-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Mandić - Odlazim, a volim te
- Tony Cetinski - Vjera Nevjera
- Kerber - Hajde da se volimo
- Boris Rezak - Andjeo
- Dino Dvornik - Zasto pravis slona od mene
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem torta sa bananama i malinama
Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...
Aromatični rižoto sa škampima
Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.
-
Zdravlje
Pet znakova da unosite previše šećera
Teško je zamisliti život bez šećera. Ali koliko je previše? Američko udruženje za srce preporučuje da žene ne unose više od šest kašičica šećera dnevno, dok je za muškarce granica devet kašičica. To znači najviše 25–36 grama ili oko 100–150 kalorija šećera dnevno. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) savetuje da se unos ograniči na 50 grama, a idealno ne više od 25 grama dnevno.
Oslobodite se dosadnog hrkanja uz ovih 7 saveta!
Možda ste među 45% odraslih koji povremeno hrču ili poznajete nekoga ko to radi. Iako se često šalimo na račun onih koji često hrču imajte na umu da je hrkanje često ozbiljna stvar.
-
Putovanja
Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji
U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
Najglamurozniji gradovi Evrope prema novoj studiji
Pilates studiji, spa centri i saloni lepote – ovi gradovi ih imaju u izobilju!
-
Preporučujemo
Kada je pravo vreme da zamenimo stare peškire?
Mnogi veruju da peškiri mogu da traju decenijama, jer se redovno peru na visokim temperaturama. Iako postoje načini da im produžite vek, četiri jasna znaka ukazuju na to da je vreme za zamenu.
Prirodni trikovi za mekšu i svežiju posteljinu
Nakon dužeg korišćenja ili skladištenja, posteljina i pokrivači mogu da izgube svoju mekoću i svežinu, da postanu grubi i manje prijatni na dodir. Umesto da posegnete za kupovnim omekšivačima punim hemikalija, postoji jednostavan i prirodan način da ih osvežite i omekšate koristeći sastojke koje verovatno već imate kod kuće.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 125.50 126.39 127.27 USD 102.74 103.46 104.19
-
Žito sa šlagom
Žito sa šlagom je desert kao stvoren za jesenje popodne.
15-12-2016 | 13:12 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Yastremska
Sastojci:
- 1 kg žita(suvo pre kuvanja)
- 1kg oraha
- 800 grama sećera
- oraščić ribati po potrebiPriprema: Žito se kuva in ocedi ili u običnom ili u expres loncu. Svakako najnižij mogućoj vatri. Odna se žito ocedi, i pusti da ohladi. Posebno se samelju orasi (fino mleveno) i u velikoj posudi izmešaju šećer (normalni kristal) i orasi a doda se i ribani oraščić. Orasi i oraščič su vrlo lagani ali se lako mešaju dok su suve prašnate mase. Sada umesiti kuvanu ali ne još mlevenu pšenicu sa ovim izmežanim šećerom i orasima. Ovo ide lako jer je žito u kuglicama. OStaviti jedan sat da se masa homogenizuje i istopo šećer kristal, i tek tada mleti na mlinu za meso. Mlin melje i homogenizuje masu žita šećera i oraha, tak oda je vrlo homogena. Od mlevenoga napraviti kolač i posuti ga sa malo šečera u prahu. Oraščić ribati po potrebi. Mešanje na ovaj način je lako i čisto (kašikom u večoj posudi) a posle celog posla ostaje čista kuhinja.
-
Pročitajte i...
Krem torta sa bananama i malinama
Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...
Fenomenalna baklava sa orasima
Neodoljiva poslastica bogatog ukusa i raskošne arome, koja vraća uspomene na detinjstvo
Domaća pita sa višnjama
Kišni dani nas prosto mame da popodne provedemo uz knjigu, čaj i naravno uz neki poseban desert, a trenutno ništa lepše ne možemo da zamislimo od domaće pite sa višnjama.
Proteinske palačinke sa bananom!
Zamenite poznatu poslasticu zdravijom verzijom čiji će vam se ukus sigurno svideti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: