-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Nije do mene
- Valentino - Oka tvoja dva
- Novi Fosili - Pricaj Mi O Ljubavi
- Van Gogh - Lud I Sam
- Riblja čorba - Gde si u ovom glupom hotelu
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
-
Zdravlje
Najbolja hrana za lepu i negovanu kožu!
Ono što jedete može značajno uticati na izgled i osećaj vaše kože, kao i na učestalost određenih kožnih problema. Australijska istraživanja pokazala su da ishrana s niskim glikemijskim indeksom (GI) može da smanji simptome akni i poboljšati kvalitet kože. Savete o ishrani donosi dijetetičarka dr Džoana Mekmilan.
13 načina da se izborite sa žudnjom za šećerom
Da li često konzumirate slatka peciiva za doručak i primećujete li da baš ta navika može da vas natera da posegnete za još nečim slatkim dva sata kasnije? Da li uzmete čokoladicu kako biste prebrodili popodnevni pad energije – a zatim posegnete za kolom da biste se oporavili od tog „pada nakon pada“?
-
-
Putovanja
Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce
U okviru festivala Jardins Abertos, najlepše zelene oaze Lisabona otvoriće svoja vrata svim ljubiteljima prirode tokom četiri vikenda u maju – i to bez ikakve ulaznice. Inicijativa ima za cilj da „podstakne snažnu i pozitivnu vezu s prirodom“, spajajući održivost sa urbanim načinom života.
Upoznajte čari Samosa: Savršena destinacija za proleće i leto u Grčkoj
Stigli su topli dani, a s njima i sve češće misli o putovanjima, begu iz svakodnevice i trenucima koje možemo provesti na suncu, negde uz more. Kako temperature rastu, raste i želja da otkrijemo nova mesta – ona koja još nisu preplavljena turistima, ali nude sve ono što tražimo od savršenog odmora. Jedna od takvih destinacija krije se u samom srcu Egejskog mora – ostrvo Samos. Iako ne spada u najpoznatije grčke hitove poput Santorinija ili Mikonosa, Samos važi za pravi skriveni dragulj.
-
Preporučujemo
Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica
Vinske, odnosno voćne mušice, uskoro će se pojaviti u našim domovima. Ako ih primetite kako lete oko kante za smeće ili posude s voćem i povrćem, isprobajte jednostavan trik sa čašom.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.41 117.23 118.05 CHF 125.31 126.19 127.07 USD 102.45 103.17 103.89
-
Rolovane tikvice sa slaninom
Recept je idealan za ljude koji vole kombinaciju neutralnih i zdraviih namirnica sa neodoljivom slaninom, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka.
03-02-2025 | 11:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, IngridHS
Sastojci:
3-4 srednje velike tikvice
200g gaude
1 crvena paprika
2 čena belog luka
Svež peršun, sitno seckan
150 g sitno iseckane slanine
Maslinovo ulje
So i biber
Drveni štapići (ili čačkalice)Priprema:
Operite tikvice i odrežite im krajeve. Narežite tikvice uzduž na tanke trake (oko 0.5 cm debljine). Možete koristiti ljuštilicu.
Propržite slaninu, pa dodajte sitno seckanu crvenu papriku, sitno seckani beli luk, peršun, so i biber po ukusu i na kraju gaudu. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Zatim na radnu površinu stavite jednu traku tikvice. Na kraju trake stavite malo nadeva, a zatim zarolajte tikvicu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve. Kada ste napravili sve rolnice, zabodite drvene štapiće ili čačkalice kroz sredinu svake.
Pečenje:Zagrejte rernu na 200°C. Stavite tikvice na papir za pečenje i pospite maslinovim uljem Pecite oko 20-25 minuta, ili dok tikvice ne postanu mekane i lagano zapečene.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
Posni pire od pasulja
Pire od pasulja savršen je dodatak i jelima od mesa, ali i povrća. Takođe se odlično uklapa uz ribu i idealna je opcija za dane posta...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: