-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Devojka
- Zana - Ozenices se ti
- Doris Dragović - Moram
- Željko Samardžić - U ime ljubavi
- Oktobar 1864 - Nadji me
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Ferdinand knedle: Inicijativa za pokretanje Svetskog dana knedli!
Uspešan domaći brend Ferdinand knedle pokrenuo je inicijativu i poziv na podršku povodom obeležavanja Svetskog dana knedli.
19-08-2020 | 12:35 | Autor/Izvor: Naxi media-Ferdinand knedle PR
Foto: Bigstock/Little Ivan
10 razloga zašto verujemo da je svetu potreban svetski dan knedli?
- Evropsko jelo koje ima tradiciju dužu od 2000 godina zaslužuje da ima svoj svetski dan.
- 100+ generacija u Evropi je odraslo i uživalo u knedlama.
- Jedno od retkih jela koje budi lepe uspomene iz detinjstva.
- Još jedna lepa prilika da se sa porodicom ili prijateljima okupimo za stolom.
- Zato što današnje generacije imaju priliku da kreiraju nešto vredno za buduće naraštaje.
- Prilika da kažemo našim mamama, bakama i svim ostalim precima HVALA za tradiciju koju ste nam ostavili.
- Knedle su tradicionalno jelo u brojnim evropskim zemljama poput: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Nemačke, Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske…
- Ljudi iz navedenih zemalja žive u maltene svim zemljama širom sveta, a to je dobra osnova da Svetski dan knedli može da se proslavlja na celoj planeti. P.S. Svetski dan knedli je još jedna prilika da se svi oni koji žive van svojih zemalja sete svog zavičaja.
- Nekada je samo car Ferdinand I mogao da uživa u knedlama bez obzira na godišnje doba, danas svi ljubitelji mogu da uživaju u ovom jelu 365 dana godišnje.
- Zato što je svetski dan obavezujuća stvar za sve one koji se bave knedlama da nastave sa očuvanjem i unapređivanjem ovog tradicionalnog jela.
Zbog čega 8. septembar?Kraj avgusta i početak septembra su meseci kada šljiva sazreva i kada su se knedle najviše jele i održavale tradiciju.
Sve je lepše u paru! Broj 8 savršeno odgovara izgledu dve knedle na tanjiru koje stoje jedna pored druge.
Broj 8 predstavlja neprekidan tok odnosno beskonačnost. Poslastica koja toliko dugo traje ima potencijal da traje beskonačno dugo što ovim danom želimo i da joj obezbedimo.Ukoliko želite i vi da date svoj doprinos u pokretanju Svetskog dana knedli, od 18. do 28. avgusta 2020 godine možete glasati na Instagramu i priključiti se ovoj ideji , slatkih i prepoznatljivih Ferdinand knedli, poručuju iz ove slatke radionice.
-
Pročitajte i...Danas obeležavamo svetski dan knedli
Ovaj delikates je naše tradicionalno jelo, koje ima istoriju dugu više od 2.000 godina.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: