-
Poslednjih 5 pesama
- Tony Cetinski - Laku Noc
- Bajaga - Poljubi me
- Van Gogh - Lud I Sam
- Doris Dragović - Sto je od mene ostalo
- Hari Mata Hari - Stara Ljubavi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa piletinom i kukuruzom
Isprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
Aromatični pire od celeraMožda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Svetski dan kokica: Obavezno ga proslavite danas
Postoji neraskidiva veza između kokica, filmova i serija, a ako ste ljubitelj ove zdrave grickalice, danas posebno nemojte da zaboravite da ih pripremite.
19-01-2024 | 10:48 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, mikeledray
Osoba koja je izumela aparat za kokice bila je Čarls Kritors (Charles Cretors). Inspiraciju za stvaranje prvog aparata za kokice dobio je kada je nabavio aparat za pečenje kikirikija kako bi proširio asortiman svoje prodavnice. Nije bio zadovoljan postojećim aparatom, pa ga je potpuno redizajnirao. Nakon preseljenja u Čikago, 2. decembra 1885. godine kupio je licencu koja mu je omogućila da testira svoj novi aparat ispred svoje radnje.
Kritorsov aparat za kokice koristio je ulje za prženje kokica i kikirikija, pokretan malom parnom mašinom. Ovaj uređaj predstavljao je prvi automatizovani aparat za kokice, koji je patentiran 1893. godine. Iste godinu, Kritors je svoj izum predstavio na Svetskom sajmu u Čikagu, gde je postigao veliki uspeh i privukao pažnju posetilaca svojim neodoljivim mirisom vrućih kokica i kikirikija.Do početka 20. veka, Čarls Kritors je stvorio inovativnu mobilnu mašinu za pravljenje kokica koju su ljudi gurali ili su je vukli konji. Ove nove mašine nisu samo bile funkcionalne, već su takođe privlačile pažnju svojim izgledom, jer su imale veselu maskotu i parnu pištaljku koja je obaveštavala ljubitelje kokica da je mašina stigla u njihovu blizinu. Kako je u tom periodu masovno počela da se koristi električna energija, Kritors je osmislio i aparat za kokice sa električnim motorom.
Uz rast popularnosti filmova tokom 1920-ih i Velike depresije, kokice su postale pristupačna i izuzetno omiljen agrickalica. Zbog toga je 1938. godine, Kritors dizajnirao aparat za kokice koji je mogao da proizvodi velike količine, zadovoljavajući potražnju za kokicama koje su se prodavale u bioskopima.
Šta o kokicama kažu nutricionisti?Godinama unazad nutricionisti tvrde da su kokice izvanredan izbor za užinu, ističući njihovu izuzetnu hranljivost zbog visokog sadržaja vlakana i antioksidansa polifenola koji podržava imunološki sistem. Važno je samo da ih spremate na vrlo malo ulja i da ih ne dodajete previše soli.
Kokice obiluju vitaminima B grupe i sadrže značajne količine minerala kao što su kalijum, fosfor i magnezijum. Ono što ih dodatno izdvaja od drugih grickalica jeste odsustvo aditiva. Ipak, to ne važi za industrijske kokice i kokice koje se pripremaju u mikrotalasnoj pećnici... Uvek pre birajte običan kukuruz kokičar koji možete da pripremite u svojoj kuhinji.
Evolucija kokica
Danas se kokice pripremaju na različite načine, a često im se dodaju i začini poput čilija, karija, suvog začina ili belog luka u granulama... Omiljene su kokice pripremljene na puteru ili na kokosovom ulju. A ako ipak preferirate slatko, na internetu danas možete da pronađete mnogobrojne recepte za slatke kokice sa čokoladom ili kikiriki puterom.
Danas obavezno uživajte uz kokice i pustite svoj omiljeni film! -
Pročitajte i...Poznati gradovi i specifični psihološki poremećaji za koje verovatno niste čuli!
Svi su čuli za Stokholmski sindrom, gde taoci razvijaju emocionalnu povezanost sa svojim otmičarima. Ali, koliko vas zna za njegove dve suprotnosti? Lima sindrom je stanje u kojem otmičari počinju da saosećaju sa taocima, dok je Londonski sindrom karakterističan po tome što se taoci sukobljavaju sa otmičarima, često sa tragičnim ishodom.
Tajanstvene senke otkrivaju kako je Zemlja povezana sa SuncemJoš od davnina, Sunce je nam je darovalo svetlost i toplotu, i oduvek je izvor života. Njegovi zraci podstiču rast biljaka, donose proleće, a zatim bogate žetve.
Novopazarske mantije proglašene za najbolje pecivo na svetu!Novopazarske mantije zauzele su prvo mesto na listi deset najboljih peciva na svetu prema izboru gastro vodiča "Taste Atlas".
Jedinstveno osiguranje: Kopenhagen garantuje sreću novim stanovnicima!Preseljenje u inostranstvo može delovati zastrašujuće, ali ako planirate da se preselite u Kopenhagen, imamo sjajnu vest – koja će vam verovatno olakšati brige bar malo.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: