vas oduševiti, posebno ako ste ljubitelji šampinjona.
-
Zdravlje
Sušenje veša u zatvorenom prostoru nosi potencijalne rizike po zdravlje!
Sušenje veša napolju proteklih meseci nije bila uobičajena praksa, što zbog vetra, što zbog niskih temperatura.... Ali, da li je sušenje veša u zatvorenom prostoru zaista dobro rešenje?
Započnite dan na pravi način: Pet koraka za bolji krvni pritisak
Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, tihi je ubica koji pogađa više od milijardu ljudi širom sveta. Ako se ne kontroliše, može povećati rizik od srčanog i moždanog udara, bolesti bubrega i srčane insuficijencije. Srećom, hipertenzija nije neizbežna. Krvni pritisak se često može držati pod kontrolom jednostavnim promenama načina života, a neke od njih možete primeniti čim se probudite.
-
Putovanja
Pet država u svetu koje nemaju aerodrome: Kako funkcioniše njihov saobraćaj?
Iako su aerodromi simboli ekonomskog i društvenog razvoja, postoje zemlje u kojima jednostavno nema prostora za njihovu izgradnju. Avio-saobraćaj nudi prednosti koje drugi vidovi prevoza ne mogu u potpunosti da zamene – brzinu, udaljenost i povezanost sa svetom. Zato je retkost pronaći državu bez aerodroma, ali ipak postoji nekoliko takvih primera.
Vijetnam je trenutno najpopularnija spa destinacija na svetu
Prema godišnjem izveštaju o spa trendovima, Google pretrage povezane sa spa odmorima najviše su porasle upravo u ovoj jugoistočnoazijskoj zemlji.
-
Preporučujemo
Saveti stručnjaka: Evo koliko bi često trebalo da peremo posteljinu!
Pranje posteljine zavisi od nekoliko faktora. Prvi je osnovna higijena – ako vam je stalo do nje, pratićete ih redovno. Drugi zavisi od toga koliko često delite krevet sa nekim. Treći se odnosi na to da li ste mladi student. U tom slučaju higijena vam možda nije prva na listi prioriteta, a trebalo bi da bude.
Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?
Verovatno redovno usisavate podove i nameštaj, ali postoji jedan deo doma koji mnogi često zanemaruju – dušek. Iako na prvi pogled deluje čist, on može biti pravo leglo prašine, alergena i grinja, što može negativno uticati na kvalitet vazduha i vaš san. Zato je važno da ga redovno održavate i usisavate, kako biste smanjili nakupljanje nečistoća i poboljšali higijenu spavaće sobe.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.25 117.07 117.89 CHF 123.71 124.58 125.45 USD 112.81 113.60 114.40
-
Pileći gulaš
Kada pomenemo gulaš sasvim sigurno ne pomislimo prvo na pileće meso. Ipak, isprobajte ovaj recept jer je velika verovatnoća da ćete se i vi, baš kao i mi oduševiti...
06-02-2025 | 13:25 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Nadianb
Sastojci:500 g pilećeg mesa (batak, karabatak ili belo meso)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 crvena paprika
200 ml belog vina
200 ml pilećeg bujona
2 kašike paradajz pirea
1 kašičica dimljene paprike
So i biber po ukusu
1 lovorov list
Malo maslinovog ulja
Svež peršun za dekoraciju
Priprema:Pileće meso isecite na manje komade i posolite. Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk dok ne omekša. Dodajte seckan beli luk, šargarepu i papriku, pa dinstajte nekoliko minuta. Ubacite meso i pecite dok ne porumeni sa svih strana. Dodajte paradajz pire, dimljenu papriku i lovorov list, pa promešajte. Sipajte belo vino i kuvajte dok alkohol ne ispari. Dolijte pileći bujon, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 30-40 minuta.
Po potrebi dodajte još soli i bibera. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom, uz pire krompir ili domaći hleb.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Ideja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
Savršene punjene lignje za gurmane
Ako uživate u morskim specijalitetima, a dosta vam je i začinjene i teške hrane koju smo konzumirali tokom praznika ovo je recept baš za vas…
Salata sa kivijem i pilećom džigericom
Ukusna i hranljiva salata koja spaja bogat ukus pileće džigerice sa osvežavajućim notama kivija i nara.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: