-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Ako me nosiš na duši
- Jakarta - Pozovi Me
- Delca i Sklekovi - Hajde lagano
- Bijelo dugme - Pjesma za malu pticu
- Kiki Lesendric I Piloti - Jos Jedna Pijana Noc
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem torta sa bananama i malinama
Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...
Aromatični rižoto sa škampima
Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.
-
Zdravlje
Pet znakova da unosite previše šećera
Teško je zamisliti život bez šećera. Ali koliko je previše? Američko udruženje za srce preporučuje da žene ne unose više od šest kašičica šećera dnevno, dok je za muškarce granica devet kašičica. To znači najviše 25–36 grama ili oko 100–150 kalorija šećera dnevno. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) savetuje da se unos ograniči na 50 grama, a idealno ne više od 25 grama dnevno.
Oslobodite se dosadnog hrkanja uz ovih 7 saveta!
Možda ste među 45% odraslih koji povremeno hrču ili poznajete nekoga ko to radi. Iako se često šalimo na račun onih koji često hrču imajte na umu da je hrkanje često ozbiljna stvar.
-
Putovanja
Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji
U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
Najglamurozniji gradovi Evrope prema novoj studiji
Pilates studiji, spa centri i saloni lepote – ovi gradovi ih imaju u izobilju!
-
Preporučujemo
Kada je pravo vreme da zamenimo stare peškire?
Mnogi veruju da peškiri mogu da traju decenijama, jer se redovno peru na visokim temperaturama. Iako postoje načini da im produžite vek, četiri jasna znaka ukazuju na to da je vreme za zamenu.
Prirodni trikovi za mekšu i svežiju posteljinu
Nakon dužeg korišćenja ili skladištenja, posteljina i pokrivači mogu da izgube svoju mekoću i svežinu, da postanu grubi i manje prijatni na dodir. Umesto da posegnete za kupovnim omekšivačima punim hemikalija, postoji jednostavan i prirodan način da ih osvežite i omekšate koristeći sastojke koje verovatno već imate kod kuće.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.14 125.02 125.89 USD 105.95 106.69 107.44
-
Ukusan mus od jagoda
Ukusan desert za celu porodicu.
11-05-2018 | 14:49 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock-vaaseenaa
Sastojci:
- šolja iseckanih jagoda
- pola šolje šećera
- 5 kašika vode
- 3/4 kašičice želatina
- 2 belanca
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile
- pola šolje slatke pavlake
- 50 gr pečenog lešnika sitno iseckanogPriprema: U blenderu umutite iseckane jagode sa šećerom tako da dobijete glatku smesu. U veću posudu sipajte 2 kašike vode i pomešajte sa želatinom. Ostavite oko 5 minuta. Šest kašika šećera i preostale tri kašike vode zagrejte na srednjoj temperaturi dok ne počne da vri i dok se šećer ne istopi. Kuvajte tako oko 4 minuta. Belanca dodajte želatinu i mutite dok ne dobijete penastu smesu, zatim postepeno dodajte preostalu kašiku šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam. U šam umešajte topao šećerni sirup, pa mutite mikserom najpre na srednjoj, a zatim na većoj brzini dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte zatim ekstrakt vanile. Umutite slatku pavlaku i postepeno joj dodajte šam od belanaca. Zatim dodajte i krem od jagoda. Sve pažljivo pomešajte. Rasporedite mus u posude, pospite pečenim lešnikom i ostavite u frižideru do posluženja.
-
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: