Slušate: Muzički mix

Pesma: Dejan Cukić - Julija

Muzički mix
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Dejan Cukić - Julija
    2. Massimo Savic - Sretan put
    3. Alisa - U senci divljeg kestena
    4. Jelena Tomašević - Kosava
    5. Gibonni - Ne odustajem
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Matija Ilić - Petak - Mojih 50
    2. Matija Ilić - Četvrtak - Mojih 50
    3. 16. april - 1 - Dodir noći
    4. 16. april - 2 - Dodir noći
    5. 16. april - 3 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Uskšnja junetina! Uskšnja junetina!

    Mekana junetina iz rerne sa krompirom savršen je izbor za prazničnu gozbu.

    Salata sa kruškom, rukolom i sirom Salata sa kruškom, rukolom i sirom

    Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.

  • Zdravlje
    Najbolja hrana za lepu i negovanu kožu! Najbolja hrana za lepu i negovanu kožu!

    Ono što jedete može značajno uticati na izgled i osećaj vaše kože, kao i na učestalost određenih kožnih problema. Australijska istraživanja pokazala su da ishrana s niskim glikemijskim indeksom (GI) može da smanji simptome akni i poboljšati kvalitet kože. Savete o ishrani donosi dijetetičarka dr Džoana Mekmilan.

    13 načina da se izborite sa žudnjom za šećerom 13 načina da se izborite sa žudnjom za šećerom

    Da li često konzumirate slatka peciiva za doručak i primećujete li da baš ta navika može da vas natera da posegnete za još nečim slatkim dva sata kasnije? Da li uzmete čokoladicu kako biste prebrodili popodnevni pad energije – a zatim posegnete za kolom da biste se oporavili od tog „pada nakon pada“?

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce

    U okviru festivala Jardins Abertos, najlepše zelene oaze Lisabona otvoriće svoja vrata svim ljubiteljima prirode tokom četiri vikenda u maju – i to bez ikakve ulaznice. Inicijativa ima za cilj da „podstakne snažnu i pozitivnu vezu s prirodom“, spajajući održivost sa urbanim načinom života.

    Upoznajte čari Samosa: Savršena destinacija za proleće i leto u Grčkoj Upoznajte čari Samosa: Savršena destinacija za proleće i leto u Grčkoj

    Stigli su topli dani, a s njima i sve češće misli o putovanjima, begu iz svakodnevice i trenucima koje možemo provesti na suncu, negde uz more. Kako temperature rastu, raste i želja da otkrijemo nova mesta – ona koja još nisu preplavljena turistima, ali nude sve ono što tražimo od savršenog odmora. Jedna od takvih destinacija krije se u samom srcu Egejskog mora – ostrvo Samos. Iako ne spada u najpoznatije grčke hitove poput Santorinija ili Mikonosa, Samos važi za pravi skriveni dragulj.

  • Preporučujemo
    Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica

    Vinske, odnosno voćne mušice, uskoro će se pojaviti u našim domovima. Ako ih primetite kako lete oko kante za smeće ili posude s voćem i povrćem, isprobajte jednostavan trik sa čašom.

    Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje? Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?

    Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.41 117.23 118.05
    CHF 125.31 126.19 127.07
    USD 102.45 103.17 103.89
  • Povezani članci
  • Testenina sa dagnjama

    Nakon praznika i jake hrane pravo je vreme da pređemo na neko laganije, aromatično jelo, koje konačno može i da nas podseti na sunčane dane i odmaranje na plaži.




    14-01-2025 | 11:30 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Dron-M


    Sastojci:


    400 g svežih dagnji
    300 g testenine (špagete ili linguine)
    4 čena belog luka
    4 kašike maslinovog ulja
    2 čaše belog vina
    1 svež paradajz (ili 100 g pelata)
    Peršun (svež, sitno seckan)
    Prstohvat čilija (po želji)
    So i biber po ukusu

    Priprema:

    Dobro operite i očistite dagnje pod mlazom hladne vode. Bacite one koje su već otvorene i ne zatvore se kada ih blago udarite o površinu. Skuvajte testeninu u velikoj šerpi s posoljenom vodom prema uputstvu na pakovanju. Sačuvajte malo vode u kojoj se testenina kuvala. U širokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani beli luk dok ne zamiriše. Dodajte čili ako ga koristite. Ubacite dagnje u tiganj, prelijte ih belim vinom i poklopite. Kuvajte 7–8 minuta dok se školjke ne otvore. Bacite sve koje ostanu zatvorene. Dodajte sitno seckan paradajz ili pelat i kuvajte još nekoliko minuta.


    U sos dodajte skuvanu testeninu i malo sačuvane vode od kuvanja, ako je potrebno da se sos bolje sjedini. Dobro promešajte kako bi testenina upila ukuse. Poslužite odmah, posuto svežim peršunom i uz dodatak bibera po ukusu. Po želji možete dodati i malo rendanog parmezana, iako tradicionalno nije neophodan uz plodove mora.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Uskšnja junetina! Uskšnja junetina!

    Mekana junetina iz rerne sa krompirom savršen je izbor za prazničnu gozbu.

    Salata sa kruškom, rukolom i sirom Salata sa kruškom, rukolom i sirom

    Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.

    Posni pire od pasulja Posni pire od pasulja

    Pire od pasulja savršen je dodatak i jelima od mesa, ali i povrća. Takođe se odlično uklapa uz ribu i idealna je opcija za dane posta...

    Burger sos! Burger sos!

    Obradujte sebe hranom za dušu, ali ipak birajte zdraviju kućnu varijantu...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: