-
Poslednjih 5 pesama
- Natasa - Stranac
- Moby Dick - Ulica i broj
- Zdravko Čolić - Sto ti dadoh
- Denis & Denis - Program tvog kompjutera
- Film - Ti zracis zrake kroz zrak
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoAromatični pire od celera
Možda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
-
ZdravljeUbrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafu
Uz dva začina ne samo da možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
Naučnici otkrivaju: Posebna ishrana može da uspori starenje mozgaIako za sada ne postoji način da se proces starenja mozga zaustavi, moguće je usporiti njegov pad, a nova studija ukazuje na ključnu ulogu nivoa šećera u krvi u brzini starenja mozga.
-
PutovanjaNajbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
Najbolje zimske destinacije u Evropi ove sezone!Magazin TimeOut kreirao je listu najboljih destinacija za zimski period. Navodi se da moežete da birate mesta od severa Finske do fantastičnih ulica Španije, pa evo gde biste sve mogli da otputujete ove zime!
-
PreporučujemoPet prirodnih načina da održite svež miris u vašem domu
Ako želite da vaš dom uvek miriše sveže i prijatno, ali želite da izbegnete sintetičke osveživače vazduha, mnogobrojna su rešenja koja možete da isprobate. Evo pet efikasnih metoda za postizanje svežeg mirisa u vašem domu...
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenjeCimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.18 117.00 117.81 CHF 124.68 125.56 126.44 USD 110.15 110.93 111.70
-
Oreo kolač
Ukusan desert kome niko neće odoleti, posebno ljubitelji Oreo keksa...
24-10-2014 | 14:40 | Autor/Izvor: Naxi media-Coolinarka
Foto: Rob Hainer/Bigstockphoto
Sastojci:
Podloga
- 200 g oreo keksa (usitnjeni)
- 50g krem sira (sirni namaz)
- kašičica rendane korice limuna
CREAMY cream
- 1 žumance
- 2 belanca
- 4 dl mleka
- 2 dl sok ananasa iz kompota
- 2 kašike kokosovog brašna (vrhom pune)
- 2 kašičice brašna
- 2 kašike gustina (vrhom pune)
- 50 g (+/-) šećera
- 1 vrečica (10 g) vanilin šećera/ ili aroma
- 1 kašika ruma
- 4 koluta ananasa
Cheese cream
- 250 ml biljne pavlake za šlag
- 1 dl jogurta
- 150g krem sira (sirni namaz)
- 3 kašike kokosovog bašna (vrhom pune)
- 150 ml sok ananasa iz kompota
- 3 koluta ananasa iz kompota
- 50 g (+/-) šećera
- kašičica rendane kore limuna
- 1 vrečica šlagfiks/kremfiks
- 1 vrečica mlevenog želatina
Priprema: Mlevenom keksu dodati sirni namaz i limunovu koricu, sjedinit i utisnit u kalup za tortu (26 cm) kojeg ste pre stavljanja obruča prekrili pek papirom tako da viri sa svih strana. Dakle, pek papir viri ispod obruča torte, prekriveno je samo dno.
Staviti kalup u rernu na 160 stepeni, 10 minuta.
Fil 1: U lonac na vatri stavljati redom, prvo mokre pa suve sastojke, (izostaviti samo belanca, njih čuvamo u frižideru) i između svakog dodavanja malo promiksati.
Dok se zagrevaju povremeno promešamo, a kad primetimo da zgušnjava na dnu posude mutimo temeljnije (srednje brzo) sve dok ne provri.
Kad počne da ključa laganije mešamo 10 minuta pa sklonimo s vatre. Gustoća mora biti otprilike ko od tek skuvanog pudinga. Ako primetite da je preretka smesa dodajte još malo gustina (1 kašiku maksimum) ili kombinaciju s kokosovim brašnom, pa promiksajte na vatri. Ako vam se pak čini pregusta krema, dodajte maksimalno 1 dl mleka ili soka, miksajući.
Istući belanca u čvrsti sneg i laaagano ga umešati metlicom, (ne umiksati) u toplu smesu. Takav fil odmah izliti u kalup sa keks podlogom i po tome rasporedit naseckani ananas (naseckajte ga što više da ne bi komadi smetali pri rezanju ali nemojte ga samleti u pire!)- komadiće lagano utisnite u fil.
Ostavite da se ohladi.
FIL 2: Želatin s 5 kašika soka od ananasa pripremiti po uputstvu na vrećici. 250 ml pavlake izmiksati u šlag s kremfiksom (njega dodajemo na pola miksanja).
U drugu posudu stavite kolutove ananasa i potpuno ih usitnite zajedno sa krem sirom, jogurtom, ostatkom soka od ananasa, kokosovim brašnom, limunovom koricom i šećerom.
Takvu smesu fino sjedinimo s umućenom pavlakom pa dodajemo vruć želatin (koji prethodno otopimo na laganoj vatri (ne sme da provri!!!)). Miksamo kratko na laganoj do srednjoj brzini.
Fil 1 se već ohladio u kalupu pa ga lagano zagrebemo po površini i na njega stavimo FIl 2. Hladimo u frižideru, da se stegne. Minimalno 5 sati, najbolje preko noći. (Izvor: Coolinarka) -
Pročitajte i...Aromatični pire od celera
Možda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
Najukusnije faširane šnicleFaširane šnicle su klasično jelo koje je jednostavno za pripremu i savršeno za porodične obroke. Naravno veoma je važno da ih pravilno začinite...