-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - E draga, draga
- Oliver Dragojević - Nedostaješ mi ti
- Željko Samardžić - Ljubav Na Papiru
- Bijelo dugme - Ipak, Pozelim Neko Pismo
- Hari Mata Hari - Baš ti lijepo stoje suze
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa dagnjama
Nakon praznika i jake hrane pravo je vreme da pređemo na neko laganije, aromatično jelo, koje konačno može i da nas podseti na sunčane dane i odmaranje na plaži.
-
ZdravljeSimptomi nedostatka vitamina C
Vitamin C je esencijalan za rast i razvoj organizma. Nedostatak ovog vitamina, poznat kao skorbut, nastaje kada telo ne dobija dovoljno vitamina C iz ishrane. Budući da telo ne proizvodi vitamin C, neophodno je unositi ga putem hrane, prvenstveno voća i povrća.
Energija iz tanjira: Najbolje namirnice za borbu protiv zimskog umoraVaše telo funkcioniše zahvaljujući hrani koju unosite. Najbolji način da iz hrane dobijete maksimalnu energiju jeste da birate najkvalitetnije namirnice.
-
PutovanjaGrad budućnosti: Toyota otvara vrata svog futurističkog grada
Prva faza izgradnje futurističkog grada pod nazivom Toyota Woven City je završena, a već na jesen očekuje se dolazak prvih stanovnika.
Zimska avantura u Sloveniji: Vaša karta za nezaboravne trenutke na sneguSlovenija postaje prava zimska destinacija iz snova čim planinski vrhovi prekrije sneg. Skijališta poput Kranjske Gore, Pohorja, Rogle ili Goltea nude staze za sve – od početnika do iskusnih skijaša i snowboardera. Uz jedinstveni Ski Pass, možete obići više odmarališta i maksimalno uživati u snežnim radostima.
-
PreporučujemoNajbolji saveti za brzo sušenje veša tokom zimskih meseci
Zima može da predstavlja izazov kada je sušenje veša u pitanju, pogotovo ako nemate mogućnost korišćenja otvorenog prostora ili sušilice veša.
Pirinač u kupatilu: Neočekivani trik sa brojnim prednostimaVećina ljudi čuva pirinač u kuhinji, ali jeste li se ikada zapitali koliko može biti koristan u kupatilu? Na prvi pogled, pirinač možda ne deluje kao nešto što bi imalo primenu van kuhinje, ali zapravo može da bude iznenađujuće koristan i u drugim delovima doma.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.32 117.14 117.96 CHF 123.89 124.77 125.64 USD 113.50 114.30 115.10
-
Testenina sa dagnjama
Nakon praznika i jake hrane pravo je vreme da pređemo na neko laganije, aromatično jelo, koje konačno može i da nas podseti na sunčane dane i odmaranje na plaži.
14-01-2025 | 11:30 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Dron-M
Sastojci:
400 g svežih dagnji
300 g testenine (špagete ili linguine)
4 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
2 čaše belog vina
1 svež paradajz (ili 100 g pelata)
Peršun (svež, sitno seckan)
Prstohvat čilija (po želji)
So i biber po ukusu
Priprema:Dobro operite i očistite dagnje pod mlazom hladne vode. Bacite one koje su već otvorene i ne zatvore se kada ih blago udarite o površinu. Skuvajte testeninu u velikoj šerpi s posoljenom vodom prema uputstvu na pakovanju. Sačuvajte malo vode u kojoj se testenina kuvala. U širokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani beli luk dok ne zamiriše. Dodajte čili ako ga koristite. Ubacite dagnje u tiganj, prelijte ih belim vinom i poklopite. Kuvajte 7–8 minuta dok se školjke ne otvore. Bacite sve koje ostanu zatvorene. Dodajte sitno seckan paradajz ili pelat i kuvajte još nekoliko minuta.
U sos dodajte skuvanu testeninu i malo sačuvane vode od kuvanja, ako je potrebno da se sos bolje sjedini. Dobro promešajte kako bi testenina upila ukuse. Poslužite odmah, posuto svežim peršunom i uz dodatak bibera po ukusu. Po želji možete dodati i malo rendanog parmezana, iako tradicionalno nije neophodan uz plodove mora.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Zimska torta sa pomorandžama
Divna, kremasta torta, čiji ukus posebno dolazi do izražaja u hladnim, zimskim danima...
Najukusnije lovačke šnicleMnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: