-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - E draga, draga
- Tony Cetinski - Kad Zena Zavoli
- Indexi - Bacila je sve niz rijeku
- Osvajači - Marija
- Poslednja igra leptira - Srce od meda
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoIdeja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
Savršene punjene lignje za gurmaneAko uživate u morskim specijalitetima, a dosta vam je i začinjene i teške hrane koju smo konzumirali tokom praznika ovo je recept baš za vas…
-
ZdravljeNajbolja hrana za lepu i negovanu kožu!
Ono što jedete može značajno uticati na izgled i osećaj vaše kože, kao i na učestalost određenih kožnih problema. Australijska istraživanja pokazala su da ishrana s niskim glikemijskim indeksom (GI) može da smanji simptome akni i poboljšati kvalitet kože. Savete o ishrani donosi dijetetičarka dr Džoana Mekmilan.
Ishrana, vežbanje i stres: Ključni faktori u regulaciji šećera u krviRedovno vežbanje, kontrola stresa i povećan unos vlakana i probiotika mogu pomoći u snižavanju nivoa šećera u krvi. Međutim, ove promene načina života ne mogu zameniti medicinsku terapiju za dijabetes ili druge metaboličke poremećaje.
-
PutovanjaTop pet turističkih destinacija u Evropi: Ovo su najposećeniji gradovi!
Evropa je u 2024. godini zabeležila preko 747 miliona međunarodnih dolazaka, čime je premašila nivo pre pandemije. Ali koji su to gradovi koji privlače najviše turista? Ova lista može vam poslužiti kao odlična polazna tačka za planiranje putovanja, posebno ako razmišljate o obilasku više destinacija.
Reddit korisnici imenovali najposećenija mesta u svojim zemljama!Spomenuta odredišta uključuju nacionalne parkove u SAD-u, plaže na Tajlandu i Edinburg u Velikoj Britaniji, koji je opisan kao „tartan tematski park“.
-
PreporučujemoKako produžiti svežinu hleba: Saveti za duži vek trajanja
Predstavljamo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da produžite vek trajanja vašeg omiljenog hleba i uživate u njegovom ukusu duže. Ono što je najvažnije, nećete dolaziti u iskušenje da bacate hranu ili da jedete preko mere, samo da ne biste morali da je bacite.
Gde nikako ne treba da držimo sobne biljke? Evo koje su najčešće greške koje pravimo!Ako primetite da ivice listova vaše sobne biljke tamne ili da biljka gubi svežinu, moguće je da joj okruženje ne prija i da joj prete nepovoljni uslovi. Kako biste produžili vek biljke i omogućili joj zdrav rast, važno je da izbegnete ključne greške u njenom postavljanju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 123.33 124.20 125.07 USD 111.42 112.21 112.99
-
Savršene punjene lignje za gurmane
Ako uživate u morskim specijalitetima, a dosta vam je i začinjene i teške hrane koju smo konzumirali tokom praznika ovo je recept baš za vas…
28-01-2025 | 12:20 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, nikolayUkraine
Sastojci:8 srednjih lignji
200 g očišćenih račića (ili sitno seckane ribe)
100 g pirinča
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 veza peršuna
50 g prezli
1 paradajz
100 ml belog vina
Maslinovo ulje
So i biber po ukusu
Malo limunovog soka
Priprema:
Lignje očistiti, odvojiti krakove i sitno ih iseckati. Na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckan crni i beli luk, dodati iseckane krakove i račiće. Nakon par minuta dodati opran pirinač, sitno seckan paradajz i peršun, začiniti solju i biberom, pa kratko propržiti. Dodati prezle i malo belog vina, pa sve dobro promešati. Tom smesom puniti lignje i zatvoriti ih čačkalicama. Lignje poređati u pleh, preliti maslinovim uljem i belim vinom. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 25-30 minuta. Po želji, pred kraj pečenja preliti ih limunovim sokom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Ideja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
Najsočnija lenja pita!Pripremite čuvenu lenju pitu i uživajte u sjajnom jesenjem desertu koji se savršeno uklapa uz šolju toplog čaja.
Pečeni spanać sa sirom i orasimaAko niste ljubitelj standardne pripreme ovog jela obavezno isprobajte ovaj recept.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: