-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Oktobar je počinje sezona kiša
- Tony Cetinski - Opet Si Pobijedila
- Bajaga - Jedino To Se Zove Ljubav
- Merlin - Danas Sam OK
- Željko Joksimović - Zovi me
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
-
Zdravlje
13 načina da se izborite sa žudnjom za šećerom
Da li često konzumirate slatka peciiva za doručak i primećujete li da baš ta navika može da vas natera da posegnete za još nečim slatkim dva sata kasnije? Da li uzmete čokoladicu kako biste prebrodili popodnevni pad energije – a zatim posegnete za kolom da biste se oporavili od tog „pada nakon pada“?
Moć prirode: Ovo voće je sjajan saveznik zdravog srca!
Unošenje više voća i povrća može pomoći u snižavanju krvnog pritiska, ali jedno voće se posebno izdvaja po svojim hranljivim svojstvima.
-
-
Putovanja
Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce
U okviru festivala Jardins Abertos, najlepše zelene oaze Lisabona otvoriće svoja vrata svim ljubiteljima prirode tokom četiri vikenda u maju – i to bez ikakve ulaznice. Inicijativa ima za cilj da „podstakne snažnu i pozitivnu vezu s prirodom“, spajajući održivost sa urbanim načinom života.
Upoznajte čari Samosa: Savršena destinacija za proleće i leto u Grčkoj
Stigli su topli dani, a s njima i sve češće misli o putovanjima, begu iz svakodnevice i trenucima koje možemo provesti na suncu, negde uz more. Kako temperature rastu, raste i želja da otkrijemo nova mesta – ona koja još nisu preplavljena turistima, ali nude sve ono što tražimo od savršenog odmora. Jedna od takvih destinacija krije se u samom srcu Egejskog mora – ostrvo Samos. Iako ne spada u najpoznatije grčke hitove poput Santorinija ili Mikonosa, Samos važi za pravi skriveni dragulj.
-
Preporučujemo
Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica
Vinske, odnosno voćne mušice, uskoro će se pojaviti u našim domovima. Ako ih primetite kako lete oko kante za smeće ili posude s voćem i povrćem, isprobajte jednostavan trik sa čašom.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.41 117.23 118.05 CHF 125.31 126.19 127.07 USD 102.45 103.17 103.89
-
Savršene punjene lignje za gurmane
Ako uživate u morskim specijalitetima, a dosta vam je i začinjene i teške hrane koju smo konzumirali tokom praznika ovo je recept baš za vas…
28-01-2025 | 12:20 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, nikolayUkraine
Sastojci:8 srednjih lignji
200 g očišćenih račića (ili sitno seckane ribe)
100 g pirinča
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 veza peršuna
50 g prezli
1 paradajz
100 ml belog vina
Maslinovo ulje
So i biber po ukusu
Malo limunovog soka
Priprema:
Lignje očistiti, odvojiti krakove i sitno ih iseckati. Na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckan crni i beli luk, dodati iseckane krakove i račiće. Nakon par minuta dodati opran pirinač, sitno seckan paradajz i peršun, začiniti solju i biberom, pa kratko propržiti. Dodati prezle i malo belog vina, pa sve dobro promešati. Tom smesom puniti lignje i zatvoriti ih čačkalicama. Lignje poređati u pleh, preliti maslinovim uljem i belim vinom. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 25-30 minuta. Po želji, pred kraj pečenja preliti ih limunovim sokom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
Posni pire od pasulja
Pire od pasulja savršen je dodatak i jelima od mesa, ali i povrća. Takođe se odlično uklapa uz ribu i idealna je opcija za dane posta...
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno – ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: