-
Poslednjih 5 pesama
- Bebi Dol - Rudi
- Massimo Savic - Samo Jedan Dan
- Oktobar 1864 - Nadji me
- Djavoli - Pričaj mi o ljubavi
- Moby Dick - Nostalgija
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRolat sa džemom od šljiva
Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.
Ruska salata sa piletinom i kukuruzomIsprobajte različite varijante ove fenomenalne salate, uključujući i ovu sa piletinom i kukuruzom, koja nas je sve oduševila.
-
ZdravljeKonzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije
Demencija se pokazuje veoma otpornom na lečenje medikamentima, ali možda se tajni sastojci koji podstiču zdravlje mozga već kriju u našoj ishrani.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuUz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoEfikasni trikovi koji nam pomažu da vratimo mekoću starim džemperima!
Nakon dužeg nošenja, džemperi često postaju grubi na koži, gube mekoću, a ponekad se i skupljaju. Međutim, to ne znači da je vreme da ih bacite. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vaš omiljeni džemper vratiti u prvobitno stanje, čineći ga ponovo mekanim i prijatnim za nošenje.
Pet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domuAko želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.82 CHF 125.10 125.98 126.86 USD 110.96 111.75 112.53
-
Profiterole
Ko je za ukusne profiterole?
05-09-2014 | 14:50 | Autor/Izvor: Naxi media-stvarukusa
Foto: bigstockphoto/margouillat
Sastojci:
- 130 ml vode
- 40 g maslaca
- malo soli
- 90 g oštrog brašna tip 400
- 1 puding od vanile
- 250 ml mleka
- 200 g šlaga
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Za krem: Prašak za puding pomešajte sa šećerom i malo hladnog mleka. Ostatak mleka skuvajte i sklonite s ringle. U mleko dodajte razmućen prašak za puding i mešajući kuvajte 1-2 minuta, pa puding ohladite. U ohlađen puding umešajte čvrsto umućen šlag.
Za testo: U manju posudu stavite vodu, maslac i so pa ostavite da provri. Dodajte brašno i smesu kuvajte dok ne dobijete gustu grudvu. Malo je ohladite, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Smesu mešajte mikserom dok ne postane glatka.
Kuvano testo stavite u poslastičarski špric, a zatim na uljem namazan pleh istiskujte gomilice veličine oraha. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 190°C. Pečene profiterole ohladite.
U poslastičarski špric s nastavkom za punjenje stavite pripremljen krem od vanile. Svaku profiterolu ubodite nastavkom i utisnite malo krema. Napunjene profiterole stavite na tanjir za posluživanje.
Za preliv: Slatku pavlaku zagrejte, umešajte izlomljenu čokoladu, izmešajte u jednoličnu smesu i ohladite. Ovim prelivom prelijte profiterole. (Izvor:stvarukusa) -
Pročitajte i...Rolat sa džemom od šljiva
Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.
Savršena čokoladna tortaGotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
Profiterole: Omiljena poslastica!Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: