-
Poslednjih 5 pesama
- Tutti Frutti Band - Stvari lagane
- Tony Cetinski - Ko da je sudbina htjela
- Zana - Nisam, Nisam
- Cacadou Look - Tako Lako
- Regina - Ljubav
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem torta sa bananama i malinama
Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...
-
Zdravlje
Šta se dešava s vašim telom kada ne unosite dovoljno vode?
Ako vas ovo što ćete pročitati ne natera da posegnete za čašom vode, ne znamo šta hoće. Ispostavilo se da gotovo dve trećine ljudi ne pije dovoljno vode, a sve one šoljice čaja i piva koje konzumiramo zapravo čine više štete nego koristi.
Pet znakova da unosite previše šećera
Teško je zamisliti život bez šećera. Ali koliko je previše? Američko udruženje za srce preporučuje da žene ne unose više od šest kašičica šećera dnevno, dok je za muškarce granica devet kašičica. To znači najviše 25–36 grama ili oko 100–150 kalorija šećera dnevno. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) savetuje da se unos ograniči na 50 grama, a idealno ne više od 25 grama dnevno.
-
-
Putovanja
Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji
U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
Najglamurozniji gradovi Evrope prema novoj studiji
Pilates studiji, spa centri i saloni lepote – ovi gradovi ih imaju u izobilju!
-
Preporučujemo
Brzo i efikasno: Očistite tepih za deset minuta uz ove savete
Mnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta, ne shvatajući da postoji niz jednostavnih, efikasnih rešenja koja su lako dostupna. Umesto da troše vreme i novac na profesionalne usluge, često se zanemaruju praktični kućni trikovi i sredstva koja mogu jednako uspešno ukloniti čak i najtvrdokornije mrlje.
Kada je pravo vreme da zamenimo stare peškire?
Mnogi veruju da peškiri mogu da traju decenijama, jer se redovno peru na visokim temperaturama. Iako postoje načini da im produžite vek, četiri jasna znaka ukazuju na to da je vreme za zamenu.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 125.50 126.39 127.27 USD 102.74 103.46 104.19
-
Teleća čorba
Uvek je pravo vreme za okrepljujuću i toplu teleću čorbu.
24-02-2016 | 14:46 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Dusan Zidar
Sastojci:
- 500 gr telećeg mesa sa kostima
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zeleni (šargarepa, paštrnak i koren peršuna)
- 1/2 celera
- 1 kašika putera
- 2 kašike ulja
- 100 gr kisele pavlake
- 2 žumanca
- 1 kašika brašna ( opciono )
- suvi začin, so i biber
- sok od limunaPriprema: Iseckati crni luk pa ga staviti sa uljem, puterom i malo vode da se dinsta. Luk malo i posoliti. Meso sitno iseckati a kost spustiti posebno kada se luk izdinstao. Dodati malo vode, 200 ml, kašiku suvog začina i ostaviti da se polako krčka, dodavajući vode kad ispari.
Posle otprilike sat vremena kuvanja teletine ( potrebno joj je duže kuvanje ) dodati očišćene i iseckane šargarepu, paštrnak, peršun i celer. ( ako vam je lakše izblendirajte sve, ali ne predugo da se ne bi stvorila kaša nego samo nekoliko krugova da blender obrne svo povrće )
Naliti još vode. Ostaviti da se kuva sve na srednjoj vatri još oko 20 – 30 minuta, dok povrće ne omekani. Kada su se skuvali i meso i povrće izmaći sa vatre pa pa izvaditi onu kost od mesa, ako još ima mesa na njoj poskidati i iseckati, pa vratiti.
Umutiti pavlaku i žumanca sa malo čorbe pa sipati polako nazad u čorbu. Probati čorbu pa dodati soli i bibera po ukusu. Dodati malo peršunovog lista na kraju i limunovog soka pred serviranje. -
Pročitajte i...
Čorba od karfiola
Ukoliko ste ljubitelj jela od povrća, čorba od karfiola može biti deo vašeg glavnog obroka.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: