-
Poslednjih 5 pesama
- Tony I Boris - Nek Se Raduje
- Generacija 5 - Povedi me u noć
- Crvena jabuka - Dirlija
- Željko Joksimović - Crnokosa
- Vanna - Ako je vredelo ista
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Danas slavimo "Debeli četvrtak"
Ako vam je potreban izgovor da maksimalno uživate u slatkim poslasticama i da uživanje u hrani podignete na viši nivo, danas možete da se radujete.
08-02-2024 | 10:51 | Autor/Izvor: Naxi media, Days of the year
Foto: Bigstock, bhofack22
Proslava svega što je u vezi sa slatkim testom je zapravo zanimljiva poljska tradicija. Pre svega Poljaci su se fokusirali na desert koji se kod njih zove Pączki. To su u suštini krofne, pržene u dubokom ulju, punjene džemom od ruža, a najčešće prekrivene prah šećerom ili glazurom.
Istorija debelog četvrtkaObožavanje krofni nije ništa novo za Poljake, a veruje se da tradicija kupovine i deljenja paczki za proslavu Debelog četvrtka datira još iz 16. veka. Iako se fokus proslave nije pomerao kroz vekove, beleške iz istorije sugerišu da je recept evoluirao.
U 18. veku, poznati istoričar, Jedrzej Kitovicz, osvrnuo se na gustinu i teksturu krofni, šaleći se da je savremeni lagani paczki bio značajno poboljšanje u odnosu na stare pečene proizvode.
Dok se Debeli četvrtak često smatra sredstvom za opuštanje pre perioda apstinencije tokom posta, veruje se da čin jedenja krofni takođe donosi sreću u Poljskoj. Istorija govori da je sreća jesti krofne i da se oni koji odbiju ove zašećerene poslastice od testa suočavaju sa nesrećom.
Postoji prostor za određeni stepen kreativnosti kada je u pitanju pravljenje modernih verzija tradicionalnih paczki, ali svi ugledni kuvari moraju da ispoštuju jedan zahtev: svaka krofna treba da bude lagana i mekana. -
Pročitajte i...Naučnici usavršavaju biljne zamene za meso uz pomoć veštačke inteligencije!
Ljubitelji mesa često priznaju da prelazak na biljne alternative nije jednostavan proces. Međutim, zahvaljujući timu inovativnih inženjera sa Univerziteta Stenford, život postaje ukusniji za one koji žele da prigrle održiviju ishranu.
Koliko naši geni utiču na naše postupke i uobičajeno ponašanje?Mnogi od nas veruju da smo gospodari sopstvene sudbine, ali nova istraživanja otkrivaju koliko naše ponašanje zavisi od gena.
Šta 25 godina istraživanja otkriva o starenju mozga?Starenje mozga već decenijama izaziva interesovanje naučnika i javnosti. Sada je istraživački program koji je trajao 25 godina pružio ključne uvide o faktorima koji utiču na kognitivne sposobnosti tokom života.
11 reči koje koristimo svakodnevno, a nekada su bile brendovi!Zamislite uspeh toliko velik da je ime vašeg proizvoda postalo sinonim za celu kategoriju. Ova pojava, iako pokazatelj vrhunske prepoznatljivosti brenda, dolazi sa svojim dobrim i lošim stranama, a mnogi poznati brendovi su se suočili s ovim izazovom.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: